Arta vindecarii

recuperarea sufletului Dupa ce, in ultimii 20 de ani, am practicat recuperarea sufletului cu sute de pacienti, am ajuns la concluzia ca vindecarea profunda se poate intampla mai degraba in timpul a catorva zile sau saptamani, decat dupa luni si ani de zile. Aceasta era intelepciunea pe care o cautasem – un mod de intelegere ce apartine mintii si care trece dincolo de corpurile noastre fizice, un mod de intelegere in care mintea este un vehicul pentru starea de constienta si autorul atat al sanatatii, cat si al destinului nostru.

Dupa doua decenii de cercetari in zonele Amazonului si Anzilor, am adaptat tehnicile stravechi, transformandu-le in procese pe care le putem folosi ca sa reparam trecutul si sa ne vindecam destinul. Aceste tehnici se intretes cu descoperiri stiintifice din anatomie, fiziologie, biologie si fizica, ceea ce face ca vechile practici de vindecare sa devina absolut contemporane si stiintifice. in fiecare an, sutele de studenti veniti la centrul meu de studii, Societatea Celor Patru Vanturi, invata cum sa foloseasca aceste tehnici pentru a se vindeca pe ei insisi si pe altii.

loading...

Dar ce inseamna sa vindeci viitorul? A vindeca, dupa cum bine se stie, este altceva decat a trata. Desi vindecarea este adesea insotita de un tratament, tratamentul singur rareori duce la vindecare.
Spre exemplu, multi dintre noi cunoastem oameni care au suferit o operatie de bypass coronarian, sau carora li s-a extirpat o tumora, dar care nu si-au vindecat relatiile toxice, sau nu si-au schimbat regimul alimentar; in consecinta, boala revine dupa cateva luni sau ani. Sau, cunoastem persoane care au facut psihoterapie ani de zile si totusi, nici acum nu sunt capabile sa-si gaseasca un partener cu care sa aiba o relatie sanatoasa, sau sa depaseasca starea de manie pe care o resimt fata de parintii lor.

Dar cunoastem si dintre cei care spun: „Cancerul mi-a salvat viata”, pentru ca le-a dat ocazia sa-si reorienteze fiecare aspect al vietii – de la alimentatie, la relatii si cariera.
Cu alte cuvinte, tratamentul tine de domeniul medicinii si implica eliminarea simptomelor, in timp ce vindecarea inseamna sa-ti construiesti, mai intai, un stil de viata sanatos, prin eliminarea cauzei care duce la suferinta si boala – si apoi sa-ti creezi un destin plin de sens. Ceea ce facem noi este vindecare.

Medicina occidentala trateaza corpul, psihologia trateaza mintea, in timp ce vindecarea se ingrijeste si de suflet si de spirit. Poporul Laika crede ca lumea fizica este gazduita in interiorul taramului mintii, mintea este gazduita de taramul sufletului, iar sufletul, la randul sau, este invaluit de faldurile Spiritului.

Spiritul este izvorul din care tasnesc toate celelalte, este Lumina pura. Ca intelepti care percep lumea invizibila a energiei si spir itului, Laika inteleg ca totul in acest univers este facut din Lumina si ca aceasta creeaza si da forma materiei, in unele lucruri, Lumina este foarte densa – cum ar fi in copaci si pietre – in timp ce in altele este mai fluida, precum in apele raurilor sau in lumina soarelui. Descoperirile stiintifice de astazi confirma ca, atunci cand privim profund in inima materiei la nivelul ei cel mai profund, nu gasim altceva decat vibratie si Lumina. Asa ca, lucrand direct cu sufletul si cu spiritul, putem sa
antrenam schimbari la toate celelalte nivele – inclusiv la nivelul corpului si al mintii.
Schimbarea efectuata la nivelul spiritului transforma lumea intreaga.
Alberto Villoldo

Interesant de citit si:
Related:  Care este importanta respiratiei ?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.