Karma este o lege a compensatiei, nu a razbunarii

karmaInainte de aceasta viata pe care o avem in prezent, am avut nu doar o existenta anterioara, ci multe altele. Fiecare se naste corespunzator propriului sau destin; unii se nasc in familii bogate si foarte instarite, iar altii se reintorc sau revin printre oameni nevoiasi si sarmani.

Daca am facut bine in existenta noastra anterioara, culegem acum rasplata, ne intoarcem in camine unde nu ne lipseste nimic si vom avea comoditati de tot felul.

Daca am facut rau, daca am risipit banii, daca am fost avari, daca ne-am exploatat aproapele, daca am comis greseala de a-i fura sau ruina pe ceilalti, daca am utilizat gresit banii, este evident ca trebuie sa ne intoarcem in familii sarmane, imbracati in corpuri de cersetori, nefericiti, infometati si subnutriti. Astfel fiecare culege rodul propriilor sale actiuni.

loading...

Privind Misterul

Prieteni, exista o Lege care se numeste Karma. Nu este de prisos sa afirmam ca acest cuvant, de origine sanscrita, semnifica, prin el insusi, lege a actiunii si consecintei. Evident “nu exista cauza fara efect, nici efect fara cauza”.

Legea Balantei, Legea teribila a Karmei guverneaza toate cele create. Orice cauza se converteste in efect si orice efect se transforma in cauza. Voi trebuie sa intelegeti ce este legea compensatiei. Tot ceea ce se face trebuie platit, caci nu exista cauza fara efect, nici efect fara cauza. Ni s-a dat libertate, liber arbitru si putem face ceea ce dorim, dar este clar ca trebuie sa raspundem inaintea lui Dumnezeu pentru toate faptele noastre. Orice fapta din viata noastra, buna sau rea, are consecintele sale. Legea actiunii si consecintei guverneaza cursul diverselor noastre existente si fiecare viata este rezultatul celei anterioare.

A intelege in intregime bazele si “Modus-ul Operandi” al legii Karmei este indispensabil pentru a orienta corabia vietii noastre in mod pozitiv si inaltator, de-a lungul diverselor etape ale vietii. Karma este o lege a compensatiei, nu a razbunarii. Sunt persoane care confunda aceasta lege Cosmica cu determinismul si chiar cu fatalismul, crezand ca tot ce i se intampla omului in viata este stabilit in mod irevocabil dinainte. Este adevarat ca actele omului sunt determinate de ereditate, educatie si mediu. dar la fel de adevarat este ca omul are liberul discernamant si isi poate modifica actele: isi poate educa caracterul, isi poate forma deprinderi superioare, isi poate combate slabiciunile, isi poate consolida virtutile etc.

“Karma este un medicament care ni se aplica pentru propriul nostru bine”, din nefericire oamenii, in loc sa se incline respectuos in fata eternului Dumnezeu viu, protesteaza, blestema, se justifica pe sine, se dezvinovatesc prosteste si isi spala mainile precum Pilat. Karma nu se modifica cu astfel de proteste, ci, dimpotriva, devine mai dura si mai severa.

Cand cineva vine in aceasta lume, aduce cu sine propriul destin; unii se nasc in puf si altii in nenorocire. Daca in existenta noastra anterioara am ucis, acum suntem ucisi, daca am ranit, acum suntem raniti, daca am furat, acum suntem furati si “cu ce masura ii masuram pe ceilalti vom fi masurati”.

Pretindem fidelitate sotului, cand noi insine am fost adulteri in aceasta viata sau in cele anterioare. Cerem iubire, cand am fost neinduratori si cruzi. Solicitam intelegere, cand n-am stiut niciodata sa intelegem pe nimeni, cand n-am invatat niciodata sa vedem si punctul de vedere al altuia.

Ravnim bucurii nesfarsite, cand am fost intotdeauna la originea multor nenorociri. Am fi dorit sa ne nastem intr-un camin foarte frumos si cu multe comoditati, cand in existentele trecute n-am stiut sa oferim un camin si frumusete copiilor nostri. Protestam impotriva celor care insulta, cand intotdeauna i-am insultat pe toti cei ce ne inconjoara. Dorim ca fiii nostri sa ne asculte, cand n-am stiut niciodata sa ne ascultam parintii. Ne supara teribil calomnia, cand noi am calomniat mereu si am umplut lumea de durere. Ne supara barfa, nu dorim ca cineva sa susoteasca despre noi, dar fara indoiala am barfit si am susotit, vorbindu-ne de rau aproapele, chinuindu-i pe ceilalti. Adica, intotdeauna pretindem ceea ce nu am oferit, in toate vietile noastre anterioare am fost raufacatori si meritam ce este mai rau, dar noi presupunem ca ni se datoreaza ceea ce este mai bun.

Din fericire, dragii mei prieteni, Justitia si Mila, sunt cei doi stalpi de sprijin ai Fraternitatii Albe Universale. Justitia fara Mila este tiranie; Mila fara Justitie este toleranta, complicitate cu delictul. Karma este negociabila si acest lucru e ceva ce i-ar putea surprinde foarte mult pe partizanii diverselor scoli ortodoxe. Desigur, unii pseudo-esoteristi si pseudo-ocultisti au devenit mult prea pesimisti in legatura cu legea actiunii si consecintei. Ei presupun, in mod gresit, ca aceasta se desfasoara in mod mecanic, automat si crud. Eruditii cred ca nu este posibila schimbarea unei astfel de legi. Imi pare sincer rau ca trebuie sa ma disociez de acest mod de a gandi.

Daca legea actiunii si consecintei, daca pedepsele din cursul existentei nu ar fi negociabile, atunci unde s-ar afla indurarea divina? In mod sincer, nu pot accepta cruzimea in divinitate. Realul, acela care este intreaga perfectiune, cel care are diverse nume ca Tao, Aum, Inri, Sein, Allah, Brahma, Dumnezeu sau mai bine spus Dumnezei etc. etc. etc. nu ar putea fi fara mila, crud, tiranic etc. De aceea repet in mod emfatic ca, Karma este negociabila. Este posibil sa modificam propriul nostru destin, pentru ca “atunci cand o lege superioara transcende o lege inferioara, legea superioara sterge legea inferioara.”

Modificand Cauza se modifica Efectul.

“Impotriva leului legii se lupta cu balanta”.

Daca pe un taler al balantei punem faptele noastre bune si pe celalalt pe cele rele, ambele talere vor avea aceeasi greutate sau va fi vreun dezechilibru. Daca talerul faptelor rele cantareste mai mult, trebuie sa punem fapte bune in talerul actiunilor pozitive cu scopul de a inclina balanta in favoarea noastra – asa anulam Karma.

Faceti fapte bune pentru a plati datoriile voastre; amintiti-va ca nu se plateste numai cu durere, ci, in acelasi fel, se poate plati si facand bine. Acum veti intelege, bunii mei prieteni, ce minunat este sa faci bine; nu incape indoiala ca Justa Gandire, Justa Simtire si Justa Actionare sunt cel mai bun negot.

Nu trebuie sa protestam niciodata impotriva Karmei, important este sa o stim negocia. Din nefericire, cand oamenii se afla intr-o mare amaraciune, nu fac decat sa se spele pe maini ca Pilat, spunand ca nu au facut nimic rau, ca nu sunt vinovati, ca sunt suflete drepte etc. etc. etc. Eu le spun celor ce se afla in mizerie sa-si revizuiasca comportamentul, sa se judece pe ei insisi, sa se simta chiar si pentru o clipa pe banca acuzatilor, ca dupa o sumara analiza a lor insisi sa-si schimbe conduita. Daca cei ce sunt fara serviciu ar deveni curati, nesfarsit de caritabili, linistiti, serviabili suta la suta, este evident ca si-ar schimba radical cauza nefericirii lor, modificandu-si in consecinta efectul.

Nu este posibil sa schimbam un efect, daca mai inainte nu s-a modificat radical cauza care l-a produs, caci asa cum am spus deja, nu exista efect fara cauza, nici cauza fara efect. Trebuie sa se lucreze intotdeauna dezinteresat, cu infinita iubire pentru umanitate, asa vom schimba acele cauze rele ce au stat la originea efectelor rele. Fara indoiala ca saracia isi are cauzele sale in betie, in desfraul respingator, in violenta, in adulter, in risipa, in avaritie etc. etc.

Vrei sa te insanatosesti? Insanatoseste-i pe ceilalti. Vreuna din rudele voastre este in inchisoare? Lucrati pentru libertatea celorlalti. Va este foame? Impartiti painea cu cei care o duc mai rau decat voi.

Multe persoane care sufera isi amintesc doar de amaraciunile lor, dorind sa le remedieze, dar nu-si amintesc de suferinta altora, nu se gandesc nici pe departe sa remedieze nevoile aproapelui. Aceasta stare egoista a existentei lor nu serveste la nimic; astfel unicul lucru pe care il obtin cu adevarat este agravarea suferintelor lor. Daca aceste persoane s-ar gandi la ceilalti, ajutandu-i pe semenii lor, dand de mancare flamandului, dand apa celui insetat, imbracandu-l pe cel gol, invatandu-l pe cel nestiutor , este clar ca ar pune actiuni bune in talerul balantei cosmice, pentru a o inclina in favoarea lor. Astfel si-ar schimba destinul si norocul ar fi de partea lor. Cu alte cuvinte, toate necesitatile lor ar fi remediate, dar lumea este foarte egoista, de aceea sufera, nimeni nu-si aminteste de Dumnezeu, nici de semenii sai, numai cand sunt disperati si acest lucru e ceva pe care fiecare l-a putut experimenta prin el insusi, asa este umanitatea. Din nefericire, dragii mei prieteni, acest ego pe care fiecare il poarta in interior face exact contrariul a ceea ce spunem aici. Din acest motiv consider urgenta, de neinlocuit si imposibil de amanat reducerea sinelui insusi la praf cosmic.

Sa ne gandim pentru o clipa la multimile umanoide care populeaza suprafata Pamantului. Sufera nespus ca victime ale propriilor greseli; fara ego nu ar face aceste greseli, si nici n-ar suferi consecintele lor. Singurul lucru care se cere pentru a avea dreptul la adevarata fericire este, inainte de orice, sa nu avem ego. Desigur, cand nu exista in interiorul nostru agregatele psihice, elementele inumane care ne fac atat de groaznici si raufacatori, nu exista Karma de platit si rezultatul este fericirea. De asemenea, este bine de stiut ca atunci cand am eliminat complet egoul, posibilitatea de a gresi este anihilata si in consecinta Karma poate fi iertata. Legea Karmei, Legea Balantei Cosmice nu este o Lege oarba, in aceeasi masura se poate solicita creditul Maestrilor Karmei si acesta este un lucru pe care multi il ignora. Insa este urgent de stiut ca orice credit trebuie platit cu fapte bune si daca nu se plateste, atunci Legea ne face sa-l platim cu multa durere. Trebuie sa devenim constienti de propria noastra Karma si acest lucru este posibil doar prin intermediul “starii de alerta pentru nou”. Toate efectele vietii, toate intamplarile isi au cauza intr-o viata anterioara, dar trebuie sa devenim constienti de acest lucru. Orice moment de bucurie sau de durere trebuie sa fie continuat in Meditatie, cu mintea linistita, intr-o profunda tacere. Rezultatul va fi experimentarea aceluiasi fapt intr-o viata anterioara. Atunci devenim constienti de cauza faptului, fie ca e placuta sau neplacuta.

Seful sacerdotilor tribunalului Karmei este Marele Maestru Anubis. Supremul Judecator este sfatuit in munca sa de cei patruzeci si doi de Judecatori ai Legii. Templul lui Anubis, Supremul Regent al Karmei, nu se afla in aceasta lume tridimensionala, ci in cea de-a cincea dimensiune, in asa numita lume cauzala.

In acest tribunal domneste doar iubirea si dreptatea. Aici exista o carte, cu datorii si credite, pentru fiecare om, in care se noteaza zilnic, cu amanunte, faptele bune si actiunile rele. Faptele bune sunt reprezentate de monede rare pe care Maestrii le aduna in beneficiul barbatilor si femeilor care le fac.

Cine isi trezeste Constiinta poate calatori in Corpurile sale interne, in afara Corpului fizic, cu vointa constienta deplina si sa-si studieze in Templul lui Anubis si a celor patruzeci si doi de judecatori ai sai, propria Carte a Destinului. Dreptul roman are ca simboluri ale Justitiei balanta si spada. Nu e deci ciudat ca in palatul lui Anubis, Marele Arhonte al Legii, se vad pretutindeni balante si spade. In acest tribunal se gasesc de asemenea si avocati ai apararii. Dar totul se plateste. Nimic nu se obtine ca dar. “Cel care are fapte bune, plateste si iese cu bine, eliberat din negocieri”. Creditele solicitate se platesc cu munci dezinteresate si inspirate de iubire pentru cei care sufera.

Legea este Lege si Legea se implineste.

Ignorarea Legii nu exclude implinirea sa.

Ignoranta este cel mai rau dintre pacate.

Maestrii Karmei sunt Judecatori ai Constiintei care traiesc in stare de Jinas. Trebuie sa facem permanent fapte bune pentru a avea cu ce ne plati datoriile din aceasta viata si din vietile trecute. Toate faptele omului sunt guvernate de legi, unele superioare, altele inferioare. In iubire sunt rezumate toate legile superioare. O fapta de iubire anuleaza fapte trecute bazate pe legi inferioare. De aceea, vorbind despre iubire Maestrul Pavel spune: “Iubirea este rabdatoare, este buna, nu invidiaza, nu se umfla in pene, nu aduce injurii, nu cauta ceva al sau, nu se enerveaza, nu se revolta din cauza nedreptatii, dar se revolta pentru adevar, crede totul, spera totul, indura totul”.

Cand oficiaza ca judecatori, Maestrii Karmei folosesc masca sacra in forma de cap de Sacal sau de Lup cu Pene, emblema adevarului; cu ea se prezinta initiatilor in lumile interne. Aceasta este cruzimea legii iubirii. Negocierea cu Domnii Legii este posibila prin intermediul Meditatiei: Rugati-va, Meditati si concentrati-va asupra lui Anubis, Regentul cel mai exaltat al bunei Legi. Pentru cel nedemn toate usile sunt inchise in afara de una: cea a caintei” Cereti si vi se va da, bateti si vi se va deschide”

Sinteza 

Nu se plateste Karma numai pentru raul care se face, ci si pentru binele care nu se face atunci cand era posibil. Fiecare actiune rea este o chitanta pe care o semnam pentru a o plati in existentele urmatoare.

“Cand o lege superioara transcende una inferioara, legea superioara o sterge pe cea inferioara.” Nimeni sa nu se insele pe sine; ceea ce omul va semana, aceea va culege si faptele sale il vor urma. Domnii Karmei in tribunalele Justitiei Obiective judeca sufletele pentru acte, pentru faptele lor concrete, clare si definitive si nu pentru bunele intentii. Rezultatele sunt intotdeauna cele care vorbesc; nu serveste la nimic sa ai intentii bune daca faptele sunt dezastruoase. In timpul proceselor esoterice initiatice ale focului, a trebuit sa inteleg pe deplin urmatoarele postulate:

Impotriva Leului Legii se lupta cu Balanta.

Cine are capital cu care sa plateasca, plateste si iese cu bine din negocieri.

Cine nu are cu ce plati, trebuie sa plateasca cu durere.

Fa fapte bune pentru a-ti plati datoriile!

Samael Aun Weor

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.