O componenta a succesului o constituie relatiile pline de iubire

componenta a succesuluiO componenta a succesului o constituie relatiile pline de iubire. Acestea sunt relatiile cu oamenii pe care-i iubiti si la care tineti, persoanele care va iubesc si tin la voi. Ele reprezinta etalonul in ceea ce priveste felul in care va descurcati cu adevarat, ca fiinta umana. Cele mai multe momente de fericire si nefericire din viata provin din relatiile noastre cu altii – si aceste relatii sunt cele care definesc, cu adevarat, calitatea noastra de oameni.

O calitate esentiala a unei persoane normale este abilitatea acesteia de a crea si mentine relatii de prietenie si intime pe termen lung cu ceilalti oameni. Esenta personalitatii voastre se dezvaluie prin felul in care comunicati cu ceilalti si prin modul in care ei se inteleg cu voi.

Puteti masura oricand starea in care se afla relatiile voastre, printr-un test simplu: rasul. Singura masura certa a felului in care merg lucrurile este data de cat de mult se rade intr-o familie, sau cat de mult rad doi oameni care sunt impreuna. Cand o relatie este cu adevarat fericita, oamenii rad foarte mult cand sunt impreuna. Cand o relatie se strica, primul lucru care dispare este rasul.

Acest lucru este adevarat si pentru companii. Organizatiile performante, profitabile sunt acelea in care oamenii rad si glumesc impreuna. Ei se bucura unul de altul si de munca lor. Ei functioneaza bine si eficient in echipa. Sunt mai optimisti, mai deschisi spre idei noi, mai creativi si mai flexibili.
Obisnuiam sa cred ca oamenii reprezinta o veriga importanta a oricarei afaceri. Apoi am invatat un adevar mare: oamenii sunt chiar afacerea.

Mobila si accesoriile pot fi inlocuite. Produsele, serviciile si clientii se vor schimba in timp. Daca, insa, aveti oamenii potriviti, compania va continua sa prospere.
Singura si cea mai importanta responsabilitate a conducerii este sa asigure armonia si fericirea angajatilor, sa creeze un climat de optimism, entuziasm si moral ridicat. Acest „spirit de solidaritate” este calitatea distincta a tuturor organizatiilor mondiale de inalta clasa.

Related:  Gandurile de astazi creeaza experintele de maine

Care este relatia ideala pentru voi? Cu cine ar fi si cum ar arata? Daca ati putea concepe fiecare relatie importanta din viata voastra, in cel mai mic detaliu, ce ati dori mai mult – sau mai putin? Ce ati putea face, incepand de azi, pentru a crea aceste conditii in viata voastra?

Daca nu aveti o idee clara despre ceea ce doriti cu adevarat intr-o relatie cu o alta persoana, va veti gasi probabil in situatii pe care nu le-ati ales voi. In viata, problemele sunt aproape invariabil „probleme cu ceilalti oameni”. Ele se afla pretutindeni.

Problemele cu ceilalti contribuie in mai mare masura la destabilizarea linistii interioare – si va submineaza sanatatea, mai mult decat oricare alt factor. Din aceasta cauza, unul dintre telurile voastre majore trebuie sa fie acela de a crea un mediu uman in care sa puteti fi fericiti, multumiti si impliniti. Trebuie sa va examinati relatiile, una cate una, si sa dezvoltati un plan pentru a face ca fiecare in parte sa fie placuta si satisfacatoare.
Numai atunci cand veti avea control asupra relatiilor voastre si ele se vor desfasura armonios, va veti putea focaliza gandurile spre autoexprimare si autorealizare, care va permit folosirea intregului vostru potential.
 Bryan Tracy

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.