Lectii de spiritualitate

spiritualitate

Echilibrul.

Aceasta lectie de spiritualitate consta in a gasi echilibrul dintre repaos si activitate, dintre exteriorizare si interiorizare, dintre liniste si zgomot.

loading...

Increderea in sine.

Aveti incredere in fortele voastre. Eliminati indoiala, aceasta stare negativa va va tine in loc in orice actiune, folositi-o doar ca un intermediar in depasirea obstacolelor.

Indepartarea reprosurilor.

Obisnuiti-va sa nu mai reprosati altora sau voua insiva. Nu veti putea sa explorati Sinele divin atat timp cat cautati defecte in voi insiva sau blamati pe ceilalti. Toate aceste reprosuri intineaza Constiinta lumii intregi.

Felicitarea.

Felicitati-va pe voi insiva si pe ceilalti atunci cand este cazul. Acest lucru inalta sufletul vostru si-l apropie de Divinitate.

Sinceritatea.

Fiti mereu sinceri atat cu voi cat si cu ceilalti daca vreti sa urmati o cale spirituala, sa fiti fericiti, linistiti.

Responsabilitatea.

Alta lectie de spiritualitate este asumarea responsabilitatilor in viata. Cu cat veti fugi de ele, cu atat va vor veni mai multe. Deci nu va eschivati de la activitatile dinamice si eficiente.

Uitarea trecutului.

Nu mai traiti in trecut. Cel mult el sa va devina doar un vis. Traiti prezentul, caci atunci sufletul va fi treaz, si cea mai mica sclipire va deveni o lumina puternica. Detasarea de trecut este o sarcina grea, ea necesita multa autoeducare, si munca cu noi insine, dar prin focusarea atentiei asupra momentului prezent, in permanenta, putem sa privim lucrurile dintr-o alta perspectiva, calitatea vietii imbunatatindu-se considerabil.

Acceptarea.

Priviti cu calm in jurul vostru si acceptati momentul prezent. Acceptati-i pe cei din jur, indiferent de atitudinea lor, incercand sa va apropiati de ei, intelegandu-i.

Totul este trecator.

Anumite situatii, emotii trec, asa trece si viata noastra, de accea pentru ca viata este scurta traiti cu energie, entuziasm si vigoare.

Credinta in Creator.

Aceasta Inteligenta Suprema a creat Cosmosul, interactiunea genelor, atomii moleculele. Aveti incredere in ea, deoarece ea este cea care mentine echilibrul acestei lumi.

Unitatea creatiei.

Este imposibil sa traim separati de univers, suntem o particica a Inteligentei Supreme, a fortei unificatoare care sustine toata creatia.

Natura voastra este dragoste si pacea.

Iubirea si Pacea dintre noi,sunt lucruri care ne definesc ca oameni si o data atinse, ajungem la starea de spiritualitate pura.

Autocunoastere.

Constientizati senzatiile propriului corp, sentimentele noastre, sa nu fim insensibili la viata ca un animal care se multumeste sa bea si sa doarma: “Prin cunoasterea propriului corp veti ajunge la cunoasterea sufletului vostru.”

Detasarea si maturitatea.

Prin detasare veti deveni constienti de voi insiva, iar prin maturitate veti deveni liberi, calmi, plini de mister.

Contemplarea frumusetii.

Fiti sensibili la frumusetea din jurul vostru, a naturii, a omului, a sufletului nostru. E bine sa constientizati ca frumusetea fiecaruia vine din sufletul sau.

A adora si a onora.

Iubiti si respectati tot ce este frumos si va veti apropia de Creator. Aceste calitati nu sunt doar o reactie emotionala ci o atitudine pe care trebuie sa o luam in fata vietii.

Viata este infinita.

Viata e trecatoare pentru om, dar este infinita pentru suflet. Suntem fiinte infinite si eterne. Asadar, orice gand si actiune pozitiva este o investitie pentru eternitate!

Sri Sri Ravi Shanka

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.