Spiritualitate

Cheia recunostintei

recunostintei„Fara recunostinta nu poti manifesta o mare putere, caci recunostinta este puntea de legatura cu puterea personala.” – Wallace Delois Wattles (1860 – 1911)

Loading...

Cunosc mii de oameni care au reusit sa iasa din cele mai dificile situatii imaginabile cu ajutorul recunostintei. Cunosc cazuri de vindecari miraculoase ale unor boli pe care medicii le considerau fara speranta de vindecare: recuperari ale unor rinichi blocati, vindecari ale unor boli ale inimii, regenerarea ochilor si revenirea vederii, disparitii de tumori si regenerari ale oaselor. Cunosc cazuri ale unor relatii destramate care s-au transformat in relatii solide si armonioase cu ajutorul recunostintei: casnicii esuate care s-au restabilit complet, membri de familie instrainati care s-au reapropiat, relatii dificile intre parinti si copii (mai ales adolescenti) sau intre profesori si elevi care au devenit minunate. Cunosc cazuri de oameni saraci care s-au imbogatit dupa ce au practicat virtutea recunostintei: oameni cu afaceri in faliment care au reusit sa si le resusciteze si oameni care s-au luptat toata viata cu saracia care au reusit sa ajunga la abundenta. Cunosc chiar o persoana care dormea pe strazi si care a reusit sa se angajeze si sa isi gaseasca o casa in mai putin de o saptamana. Cunosc oameni care s-au luptat cu depresia si care au sfarsit prin a se bucura de viata si a se considera impliniti cu ajutorul recunostintei. In sfarsit, cunosc oameni care au suferit de anxietate si chiar de diferite boli psihice si au reusit sa se vindece prin practicarea acestei virtuti sublime.

Toti marii mantuitori ai lumii au practicat si au recomandat virtutea recunostintei, constienti ca aceasta este una dintre cele mai inalte expresii ale iubirii. Ei stiau ca atunci cand manifestau recunostinta, se aflau la unison cu legea universala. De ce crezi ca obisnuia Iisus sa spuna multumesc ori de cate ori urma sa faca un miracol?

Atunci cand te simti recunoscator, tu emiti vibratia iubirii, iar legea atractiei iti ofera la randul ei toate binecuvantarile asociate cu aceasta vibratie. Ori de cate ori ii multumesti cuiva sau te simti recunoscator pentru o masina, o vacanta, un apus de soare, un dar, o casa noua sau un eveniment care te pasioneaza, tu iti manifesti iubirea fata de aceste lucruri, atragand astfel in viata ta si mai multe motive de bucurie, o sanatate mai buna, mai multi bani, experiente mai pasionale, relatii mai armonioase si oportunitati mai numeroase.

Incearca acest lucru chiar acum. Gandeste-te la o situatie sau la o persoana fata de care te simti recunoscator. Spre exemplu, alege persoana pe care o iubesti cel mai mult pe lume. Focalizeaza-te asupra ei si aminteste-ti toate lucrurile pe care le iubesti la ea si pentru care te simti recunoscator. Spune-i apoi persoanei respective ceea ce simti pentru ea, cu voce tare sau in sinea ta, ca si cum ar fi prezenta langa tine. Spune-i toate motivele pentru care o iubesti.
Aminteste-ti diferite situatii sau momente frumoase, spunandu-i: „Iti mai amintesti de?…” In tot acest timp, lasa recunostinta sa iti invadeze sufletul si trupul.
Iubirea pe care ai emanat-o in timpul acestui exercitiu se va intoarce asupra ta, deopotriva asupra relatiei tale cu persoana in cauza si asupra vietii tale in ansamblul ei. Nimic nu este mai usor
decat sa manifesti iubirea prin intermediul recunostintei.

Albert Einstein a fost unul dintre cei mai mari savanti care au trait vreodata pe Pamant. Descoperirile sale au schimbat pentru totdeauna perceptia noastra asupra Universului. Intrebat cum a ajuns sa faca aceste descoperiri, el s-a limitat sa le multumeasca celorlalti oameni. Acest om inzestrat cu o minte geniala obisnuia sa le multumeasca celorlalti oameni pentru tot ce i-au daruit – de o suta de ori pe zi! Cu alte cuvinte, el emana iubire de cel putin o suta de ori pe zi. Nu este de mirare ca viata i-a revelat atat de multe din misterele sale acestui om minunat…

„Imi amintesc de o suta de ori pe zi ca viata mea launtrica si cea exterioara depind de munca altor oameni, fie ei vii sau decedati. Acest lucru ma imboldeste sa fac eforturi mai mari pentru a darui la randul meu ceva, raspunzand astfel in aceeasi masura pentru tot ce am primit si pentru tot ceea ce continui sa primesc.” – Albert Einstein (1879 – 1955) Fizician, laureat al premiului Nobel
Rhonda Byrne

loading...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.