Accelerarea procesului de schimbare interioara

schimbare interioara Exista cateva tehnici mentale suplimentare pe care le puteti utiliza pentru a activa inteligenta superioara si pentru a accelera procesul de schimbare interioara si de reusita in plan exterior. Fiecare dintre aceste metode este o combinatie a tehnicilor de programare mentala, pentru schimbarea conceptului de sine .
Fiecare dintre ele este extrem de eficienta si, atunci cand le folositi regulat – pe fiecare separat, sau impreuna – va puteti transforma, pe voi insiva si viata, intr-un mod minunat.

TEHNICA AFIRMATIEI SCRISE
Prima dintre aceste metode de schimbare accelerata este „tehnica afirmatiei scrise”. Pentru a o folosi, aveti nevoie de hartie sau de un carnetel si, preferabil dimineata, descrieti clar si la timpul prezent scopul principal pe care vi l-ati stabilit – exact asa cum ati dori sa-l vedeti in realitate. Descrierea poate fi scurta sau detaliata. Puteti face o descriere, la timpul prezent, a modului in care v-ar placea sa se desfasoare evenimentele zilei, sau puteti descrie cum ati arata si cum v-ati simti cu noile calitati de personalitate pe care le doriti.
Dupa ce ati descris scopurile, puneti pixul deoparte, inchideti ochii, respirati adanc si vizualizati cum scopul propus s-a implinit deja, sau vedeti cum evenimentele zilei se desfasoara satisfacator. Pe masura ce vizualizati, creati sentimentul care se potriveste succesului imaginat. Zambiti si bucurati-va de senzatia de placere care insoteste implinirea scopurilor. Apoi, scoateti-va din minte totul, deschideti ochii si continuati-va treburile.
Scrisul este o metoda puternica de a va imprima scopurile in mintea subconstienta. Multi oameni au scris o lista cu scopurile lor pentru anul care incepea la 1 ianuarie si, la sfarsitul anului, cand au recitit listele, au constatat ca multe dintre telurile lor au fost indeplinite intr-un fel sau altul.
Cu cat scrieti mai des telurile propuse, cu atat se materializeaza mai rapid. Folositi un carnetel si notati-le in fiecare zi. Va ia doar cateva minute, dar va programeaza pentru orele care urmeaza. Scriind si rescriind scopurile, va convingeti din ce in ce mai mult ca ele sunt posibil de atins. Pe masura ce convingerea voastra se adanceste si increderea creste, deveniti mai atenti si mai Constienti de oportunitatile ce apar pentru a le transforma in realitate. Activati Legea atractiei si Legea concordantei, iar telurile incep sa se materializeze in jurul vostru.

TEHNICA AFIRMATIEI STANDARD
A doua tehnica de programare mentala pe care o puteti folosi este „tehnica afirmatiei standard”. Aceasta consta in a va scrie scopurile cu litere groase pe cartonase mici. Scrieti lucrurile pe care le doriti sub forma de afirmatii, la timpul prezent, folosind cuvinte clare si concise.
Este bine sa folositi aceasta metoda de doua ori pe zi, dimineata si seara. Gasiti un loc in care puteti fi singuri si linistiti, timp de cateva minute. Inspirati adanc de cateva ori, pentru a va relaxa organismul si pentru a va pregati mintea. Expirati usor. Stati confortabil, cu cartonasele in poala. Apoi, cititi primul scop , inchideti ochii si repetati-i de cinci ori. Vizualizati-l asa cum ar arata daca s-ar fi implinit deja. Imaginati-va cum ati vorbi, umbla si actiona, daca scopul ar fi o realitate in acest moment. Induceti emotie in imaginea acestui scop si creati sentimentul de placere si fericire care ar insoti implinirea cu succes a dorintei voastre.
Apoi inspirati adanc, expirati si, cu incredere, lasati scopul sa prinda aripi. Repetati acest procedeu cu fiecare scop pe care-l aveti, in felul acesta, subconstientul poate actiona eficient pentru 10-15 scopuri simultan .
Acest exercitiu nu trebuie sa dureze mai mult de 30-60 de secunde pentru fiecare scop, maximum cincisprezece minute pentru cincisprezece scopuri propuse. Facand aceasta in fiecare dimineata, ii trimiteti mintii subconstiente un set puternic de semnale. Acesta activeaza Legea atractiei si va mareste atentia la tot cea ce se intampla in jurul vostru in timpul zilei si care v-ar putea ajuta sa realizati unul sau mai multe dintre scopurile propuse. Daca seara, imediat inainte de culcare, recapitulati lista telurilor, va programati subconstientul ca, pe timpul noptii, sa actioneze in favoarea scopurilor voastre. Adesea, dimineata cand va treziti, el va va oferi idei si solutii.

Related:  Descoperiri in legatura cu ADN-ul uman

TEHNICA AFIRMATIEI RAPIDE
A treia metoda de accelerare a procesului de transformare interioara este „tehnica afirmatiei rapide”. Puteti folosi aceasta metoda inainte de un eveniment important care nu se repeta in mod frecvent, cum ar fi o intalnire de afaceri, sau o sedinta cu seful. Aceasta metoda de programare mentala este folosita de oratori profesionisti, actori, moderatori si oameni de afaceri. Ei o folosesc pentru a se pregati pentru evenimentele in care este important sa se afirme.
Tehnica afirmatiei rapide consta in parcurgerea pasilor necesari pregatirii mentale, pasi pe care i-am amintit mai devreme. Este un fel de incalzire mentala. O puteti face in mai putin de treizeci de secunde. O puteti face in masina, in lift, in baie.
Modul in care actioneaza este simplu, inchideti ochii, afirmati rezultatul scopului, vizualizati-l, atasati-i o emotie si eliberati-l. Imaginati-va si simtiti ca evenimentul are succes. Apoi mergeti la intalnire (sau unde e de mers) cu calm si incredere.
Daca, in urmatoarele zile, urmeaza sa sustineti o prezentare sau un interviu, ar trebui sa folositi aceasta tehnica de fiecare data cand va ganditi la ce aveti de facut, in loc sa asteptati cu neliniste si agitatie, folositi Legea substitutiei si tehnica afirmatiei rapide. Pe masura ce va apropiati mai mult de ziua si ora respectiva, veti simti cum increderea si siguranta de sine cresc, in clipa cand evenimentul are loc, veti fi pregatiti mental pentru a va prezenta cat mai bine cu putinta.
CONDITIONAREA AUTOGENICA: METODA
A patra tehnica este procedeul complet al „conditionarii autogenice”, despre care am discutat anterior. Acesta este un exercitiu mai elaborat, in care va relaxati sistematic intregul trup, inainte de afirmare, vizualizare, inducere de emotii si eli-berare a programului.
lata forma cea mai simpla prin care puteti aplica aceasta metoda cu avantaje maxime : alegeti-va o pozitie confortabila, intr-un fotoliu sau intins pe pat, inchideti ochii, respirati adanc si incepeti sa vorbiti celor sase parti ale corpului – bratul stang, bratul drept, piciorul stang, piciorul drept, pieptul si capul.
Va prezint formulele care par sa actioneze cel mai bine. incepeti prin a repeta de sase ori, respirand dupa fiecare rostire: „Bratul meu stang devine greu si cald”. Apoi repetati de sase ori: „Bratul meu stang este acum greu si cald”, in sfarsit, spuneti de sase ori: „Bratul meu stang este in totalitate greu si cald”.
De fiecare data cand inspirati si expirati, rostiti o formula. Repetati procedeul cu fiecare dintre celelalte cinci parti ale corpului, pe care le-am mentionat, pornind de la bratul stang, apoi cel drept, apoi pieptul si, in cele din urma, capul si gatul.
In mai putin de zece minute, veti reusi sa va relaxati complet organismul. Mintea se va afla in starea alfa. Veti fi pregatit pentru o programare profunda.
Aceasta metoda este numita adesea autohipnoza sau autosugestie si este extrem de eficienta in doua domenii. Mai intai, o puteti folosi pentru a va depasi temerile si pentru a va consolida increderea in relatiile cu alte persoane, in munca pe care o desfasurati, in viata financiara, in sanatate si in alte activitati. Ea va poate ajuta sa rezolvati probleme precum timiditatea, teama de a lua cuvantul in public si senzatia de nervozitate care poate aparea in rezolvarea unor incercari din viata cotidiana, in al doilea rand, ea va poate ajuta sa va accelerati dezvoltarea indemanarii motrice in jocuri sportive, precum tenis, golf, schi, hochei, patinaj, fotbal si baschet.
Aceasta este o forma de repetitie mentala. Practicati miscarile in mod repetat in imaginatia voastra, vizualizand de fiecare data performanta perfecta si programand, in subconstient, o imagine de reusita perfecta.
Subconstientul nu poate face diferenta intre o experienta reala si una viu imaginata – mai ales cea pe care o imaginati cand va aflati in stare de relaxare totala. Subconstientul accepta imaginea mentala ca pe o comanda care va ghida actiunea viitoare. Data urmatoare cand veti realiza activitatea respectiva, veti fi mult mai relaxati si increzatori. Va veti simti mult mai bine decat inainte.
Multi sportivi olimpici, medaliati cu aur, folosesc aceasta tehnica sau una similara. Oamenii de afaceri de succes o folosesc pentru a obtine un avantaj psihologic in orice intalnire, negociere sau confruntare. Pe masura ce o practicati, ea functioneaza din ce in ce mai bine.

Related:  Identificarea cu dorintele personalitatii mai degraba decat cu dorintele sufletului

CONDITIA AUTOGENICA : METODICA
A cincea tehnica de transformare mentala rapida este denumita „conditionarea heterogenica”. Aceasta este o conditionare sau programare prin altcineva decat tu insuti.
Conceptul de sine s-a format, in mare masura, ca rezultat a doua forme primare de sugestie: autosugestia, lucrurile pe care le-ati spus propriei persoana si le-ati crezut si heterosugestia, lucrurile pe care alti oameni vi le-au spus si carora le-ati dat crezare. Tot ceea ce credeti astazi ca este adevarat in legatura cu voi insiva, este rezultatul uneia dintre aceste influente – in special a celei de-a doua.
Ati facut deja cunostinta cu cateva exemple de conditionare heterogenica. Acestea sunt lucrurile pe care parintii, rudele mai in varsta, profesorii si alti oameni pe care ii respectati le-au spus despre voi. Alte exemple sunt cursurile sau casetele audio, in care vorbitorul foloseste pronumele „tu” sau „dumneavoastra”, atunci cand face o recomandare.
Ori de cate ori auziti aceste pronume atasate unui mesaj, ele ne influenteaza mintea subconstienta. De aceea, nu trebuie sa permiteti niciodata cuiva sa spuna despre voi lucruri care nu doriti sa fie adevarate. Aveti de-a face cu un principiu puternic si trebuie sa-l folositi, deliberat, intr-un mod constructiv si pozitiv.
Brian Tracy

One Reply to “Accelerarea procesului de schimbare interioara”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.