Rezolvarea problemelor neterminate

Rezolvarea problemelorPana cand nu vom ajunge intr-un spatiu al iertarii de sine, nu ne vom putea manifesta Sinele mai inalt si trai viata viselor noastre. Cum putem considera ca meritam iubire, succes, abundenta sau sanatate perfecta atunci cand povestile trecutului nostru ne reamintesc in permanenta ca avem defecte si ca suntem lipsiti de importanta? Cum ne putem trezi in fiecare dimineata cerand ce este mai bun de la univers, atunci cand ne pedepsim singuri pentru egoismul nostru si continuam sa ne simtim rau deoarece am esuat in relatiile pe care le-am avut?

loading...

Cum putem primi deschis gratia divina, stiind ca in trecut ne-am batut fratele sau ne-am agresat emotional sora? Cum ne putem respecta pe noi insine, stiind ca ne ignoram in continuare chemarile propriei voci interioare? Chestiunile nerezolvate sunt sursa vinei noastre. ”Mintea vinovata se asteapta sa fie pedepsita. Vina va va face sa atrageti oamenii si/sau situatiile care sa valideze gandurile culpabile nerezolvate despre voi insiva”!

Vina noastra provine din faptul ca nu ne ascultam pe noi insine, ca facem alegeri care se impotrivesc credintelor noastre de miez, ca-i dezamagim pe cei dragi si ca alegem comportamente pe care le condideram a fi egoiste. Sursa vinei noastre este gandirea ca am facut ceva gresit sau rau. Ne temem si ne asteptam ca vom atrage pedeapsa pe care credem ca o meritam cu adevarat.

Pana cand nu ne rezolvam problemele din trecut, ne vom pedepsi pe noi insine la nivel inconstient prin refuzarea iubirii, succesului si a abundentei pe care ni le dorim.

Pana cand nu ne impacam si nu ne iertam pe noi insine pentru toate aspectele din viata si din experientele traite, vom continua sa ne folosim trecutul ca sa ne pedepsim si sa ne sabotam cele mai profunde visuri. Iertarea de sine se petrece atunci cand ne permitem sa fim vulnerabili si sa simtim compasiune pentru luptele interioare. Atunci cand ne putem ierta pe noi insine, ajungem sa intelegem de ce suntem asa cum suntem, de ce credem ceea ce credem si de ce simtim ceea ce simtim.

Vom reusi sa extragem toata intelepciunea continuta in ansamblul intamplarilor doar cand ne acceptam povestea si ne iertam pe noi insine. Numai atunci vom fi liberi sa traim in afara limitarilor stabilite de convingerile umbrei si de povestile noastre.

 Pana cand nu ne impacam cu judecatorul launtric, nu ne vom permite niciodata sa simtim si sa primim iertarea divina. Judecatorul nostru interior stie care este diferenta dintre corect si gresit.

Ne agresam pe noi insine, atunci cand nu ne ascultam, nu avem incredere in instincte si nu cerem ceea ce vrem. Ne agresam pe noi insine, atunci cand ne ignoram visurile, cand nu ne facem timp pentru a ne ingriji sau cand nu face ca viata interioara sa fie o prioritate. Ne agresam, ori de cate ori nu ne apreciem si nu ne recunoastem propriile eforturi si de fiecare data cand ne negam darurile speciale. Ne agresam pe noi insine, atunci cand alegem sa ne concetram mai mult pe defecte decat pe frumusetea pe care o avem. Ne agresam atunci cand nu ne oferim alimentatia dupa care flamanzim, atunci cand facem alegeri gresite si atunci cand refuzam sa ne iertam pentru ceea ce am facut. Ne agresam pe noi insine, in momentul in care nu ne oferim compasiune pentru greselile facute, cand petrecem mai mult timp ascultand negativitatea Umbrei, decat iubirea inimilor noastre. Ne agresam pe noi insine, atunci cand ne uitam la ceea ce este rau la persoana noastra si nu la ce este bun, atunci cand nu facem ceea ce ne aduce bucurie. Ne agresam pe noi insine, prin faptul ca ne consideram mai mici decat suntem.

Ne agresam corpul, atunci cand:
Mancam in exces.
Mancam lucruri depre care stim ca nu ne fac bine.
Nu ne respectam regimul de viata.
Spunem ca vom face exercitii fizice, dar nu ne tinem de cuvant.
Nu ne face destul timp pentru odihna si recreere.
Ne autoabuzam prin tigari, alcool sau droguri.
Ne criticam, atunci cand ne privim in oglinda.
Suntem mai atenti la defectele pe care le avem, decat la frumusetea noastra.
Acceptam sa fim ocupati, incat sa nu putem primi semnalele trimise de corpul nostru.
Ascultam dialogurile interne de dispret de sine.

Ne agresam pe noi insine in relatii, atunci cand:
Nu petrecem timp cu cei dragi.
Ramanem in relatii cu oameni care ne abuzeaza fizic sau emotional.
Facem cu prietenii sau pentru ei, lucruri pe care nu dorim sa le facem.
Facem sex, cand nu-l dorim.
Ii barfim pe ceilalti.
Nu ne aratam sentimentele.
Nu ne oferim intimitate, atunci cand ne-o dorim.
Nu respectam intelegerile si angajamentele cu ceilalti.
Pretindem ca ne plac unii oameni, atunci cand nu este adevarat.
Ne depasim limitele personale sau ne compromitem integritatea.
Facem ca nevoile altora sa fie mai importante decat ale noastre.
 Debbie Ford

Loading...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.