De ce sa ne facem griji?

IngrijorareaViata este in mare masura ca un cadou de Craciun. Ai mai multe sanse sa primesti ceea ce te astepti decat ceea ce-ti doresti.

Ingrijorarea a fost descrisa ca „dobanda platita pe probleme inainte de scadenta”. Unul dintre cei mai mari dusmani ai Americii este ingrijorarea. Ingrijorarea este ca un balansoar: necesita foarte multa energie si nu te duce nicaieri. Leo Buscaglia a spus: „Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi.”

Intrebare: Aveti obiceiul sa va faceti griji? Americanii iau mai multe pilule pentru a uita de mai multe griji legate de mai multe lucruri decat inainte si mai mult decat orice alt popor din istorie. Mare pacat. Dupa dr. Charles Mayo, „ingrijorarea afecteaza circulatia sangelui si intregul sistem nervos. N-am intalnit niciodata un om care sa moara de prea multa munca, dar am intalnit multi care au murit de indoiala.” Indoiala produce intotdeauna ingrijorare si, in majoritatea cazurilor, lipsa informatiei o sporeste.

Din punct de vedere matematic, ingrijorarea n-are absolut niciun sens. Psihologii si alti cercetatori ne dau de stire ca circa 40% dintre lucrurile cu privire la care ne facem griji nu se vor intampla niciodata, iar 30% deja s-au intamplat. In plus, 12% dintre grijile noastre sunt temeri nefondate privind sanatatea. Un alt procent de 10% se refera la diversele framantari zilnice care nu duc nicaieri. Asa ca raman doar 8%. Spus la modul cel mai simplu, americanii isi fac griji 92% din timp fara niciun temei real si, daca dr. Mayo are dreptate, asta ne omoara.

vivre.ro

O solutie pentru a reduce starea de ingrijorare este urmatoarea: nu va faceti griji in legatura cu ceea ce nu puteti schimba. De exemplu: timp de ani intregi am parcurs cu avionul peste doua sute de mii de mile pe an. Uneori zborurile sunt anulate sau amanate. Chiar acum, in timp ce scriu aceste cuvinte, stau pe pista de decolare asteptand sa se elibereze poarta. Daca imi fac griji sau ma infurii, asta nu va schimba nimic. Daca fac ceva constructiv si inchei acest capitol, am facut un pas inainte. Este un mod pozitiv de a folosi energia pe care as fi consumat-o dand curs unor stari de manie, frustrare sau ingrijorare.

Mesajul este limpede: Daca nu va place situatia, nu va ingrijorati si nu va framantati – faceti ceva pentru a rezolva problema. Aveti nevoie de mai putine griji si de mai multa actiune .
Ce le-as spune celor care doresc sa fie bogati si celebri: „Mai intai imbogatiti-va si apoi vedeti daca asta nu e de ajuns” (Bill Murray)
Zig Ziglar

Related:  Principiile Reiki

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.