Dragoste, intelepciune, adevar

vivre.ro
circulon.bucataras.ro

dragosteDragostea este calea tuturor celor ce traiesc pentru Dumnezeu, intelepciunea este calea tuturor celor carora Dumnezeu li se manifesta. Adevarul este calea tuturor celor care invata sa-L slujeasca.
Pentru discipol, fiecare zi trebuie sa fie una in care dragostea si intelepciunea se dezvaluie si in care adevarul invata sa slujeasca divinul.

Fie ca dragostea din voi sa fie pe masura intensitatii vietii ce salasluieste in voi.
Fie ca intelepciunea din voi sa fie pe masura luminii divine ce va calauzeste.
Fie ca adevarul din voi sa fie pe masura capacitatii voastre de a-L sluji pe Dumnezeu.
Cu dragoste se rezolva toate contradictiile; fara ea, existenta nu se poate armoniza.

Intelepciunea aduce solutia pentru contradictiile intelectului.

Adevarul domina contradictiile vointei.

edenboutique.ro/

Dragostea este cea mai mare forta din lume, dar trebuie sa fie insotita de intelepciune si de adevar pentru a putea fi aplicata pe pamant.

Intelepciunea este cea mai inalta culme; ea rezolva antagonismele dintre bine si rau, punandu-le pe amandoua la lucru.

Adevarul este cel mai mare dirijor, care conduce intregul univers.

Ce este cel mai greu de dobandit e intelepciunea divina. Adepti, ingeri si zei esueaza cand se pomenesc in fata incercarilor intelepciunii.

Sufletul este templul adevarului; intelectul e sanctuarul intelepciunii, iar inima e altarul iubirii.

Rugaciunea
In viata oamenilor, rugaciunea este actiunea cea mai puternica, deoarece uneste strans gandurile, sentimentele si vointa.
Ea constituie lucrarea cea mai frumoasa si indeplineste miracole.
Rugaciunea este conversatia noastra cu Dumnezeu.

Puritatea
De indata ce o apa impura patrunde intr-un parau limpede, ea il tulbura. Nu dati voie unor curente indoielnice sa va perturbe.
De indata ce observi ca in tine e ceva tulbure sau rau, cauta imediat sa te eliberezi. Pentru aceasta, indreapta-ti gandurile, inima si vointa spre Dumnezeu, cerandu-i sa-ti dea lumina, caldura pura si forta sa eliberatoare.

Ricoseul
Tine bine minte ce iti spun acum: fiecare gand, bun sau rau, se intoarce la izvorul sau si duce cu el tot ce a dobandit in drumul lui.
Nu poti trimite cuiva un gand fara sa-i suporti consecintele. E o lege ineluctabila.
Se poate sa fi uitat ce ai facut odinioara, dar astazi, maine, peste ani sau secole, te vei izbi de aceasta realitate.
Multumeste-i asadar lui Dumnezeu pentru tot ce ti se intampla, si accepta totul cu un gand nou; in conformitate cu forta acestei legi, el ti se va intoarce intr-o buna zi aducandu-ti achizitii importante si te va ajuta sa-ti lichidezi datoria.

Puritatea interioara
Pentru a invinge cu usurinta bolile si suferintele, pentru a depasi contradictiile vietii lumesti, purifica-ti gandurile, sentimentele si actele. Lucreaza intru dobandirea a ceea ce se cheama „puritatea interioara”, si atunci sangele ti se va purifica si el.

Adevarata cunoastere
Fa experienta de-a aplica dragostea in toate gandurile si actiunile tale.
Prin aceasta forta incomparabila, vei vedea sporind treptat in tine binefacerile adevaratei, realei cunoasteri. Vei descoperi un nou inteles al vietii tale si, cu o constiinta neincetat largita, vei pasi in lumina spre intelepciunea divina.
Aceasta lumina eterna te va face sa descoperi imensa si armonioasa frumusete a vietii si nenumaratele posibilitati pe care ea le ofera.

Masa zilnica
Nu te apuca sa mananci fara a avea un gand de multumire iubirii universale, sursa vesnica a oricarei forme de viata.
Recunostinta omului, constiinta sa deschisa maretiei si plenitudinii vietii ii umplu inima si sufletul de caldura vie, ce face sa sporeasca in el tot ce e nobil, elevat si etern.
Hranindu-te, nutreste asadar respect si veneratie pentru binefacerile iubirii si a intelepciunii divine. Astfel, vei vedea cum in tine se instaureaza bucuria si o buna dispozitie permanente; vei fi cuprins de o fericire noua.

Peter Deunov

vivre.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.