Obstacole care ne impiedica sa ne implinim visurile

 obstacol Primul obstacol tine de modul in care a fost educat omul in copilarie. De cele mai multe ori copilului i se insufla ideea ca scopurile pe care le vocifereaza si care par fantasmagorice sunt irealizabile. Cu acest gand copilul creste pana la maturitate. Astfel, permanent el isi dezvolta un simt al neincrederii, fricii si vinovatiei.

In cazul in care totusi copilului i s-a insuflat de mic optimismul, oricum apare un alt obstacol, care poate sa-l descurajeze in a-si atinge scopul. E vorba de dragostea fata de apropiati. Dar omul trebuie sa inteleaga ca nu va face vreun rau nimanui dintre cei dragi, daca isi va continua calea catre atingerea obiectivului stabilit. Mai mult decat atat, cei care-l iubesc isi vor demonstra dragostea daca il vor sustine in acest drum.

loading...

Cand omul constientizeaza ca dragostea nu e un obstacol, dar un ajutor in realizarea obiectivului, atunci apare cel de-al treilea obstacol – frica de o eventuala nereusita. Aceasta e provocata de lipsa de experienta care se observa mai ales la inceput de cale, cand oricine e predispus sa greseasca. Dar aceasta stare poate fi depasita doar daca omul stie sa se ridice ori de cate ori ar cadea. Cu atat va fi mai fericit atunci cand isi va atinge tinta, stiind prin ce greutati a trecut.

Cel de-al patrulea obstacol apare deja cand omul si-a realizat in mare parte visul. El se simte cumva vinovat pentru ca altii n-au reusit la fel, si se indoieste daca a meritat cu adevarat ceea ce a obtinut. El uita de fapt prin ce greutati a fost nevoit sa treaca. Acest al patrulea obstacol pare a fi cel mai inselator, dar nu trebuie sa te dedai acestuia si trebuie sa constientizezi ca succesul s-a datorat eforturilor incomensurabile pe care le-ai depus.
Paulo Coelho

Interesant de citit si:
Related:  Prosperitate , mecanismul dare-primire

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.