Constiinta este intelepciunea profunda

constienta ADAMUS: Prima experienta despre care vom vorbi este ‘starea de constiinta’. Starea de constiinta. Constiinta este constienta. Nu este gandire. In esenta, exista foarte putina conectare, suprapunere intre gandire si constiinta. Nu va puteti gandi calea spre constiinta. Nu puteti. Ati incercat. Ati incercat sa ganditi. Va ganditi: „Eu Sunt Cel Ce Sunt” si dati din umeri, dar puteti si experimenta asta si puteti avea constiinta sa.

Constiinta este intelepciune. Constiinta este intelepciunea profunda. Constiinta este acel „aha” pe care il aveti. V-ati permis multe experiente care sa va permita sa accesati noua stare de constiinta, dar – din nou problema mintii – va ganditi la ea. Va intrebati si va faceti griji pentru asta, asa ca este tinuta pe loc, pur si simplu asteapta.

Constiinta aproape ca este ceva ce nu puteti explica atunci cand aveti experienta sa. Asa cum am mai spus in legatura cu Dumnezeu, aproape ca nu vreti asta. Nu vreti sa o poluati cu cuvinte, cu ganduri sau sa fiti atacati de altii pentru ea.

O stare de constiinta ar trebui sa fie flexibila si totusi pentru cei mai multi este foarte rigida, foarte liniara. Cu alte cuvinte, pentru ei este nevoie ca un eveniment sa urmeze altuia si altuia pentru a obtine niveluri de constiinta. Nu puteti, iar acestea sunt cuvinte indraznete, insa nu va puteti extinde constiinta – hai sa spunem ca nu va puteti deschide constiinta – prin gandire. Nu puteti. Pur si simplu nu puteti. Va puteti spori gandirea putin, dar nu va puteti spori constiinta.

Cei mai multi oameni se gandesc la iluminare sau se gandesc la constiinta, iar apoi merge cumva… la inceput este distractiv, dar apoi merg in cerc si se blocheaza, ceea ce face ca trupul si mintea sa se blocheze, lucru ce poate deveni foarte deprimant.

Cei mai multi oameni gandesc in termenii unei constiinte foarte liniare. Cu alte cuvinte, faceti un lucru odata, un nivel de constiinta, atunci cand, in realitate, constiinta este pe multiple niveluri, multidimensionala. Puteti avea multe stari de constiinta in acelasi timp. Multiple stari. Acum, mintii nu-i place asta deloc; ea spune: „Nu pricep”. Asta este bine. Nu vi-l puteti imagina pe Dumnezeu, iluminarea, pe voi, viata sau orice altceva. Nu vreti asta. Este vorba despre experimentarea lor.
Atunci cand va dati voie sa experimentati, sa va extindeti, natural constiinta ia acea intelepciune, o distileaza si o duce sinelui suflet, eliberata de toate cifrele, datele si detaliile, de ceea ce credeti voi ca au fost traume sau orice altceva. Le distileaza, respira in acea intelepciune. Descopera ceea ce numiti voi bucuria deschiderii constiintei.

Related:  Comportamentul parintilor in timpul sarcinii influenteaza caracterul si destinul viitorului copil

Constiinta nu este ceva ce obtineti. Nu puteti iesi undeva ca sa obtienti mai multa constiinta. Va extindeti sau deveniti constienti de constiinta pe care deja o aveti. Atunci cand constiinta este combinata cu experienta, cand puneti cele doua elemente la un loc… experienta de a trai, de exemplu, indiferent cat de dificila sau minunata este, nu conteaza – combinati acea experienta cu constiinta pura, le puneti la un loc si acum aveti ceva aproape de nedescris.

Constiinta in sine este precum un potir gol, un vas gol. Este acolo. Exista si acum vrea sa se umple pe sine de experienta, de realitate, de experimentarea senzoriala a sa. Constiinta cunoaste atunci constiinta sau se conecteaza cu constiinta intr-un mod mult mai profund si mai adanc.
[…]
…. „Este vorba despre constiinta. Este vorba despre constiinta, care adora sa se experimenteze pe sine pentru glorie, pentru intelepciune, pentru Eu Sunt”. De fapt constiintei nu-i pasa daca a fost o experienta buna, daca sunteti mai bine acum decat acum 14 ani. Ii pasa doar de experienta. Ii pasa, adora doar experienta. Asta e tot. Nu are judecati. Nu are credinte.

Cei mai multi dintre voi sunteti deschisi, increzatori si suficient de curajosi pentru a face asta. Iata-ne acum aici, din nou deschisi si increzatori, ca sa respiram adanc si sa va dati voie sa va deschideti constiinta. Mintea spune: „Ei bine, ce ar trebuie sa fac?” Nimic. Nimic. O parte din voi cauta o reactie. Nu e nevoie sa existe una. Pur si simplu permiteti, ca atunci cand se deschide o raza de lumina. Poate ca raza era foarte stramta, luminand doar o zona mica. Acum puteti respira adanc, puteti deschide raza, puteti deschide constiinta.

Constiinta nu este gandire, apropo. Gandirea, activitatea mentala aprope ca nu au nicio constiinta in ele si de asta multi dintre cei care s-au aflat pe calea iluminarii au fost distrasi – prea multa gandire. Gandirea va face sa simtiti ca detineti controlul, ca faceti ceva, ca ganditi. Adevarata constiinta nu are gandire. Este nevoie de o persoana foarte curajoasa si increzatoare ca sa treaca dincolo de gandire. Multi oameni se opresc la acest punct si spun: „Dar trebuie sa stiu ce se petrece. Trebuie sa stiu ce se petrece. Trebuie sa pot sa ma gandesc la asta, sa o pricep. Ce se intampla daca pierd controlul? Daca imi ies din minti?”

Related:  Influenta emotiilor asupra organismului si vietii noastre

Exact intr-acolo ne indreptam. Trecem dincolo de conceptul de putere sau de control. Asa ca haideti sa respiram adanc. Nu exista gandire in constiinta. Nu exista limbaj in constiinta. Absolut, nu exista matematica in constiinta. Deloc. Si nici un cadru. Este ceva ce va puteti permite sa experimentati. Daca mintea trancaneste acum, spuneti-i sa taca. Va dati voie sa intrati in stari noi de constiinta, care nu necesita energie, nu necesita gandire.

Constiinta este constienta… deschidere. Oh, da, si simplitate… e multa simplitate in constiinta. Mintea este complexa, constiinta este simpla. Iar in aceasta stare de constiinta, de constiinta flexibila, deschisa, puteti incepe sa simtiti din nou, sa percepeti din nou. Constiinta poate fi foarte deschisa, fluida… expansionala. Doar respirati adanc si permiteti.

In descoperirea noastra de anul acesta veti descoperi ca sunteti fiinta de constiinta. Nu aveti nevoie sa ganditi – nu va puteti gandi – calea spre ea. Va veti da voie sa fiti treji, constienti, cu foarte putina nevoie de gandire; e greu pentru minte sa-si imagineze, dar e foarte putina nevoie de gandire. Respirati adanc…

Constiinta, constiinta voastra, nu este detinuta sau controlata de altcineva, nici de Dumnezeu, nici de arhangheli, de nimeni. Constiinta este „Eu exist. Eu exist!” Apoi se extinde in constiente si mai mari, in experiente si mai mari.

….experientele mici aduc o constiinta mica. Cu alte cuvinte, va limitati pe voi, va limitati experienta si va limitati astfel si constienta; va limitati constienta, va limitati experienta. Respirati adanc si, cu incredere pura si deschisa, permiteti experientele mari si primiti o constiinta mare; permiteti o constiinta mare, primiti experiente mari. Experienta este doar un mod de a va bucura in Eu Sunt, in Eu Exist.

In descoperirea noastra veti realiza ca niciodata nu veti fi obligati sa mai aveti o experienta ca lectie. Hai sa nici nu mai vorbim in astfel de termeni – experientele sunt lectii. Nu e nevoie de lectii. Nu e nevoie. Voi spuneti: „Ce incearca Spiritul sa-mi spuna? De ce se intampla asta? Ce incearca Spiritul sa-mi spuna?” Spiritul incearca doar sa va spuna: „Hello. Ma bucur ca esti viu. Ce facem mai de departe?” Atunci respirati adanc si spuneti: „La naiba, o sa-mi deschid constiinta”.
Ahh! Constiinta. Oh, e un lucru minunat. Constiinta este… pe masura ce deveniti mai jucausi cu ea, veti invata ca o puteti focaliza, ca pe un laser, oriunde doriti. Puteti avea mai multe raze laser in acelasi timp. O puteti deschide intr-o mare constienta a constiintei. O puteti ascunde. O puteti face foarte, foarte mica. Puteti face cu ea orice vreti.

Related:  Trufia si slava desarta

Constiinta nu este un joc pe care sa-l jucati cu altii. Este pentru voi, pentru voi insiva. Nu iesiti pe usa si incepeti sa-i improscati pe altii cu constiinta voastra. Atunci incepeti sa fiti si voi improscati ca raspuns.
Veti descoperi ca este maleabila constiinta. Constiinta este ceva cu care va puteti juca si cu care puteti lucra. Este a voastra. Vreau sa spun ca este centrul vostru, nucleul vostru, dar ati fost foarte rigizi cu ea. Ati fost programati sa fiti foarte rigizi cu ea. Ati avut sistemul de credinta ca tot adaugati cate putin la constiinta sau la constienta voastra. Nu e deloc asa. Deloc. Puteti avea cata constiinta doriti.
Va provoca niste conflicte interesante cu mintea si cu unele din gandurile voastre si de asta spun: credintele vor iesi afara pe usa atunci cand intra constiinta. Afara pe usa. Haideti sa respiram adanc pana la urmatoarea noastra intalnire. Este vorba despre starea flexibila de constiinta. Si care sunt cuvintele pe care imi place sa le aud?
AUDIENTA: Totul este in regula in intreaga creatie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.