Iubirea – cel mai bun dintre toti expertii

iubireaAproape fiecare om crede ca stie ce este iubirea, dar putini o pot si descrie. Incercati si dumneavoastra: Ce este iubirea? Sa presupunem ca trebuie sa-i explicati cuiva care n-are habar de ea.Vi se pare imposibil? Puteti sa-i descrieti un scaun sau o farfurie, dar nu iubirea. Puteti discuta in jurul notiunii de „natura iubirii”, puteti cauta comparatii sau ii puteti povesti ceva despre iubire, asa cum au facut si generatii intregi de artisti si scriitori. Sau, puteti trai si resimti ce este „neiubirea”.

Si astfel, ati fi exact pe calea intelegerii iubirii si v-ati elibera in acelasi timp. Prin trairile din cursul vietii, indepartam pe rand – ca pe foile unei cepe – toate convingerile care reprezinta „neiubirea”.

loading...

Se spune ca sculptorul Michelangelo, fiind intrebat cum de reuseste sa scoata dintr-un bloc de marmura o sculptura a unui leu, atat de perfecta, incat pare vie, ar fi raspuns in felul acesta: „Pur si simplu, indepartez tot ce nu arata a leu”.

In mod asemanator, decurge si descoperirea iubirii. Ea este deja la indemana, trebuie numai sa o cautati. Nu exista nimic ce ati putea face pentru a obtine sau gasi iubire. Singura dumneavoastra sarcina consta in a va indeparta mereu mai mult de ceea ce nu reprezinta iubirea. Restul, vine de la sine.

Intrebati-l pe cel mai bun dintre toti expertii – intrebati iubirea
Daca nu sunteti sigur(a), ce decizie sa luati sau cum sa actionati….
Daca vreti sa metamorfozati sentimente si ganduri neplacute…
Puneti-va o singura intrebare: Ce ar face iubirea?

– Daca un om – indiferent daca va este drag sau nu – se comporta permanent intr-un mod care nu va face bine, intrebati-va…

Ce ar face iubirea? Ar vrea ea sa va faceti singur(a) una ca asta? Si ar vrea ea sa permita ca celalalt sa va trateze astfel? Ar permite iubirea ca dumneavoastra sa va dati, si sa-i dati si celuilalt, posibilitatea de a genera atatea sentimente negative?

– Daca ati face un sacrificiu pentru cineva, deoarece va ganditi ca asa ceva poate aparea atunci cand iubiti, intrebati-va…

Ar face iubirea una ca asta? Ar vrea ea sa va faceti singur(a) una ca asta? Ar vrea ea ca dumneavoastra sa urmati o idee despre dragoste, in care afectiunea este legata de o suferinta pentru dumneavoastra?

– Daca va faceti mereu singur(a) reprosuri, gandindu-va daca ati actionat corect, intrebati-va…

Ce ar face iubirea? Ar vrea ea ca sa va revina mereu aceleasi ganduri fara noima si, prin aceasta, sa suferiti? Sau ar vrea sa recunoasteti ca ati actionat exact atat de bine side corect, pe cat o puteati face in acel moment din trecut? Si ca, astfel, ati invatat ceva, iar acum sunteti liber(a) sa intampinati noi situatii in viata dumneavoastra?

Cu cat dati mai mult la o parte din ceea ce nu reprezinta iubire pentru dumneavoastra, cu atat veti gasi si trai mai mult din ceea ce cautati.

– Cand stati si cumpaniti daca este mai bine sa actionati rational si logic ori sa faceti ceva fara motiv si spontan, pur si simplu pentru ca va produce bucurie, intrebati-va…

Ce ar face iubirea?

– Cand lucrati zile in sir la ceva care va trezeste sentimente neplacute si va face sa fiti permanent trist(a) si lipsit(a) de putere, intrebati-va…

Ar face iubirea una ca asta? Ar vrea ea sa faceti asta? Cum i-ati explica iubirii asa ceva la sfarsitul vietii dumneavoastra?

– Cand va ganditi adesea ca viata este grea si ca dumneavoastra, in comparatie cu altii, aveti mai putin noroc, intrebati-va…

Ce ar face iubirea? Ar vrea ea ca dumneavoastra sa ganditi astfel despre propria persoana si despre darul vietii?

Ruediger Schache

Interesant de citit si:
Related:  Ce gândeşti seara ca să ai o zi... bună?

One Reply to “Iubirea – cel mai bun dintre toti expertii”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.