Toate faptele noastre nu sunt altceva decat o neintrerupta rugaciune

Cand in vreo actiune sau afacere, cadem intr-o situatie fara nici o iesire, nu se cuvine a actiona prompt, ci se cuvine a astepta, indepartand chiar si gandul de la chestiunea dificila. Numai aceasta iti va intari energia si initiativa. In acest mod, se aduna fortele care curg din toate partile. Ele se manifesta sub forma combinatiei, inspiratiei, circumstantei afluente sau intamplarii. In timpul asteptarii nu ne-am oprit. Cererea noastra ne duce in curentul mental la intalnirea cu chibzuinta, cu ocazia! Omul care se bizuie in vreo actiune exclusiv pe oameni, inseamna ca a si alunecat de pe calea buna care ducea la izbanda.

loading...

Despre actiunile, planurile si sperantele tale, sa vorbesti numai cu oameni in care ai incredere absoluta si stii ca-ti doresc succesul. Niciodata nu te increde in oamenii care te asculta dintr-o simpla politete. Fiecare cuvant exprimat inseamna forta pe care o rapesti actiunii tale.

Numarul oamenilor in care poti sa te increzi este extrem de restrans. Caci o urare buna si sincera a unui singur prieten, care te asculta timp de 10 minute, cu atentie sincera, reprezinta o adevarata forta vie, auxiliara, care alaturandu-ti-se, lucreaza din acest moment in colaborare cu tine, pentru binele tau.

Urmarind o tinta mareata, vei fi calauzit catre oameni carora le vei inspira incredere in tine si pe care ii vei putea convinge vorbindu-le. Cerand pentru tine insuti dreptatea, tu o ceri in numele intregii omeniri. A permite sa te insele, sa te pacaleasca, sa te chinuiasca, fara a protesta mental sau verbal – te identifici cu inselaciunea si ticalosia.

Zece minute petrecute in reprosuri contra soartei tale sau in invidii fata de fericirea altuia, reprezinta o anumita cantitate de forta risipita pentru agravarea destinului tau. Fiecare gand de invidie sau de ura zboara inapoi ca si bumerangul australienilor. A nutri simturi rele impotriva marilor bogatasi inseamna o risipa care aduce nu numai nenorocire, ci ne distruge din vreme fericirea in pregatire.

Se intelege ca nu trebuie sa asteptam o eliberare momentana, cand ele au devenit o a doua natura a noastra. Obiceiurile urate, adunate o viata intreaga se dezradacineaza numai incetul cu incetul.

Camera dumneavoastra este acel atelier in care ar trebui sa se construiasca noul „EU”, din noile elemente mentale. In aceasta camera nu trebuie permisa intrarea strainilor si chiar noi ar trebui sa ne petrecem acolo timpul numai atunci cand suntem intr-o buna dispozitie si voiosie. In ea trebuie sa idealizam si sa ne vedem visurile implinite.

Cu timpul, aceasta camera va fi incarcata literalmente cu fericire. Din fiecare obiect vor tisni spre noi amintiri despre gandurile frumoase din trecut si ne vor da posibilitatea sa savarsim fapte asemanatoare minunilor.

O indispozitie careia te supui nu este altceva decat o boala. Un suflet bolnav imbolnaveste corpul! Majoritatea bolnavilor isi pregatesc mental-mente, cu staruinta, ani de-a randul, o imbolnavire definitiva. Din contra, cu cat ne aflam mai mult timp intr-o permanenta asteptare de viitor fericit, cu atat devine mai mic pericolul de a pierde aceasta stare, chiar si pentu scurt timp, fiindca ea a devenit a doua noastra natura si nu suntem in stare sa o distrugem impreuna cu toate acele stari nesfarsite si placute ce decurg din ea.

Toti, fara exceptie, suntem construiti din forte denumite ganduri. Toate faptele noastre nu sunt altceva decat o neintrerupta rugaciune! Se intelege ca rugaciunea nu se concepe aici ca o insiruire de cuvinte cunoscute. Omul care mediteaza asupra partilor obscure ale vietii, gandindu-se mereu la dezamagirile avute si loviturile soartei, nu face altceva decat implora dezamagirile si loviturile pentru viitor. Acela care asteapta nenorocirea, numai prin acest simplu fapt, se roaga ca ea sa se intample si, fara indoiala, nu va intarzia sa vina.

In societate, aducem cu noi nu numai corpul, ci si aura noastra, care, inconstient, ne face sa fim simpatici sau antipatici in fata societatii, indiferent ca vorbim sau tacem, caci ceea ce gandim este incomparabil mai important decat ceea ce spunem. Atmosfera specifica ce ne inconjoara atrage sau respinge. Ceea ce ni se intampla nu este altceva decat o consecinta a starii noastre sufletesti ce dainuieste de mai multi ani.

Inclinarea catre adevar aduce cu timpul rezultatele cele mai bune si durabile. Aceasta nu este un sentimentalism, ci pur si simplu o stiinta. O asemenea directie data gandurilor atrage imprejurari si oameni in care poti sa ai incredere, suflete inrudite in care viata noastra isi gaseste refugiu.

Prentice Mullford

Loading...
bestvalue.eu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.