Acesta este un semnal – Sincronizarea

 SincronizareaSa patrundem ceva mai in amanunt in semnalele pe care ni le trimite viata.

Pe baza legii cauzei si efectului stim ca, pentru a se restabili echilibrul, tot ce provocam altora se va rasfrange asupra noastra insine. Din aceasta rezulta concluzia rationala ca in viitor trebuie sa fim si mai atenti la ideile, cuvintele si faptele noastre, sa „semanam” mai constient, pentru ca sa culegem fructe mai bune si mai gustoase. Daca noi insine suntem confruntati cu o boala, suferim o pierdere sau o durere, atunci ar trebui sa ne intrebam si sa incercam sa aflam care a fost cauza acestui efect, ce anume am provocat noi insine candva, pentru ca acum sa ne aflam intr-o asemenea situatie.

Imprejurarile in care are loc un eveniment ne arata adesea deja solutiile de rezolvare si ne prezinta modele, intrucat, in perfectul nostru joc al creatiei, totul se produce conform legii rezonantei, prin urmare nimic nu se petrece „intamplator”. Sa fim atenti la indiciile din jurul nostru! In fiecare zi primim asa-numitele „semnale”, uneori prin oameni, prin animale care ne ies in cale sau prin evenimente intamplate pe drumul spre slujba. Dintre acestea fac insa parte si asa-zisele coincidente si sincronicitati.

Cu totii am trait asa ceva: te gandesti la cineva si imediat respectivul iti da telefon. Aici este vorba mai curand de telepatie — este clar ca unul se gandeste la celalalt — , ceea ce insa devine posibil numai prin rezonanta. Un alt exemplu: ati inceput sa lucrati intr-un nou loc de munca, de exemplu ca educatoare la gradinita de copii. Va aflati la terapeut, in sala de asteptare, si intrati in discutie cu doamna care sta langa dumneavoastra. Si ce profesie are ea? – Educatoare la gradinita de copii. „Ca sa vezi, ce intamplare!” Deschideti televizorul si ce se prezinta pe programul ales? Un material despre o noua gradinita. ! Atat de multe coincidente dintr-o data, asa ceva nu exista!” In mod similar reactioneaza majoritatea celor care pana acum n-au observat ca traim intr-o lume a interdependentelor, intr-un univers construit pe legitati clare.

Fenomenul sincronizarii se bazeaza pe legea rezonantei: Identitatile se atrag, aceasta insemnand ca tot ce vibreaza spiritual la fel se atrage reciproc, iar astfel ceea ce noi emitem vibreaza inapoi asupra noastra si de aceea ne revine noua, ca tot ceea ce ne apartine si cu care noi vibram identic. Aceasta este o categorie de semnale care ne arata in ce moment al vietii ne aflam. In cazul sincronizarii, situatia este putin altfel Aceasta notiune se datoreaza psihanalistului elvetian, profesorul Carl Gustav Jung. Intr-o zi, cand acesta se afla in biroul sau impreuna cu un pacient, discutand despre Egipt, dintr-o data pe birou s-a catarat un gandac, un scarabeu egiptean. Nici pana astazi nu s-a lamurit cum a ajuns gandacul din Egipt in Elvetia, insa Jung a vazut in aceasta o dovada ca universul nu este haotic, ci urmeaza un model ordonat, perfect – dupa formularea lui Jung, este sincronizat.

Related:  Ce este dragostea

Iata aici cateva exemple de sincronizare:

Sunteti la micul dejun, cititi ziarul, fiica dumneavoastra se agita pe scaun si vorbeste cu mama ei, pe fundal probabil se aude radioul si sunt transmise stirile. Deodata, sunteti surprins ca fiica dumneavoastra a pronuntat exact aceleasi cuvinte pe care tocmai le-ati citit in ziar. Sau crainicul pronunta o propozitie ce este chiar titlul articolului pe care il cititi in acel moment. Sau va gasiti intr-un restaurant si discutati cu insotitorul dumneavoastra. La un moment dat, acesta spune ceva anume, iar exact in acelasi moment o persoana de la masa vecina exprima acelasi lucru.

Va deplasati pe autostrada si vorbiti la telefonul din masina cu cineva, iar respectivul va povesteste ca a pictat camera copiilor cu stele; in acest moment, depasiti o camioneta Mercedes, vopsita lateral cu stele. Sau cineva spune ca a primit un numar de telefon terminat in 999, iar dumneavoastra conduceti tocmai in spatele unei masini cu numarul de inmatriculare 999. Despre ce este vorba la acest fenomen? Ce trebuie sa ne arate el (ca un „indicator”)? Aici trebuie sa vorbim inca o data despre modelul vietii. Dupa cum s-a spus deja, impreuna cu protectorii nostri spirituali ne cream un model pentru viata, o matrice sau un tipar. Cum s-ar zice, ne stabilim un program, cu tot ce-am dori sa rezolvam in timpul unei incarnari. Cei mai multi oameni rezolva probabil saizeci la suta din ce si-au propus si doar extrem de putini se apropie de procentul de suta la suta. Cu cat in viata avem mai mult parte de ceea ce ne-am propus, prin urmare cu cat modelul nostru de viata actual concorda mai mult cu ceea ce ne-am schitat inainte de incarnare, cu atat se inmultesc aceste cazuri de sincronizare. Explicatia este ca ne aflam tot mai frecvent la momentul oportun si la locul potrivit. Aceasta este toata arta.

Related:  Cum sa iesim din starile negative si agitatie

Dar cum putem sa ne aflam la momentul oportun si la locul potrivit?

Putem sa ne urmam intuitia. Dupa cum se vede, ne invartim in cerc. Intotdeauna este vorba despre intuitie. Ea este cheia! Ea este vocea Domnului in noi! Iar intuitia nu se poate cumpara, nu ne-o poate da nimeni, n-o putem inghiti ca pe o tableta, nu ne-o poate impune nici o biserica, nu poate profita de ea nici o secta. Lucrand cu intuitia numai asa invatam sa fim la locul potrivit, la momentul oportun, cu persoanele potrivite. Aparent suntem pe picioarele noastre – ceea ce insa nu se intampla niciodata (Dumnezeu in noi, inger-protector, familie de suflete) – iar raspunsul, daca ne-am urmat corect intuitia, se intoarce direct de la viata in forma acestor sincronizari. Sincronizarea este „termometrul” incarnarii noastre si ne arata exact unde ne aflam ca etapa a vietii. Cu cat au loc mai multe cazuri de rezonanta (coincidente) si cu cat mai multe sincronizari se produc in viata noastra, cu atat mai aproape suntem de modelul nostru de viata, cu atat mai aproape suntem de noi, pe propriul nostru drum. Desigur, aceasta se poate schimba zilnic, in functie de deciziile noi pe care le luam. In orice caz, din acest moment devine cu adevarat captivant, deoarece simtim pur si simplu cum comunica viata cu noi, cum ne-am incadrat intr-un sistem perfect si cum suntem in stare sa-i percepem, treptat, misterioasa voce. Cu toate acestea, ramane un „sistem” al li berului arbitru.

Potrivit legilor spirituale, suntem fauritorii propriei noastre fericiri. Nu mai aruncam vina pe seama altora, intrucat suntem raspunzatori noi insine pentru ce se afla in jurul nostru si pentru ce se intampla cu noi. Din aceasta perspectiva vedem viata ca pe un dar oferit pentru ca, cu fiecare respiratie, sa evoluam mai departe spre iubire si spre intelegerea spirituala.

Related:  Reguli de viata

Creez eu insumi !

Deosebirea dintre cel care cauta si cel care descopera consta in faptul ca primul urmeaza pe cineva, o lege, un guru, o credinta, o ideologie. Dimpotriva, al doilea isi scrie propriile legi si va conduce candva. El insusi hotaraste daca vrea sa inghete in timpul iernii sau sa se arda la talpi mergand pe carbuni aprinsi. El hotaraste ce mancare ii dauneaza si ce bautura este plina cu spirit divin – deoarece asa doreste el. Este ascensiunea de la fiinta creata la creator independent. Si este datoria noastra sa invatam aici pe pamant ca noi insine cream si chiar putem muta muntii prin credinta noastra (nu ma refer la micul munte de zapada din fata casei…). Noi decidem daca ceva ne va face rau si noi hotaram ce ne este folositor. Noi suntem o parte a Creatorului si suntem inzestrati cu tot ce este inzestrat si Dumnezeu – numai ca intr-o masura mai mica; de fiecare data in masura pe care s-o putem intelege, insa insusirile sunt aceleasi. Este la fel cum o minuscula picatura de apa are aceleasi proprietati ca si oceanul imens. Iar noi ne aflam aici pe pamant si pentru a constientiza ca suntem o parte a Creatorului si ca, zilnic, noi insine suntem capabili sa cream.

De aceea, sa uitam tot ce am citit si auzit sau ce ni s-a predat la scoala. Sa mergem in interiorul nostru si sa ne intrebam ce vrem noi, ce spune intuitia noastra in acest sens. Apoi sa ne intrebam pe noi insine daca avem incredere in noi sa aspiram la acest tel, iar daca in noi rasuna un „Da”, atunci sa ne si indreptam spre el. Si il vom atinge, daca avem incredere. Nu trebuie s-o creada nimeni altcineva. Exact la fel cum nimeni n-ar fi crezut ca Bill Gates, atunci cand a lansat programul de calculatoare, va deveni intr-o zi unul dintre cei mai bogati oameni din lume. Intregul potential este in noi! Totul este proiectat in noi, samanta exista. Va veni timpul cand o vom uda pentru a creste!

„Fa ce-ti produce cea mai mare placere!”

Jan Van Helsing

One Reply to “Acesta este un semnal – Sincronizarea”

  1. Mulțumesc frumos pentru acest minunat Link, care m-am trezit în adevăratul sens al cuvântului la viață. Se simțea nevoia de informații și, ele au venit, aș spune arunci cînd eram un pic derutată.Inca o dată, mii de mulțumiri și, aștept cu nerăbdare și altele linkuri!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.