Sangele . Afectiuni ale sangelui – leucemia

Sangele Sange (in general)

Pentru a functiona bine o masina are nevoie de un combustibil bun. Combustibilul corpului este sangele, care, pentru a fi eficient, trebuie sa circule liber in tot corpul.

Daca combustibilul contine impuritati poate afecta grav motorul, care in acest caz este inima. Sangele simbolizeaza bucuria de a trai, setea de viata si impuritatile pe care le contine pot provoca afectiuni in intreg corpul. in functie de alimentatia mea, stomacul produce o energie care imi fortifica sangele sau il face anemic, la fel ca in cazul unei masini, care are nevoie de un combustibil bun.

Sangele reprezinta energia care circula in mine. Este centrul inimii mele. Globulele rosii (hematiile) transporta oxigenul de la plamani pana la celule. Acestea poarta viata, actiunea. Globulele albe
, (leucocitele) apara organismul de intrusi si: reprezinta, de asemenea personalitatea mea, ceea ce sunt.

Circulatia sanguina simbolizeaza dorinta de a evolua a fiintei umane. O circulatie proasta indica faptul ca iubirea mea este blocata, nu reusesc sa imi exprim sentimentele, sunt in conflict cu notiunea de iubire.

Bebelusul aflat in pantecele mamei lui este legat de aceasta prin sistemul sanguin, sangele contine intreg bagajul meu genetic si ereditar. Prin urmare, daca am dificultati legate de sange, ma pot intreba daca traiesc un conflict cu un membru al familiei mele, din linia mea de sange, din clanul meu: este posibil sa ma simt ca un strain. Poate nu ma implic destul de mult, la nivel afectiv, in familia mea.
Mesajul pe care mi-l transmite corpul este acesta: sa las sangele sa curga in venele mele, sa las iubirea sa ajunga pana la inima mea, sa accepti sa dau si sa primesc bucuria de a trai. Fac Ioc ideilor noi, deoarece sunt o persoana exceptionala!

Sange — leucemie

Cancerul de sange sau leucemia apare atunci cand globulele albe se dezvolta intr-un mod necontrolat. Simbolizeaza bucuria care nu poate circula libera in viata mea.
Am o ura profunda, ingropata in adancul meu, de multe ori indreptata spre unul dintre parintii mei. Ma autodistrug, refuz sa lupt. Daca sunt un copil afectat de leucemie, acest lucru indica un refuz de a renaste, deoarece sunt foarte profund dezamagit de ceea ce vad pe pamant. Faptul de a creste reprezinta un pericol pentru mine. Vad cat de multa presiune trebuie sa suport pentru a reusi si este mult prea mult pentru mine.

Related:  Chei catre fericire

Leucemia poate aparea dupa pierderea unei fiinte iubite (poate fi vorba chiar si despre un animal pe care II iubeam foarte mult). Sau poate fi vorba despre o distanta care s-a instalat intre mine si unul dintre parintii mei, de obicei, tatal meu si care, ma afecteaza foarte mult. Am impresia ca trebuie sa ma integrez intr-o alta familie, intr-un alt clan, pentru a ma simti protejat. Fie ca sunt copil, fie ca sunt adult, vreau atat de mult sa fiu pe plac celor din familia mea si sa le.implinesc asteptarile, incat ajung „sa ma omor” pentru a reusi acest lucru. Aceasta forma de cancer este legata direct de exprimarea iubirii din interiorul meu.

Poate aparea, de asemenea, dupa un eveniment important pentru mine, care m-a determinat sa ma devalorizez. Aceasta devalorizare imi afecteaza intreaga fiinta si o traiesc foarte intens si profund. Sa luam exemplul, unui baiat, care nu a fost primit in echipa de fotbal din orasul sau di cartierul lui. Este o adevarata drama ! Pentru el, este ca si cum viata nu ar mai avea sens si nu ar „merita” sa fie traita. intr-un astfel de caz, ma simt demne de dispret, am senzatia ca eu nu am dreptul decat la firmituri, in viata. imi caut locul intr-un grup sau intr-o familie.

Nu mai am motivatie: nu mai vreau sa imi construiesc viata. Pot avea impresia ca trebuie sa ma supraprotejez tot timpul, pentru a obtine ceea ce vreau. Este posibil sa ma simt lipsit de aparare (de altfel, cei mai afectati sunt copiii si persoanele mai in varsta…). Este posibil sa fi trait o frustrare intensa si sa-mi fi sufocat in mod violent emotiile.

Daca iubirea mea sau dorinta mea de a trai au fost ranite, intr-un fel sau altul, atitudinea mea fata de dragoste poate deveni neincrezatoare, confuza si alienanta. Ma pot izola de sentimente. in loc sa traiesc cu emotiile mele, ma prefac ca traiesc. Viata nu mai are sens. Ma simt ca un sclav fata de o alta persoana. Mi-am pierdut identitatea profunda, nu mai vreau sa ma apar. imi lipseste iubirea, mai ales cea a tatalui meu. intr-o anumita masura, inlocuiesc iubirea cu banii. Eul meu se simte „uzat”.

Related:  Unghiile si starea de sanatate

Daca sunt mai in varsta, dupa varsta pensionarii, este posibil sa imi dau seama ca acum, este prea tarziu sa imi mai implinesc aspiratiile. Traiesc o stare de dezamagire fata de proiectele mele: fie am prea multe si sunt apasatoare,pentru ca nu le voi putea realiza pe toate, fie am impresia ca acum este prea tarziu sa le mai realizez. Simt o furie care imi sfasie inima.

Accept sa ma las purtat de viata, in loc sa merg impotriva ei. imi asigur mijloacele potrivite pentru a trai cu adevarat, nu doar pentru a supravietui. Astfel, voi fi mai impacat cu mine insumi si nu voi mai simti nevoia exagerata sa ma apar. Fac abstractie de trecut si ma angajez sa fiu sincer cu mine insumi, in ficare moment.
Reintru in contact cu ideile mele profunde. Am curajul de a-mi arata emotiile cele mai ascunse. Fie ca sunt adult, fie ca sunt copil, trebuie sa traiesc in adevar si autenticitate si sa reintru in contact cu viata din mine.
Jacques Martel

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.