Energia acumulata se transforma in boala

energia acumulata Continua sa-ti inregistrezi emotiile si instinctele in ordinea in care apar de-a lungul zilei. Fa acest lucru timp de o saptamana fara ca sa te judeci. Doar inregistreza ceea ce se intampla. Pana la finalul saptamanii, ar trebui sa o ai in evidenta corecta a modului in care reactionezi si cum compensezi prin revenirea la instinctele secundare. Vei fi in stare sa intelegi exact cum se deplaseaza energia inainte si inapoi.

Nu ar fi mai bine ca, in loc sa fim victimele capriciilor vietii, sa devenim maestri ai jocului STOP Si sa ne prindem emotiile imediat ce apar pentru a le transmuta?

Dar putin dintre noi sunt dotati inca de la nastere, asa cum era eroul grec Hercule, sa sugrumam serpii trimisi sa ne omoare din leagan (traumele copilariei), apoi sa mergem sa sugrumam leul din Nemeea (mania) si sa ne curatam propriile noastre grajduri, la fel de murdare ca ale lui Augias (stagnarea emotiilor secundare: vina, resentiment, frustrare, iritare, depresie, tristete, disperare, descurajare, indoleta, lene, lasitate etc.).

ENERGIA ACUMULATA, CA BOALA
Din fericire, in cele mai multe cazuri, nu este posibil sa te eschivezi la nesfarsit. In cele din urma, energia acumulata va erupe, fortandu-ne sa-i acordam atentie si sa cautam ajutor. Aminteste-ti ca, odata puse in miscare, instinctele si emotiile contracarate trebuie sa ajunga undeva. Daca nu ne poate atrage atentia prin intermediul viselor violente, o vor obtine pe alte cai. Energia ce s-a acumulat se scurge prin locul unde se gaseste o fisura in armura si, odata iesita, ia o forma potrivita nivelului fiintei noastre, unde se prezinta sub forma unui disconfort pentru corpul trandav.
Disconfortul se poate manifesta la patru niveluri diferite: cel fizic (diaree, palpitatii cardiace, ticuri faciale, schimbari de postura a corpului etc); cel emotional (fantezii, iluzii, tipuri de comportament distructiv etc), cel mental (obsesii, compulsii, schizoidie, paranoia etc), si cel spiritual (indolenta, indiferenta, amaraciune, depresie, pierderea capacitatii de intelegere, apostazie etc).
Atunci cand exista energie acumulata, de un lucru poti fi sigur: in cele din urma, boala isi va face aparitia la unul la unul dintre aceste niveluri ale fiintei tale. Te poti imagina locuind intr-o casa unde un perete de rezistenta este crapat? Daca nu poti avea incredere in stabilitatea propriei tale case, nu vei gasi prea multa bucurie nici in viata ta. In realitate, nelinistea si obsesia ta pentru peretele crapat te poate face sa-ti pierzi sanatatea de sub control. In plus, in loc sa-ti vezi de sursa bolii, ajungi sa fii obsedat de efectele ei.
Dar, daca nu putem sau nu ne permite, sa „vedem”, atunci cum putem ajunge la sursa? Pot doar efectele sau simptomele sa ne ofere o cale care sa ne lumineze mintea? Ce au ele in comun?

Urmareste cum constienta, din punctul ei temporal – exact in acest moment, cand esti inca treaz, cu putin inainte sa te lasi furat de somn – este canalizata in sinele tau visator, ca intr-o valtoare. Fiind receptiv in mod activ, tu ca sine visator te cunosti (folosesc ”a cunoaste” cu sensul biblic al trairii deplinei intruchipari), ca reflectand fidel spre mintea constienta propria-i desfasurare, care deruleaza, asemenea unei pelicule, din acest moment spre trecut, pana la momentul din aceasta dimineata cand te-ai trezit in viata de zi cu zi.
Pe masura ce constienta se „toarna” inapoi in tine, te vezi ca ucenic al zeitei egiptene a cerului. Nut, cea care, in fiecare noapte, inghite soarele cu imbratisarea ei, anihiland in intunericul ei tot ceea ce nu este esential, prinzand ca intr-o sita pepitele de aur ale trairilor din timpul zilei. Procedand astfel, te-ai scos in afara mult prea familiarului sine constient, ajungand inapoi, in bratele zeitei. Ai devenit celalalt sine, geamanul tau, ce te priveste. Trairea eului tau constient a trecut de la pozitia ei originala de constienta separatoare, distinctiva, obiectiva si dihotomica la o cunostere atotcuprinzatoare, auto-acceptoare si visatoare.
Nu ai mai vazut acest lucru pana acum, fiindca erai prea preocupat sa fii tu, cel constient, decis sa prezinte o identitate solida lumii. Acum esti ghidat de sinele tau visator, care, la fel de liber si de lejer incaltat ca regina rosie din jocul medieval de sah, se poate muta in orice pozitie doreste, pentru a primi o mai buna reflectare a adevarului.
Experimentezi adevarul, nu il judeci. Pe masura ce il traiesti, esenta a ceea ce trebuie invatat din respectiva traire se va confunda in tine si-ti va produce o impresie. Numim acest exercitiu “inversare” sau „examinarea retrospectiva a constiintei”. Acesta ne aduce la ceea ce cabalistii numesc Tshuva, care este adesea tradusa cu termenul de remuscare, dar care inseamna „indepartare de”, permitandu-ne deci sa abordam a noua perspectiva.

Catherine Shainberg

loading...

One Reply to “Energia acumulata se transforma in boala”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.