Cum poti scapa de sentimentele negative

sentimentele negativeTU poti schimba orice circumstante din viata ta prin schimbarea starii tale de spirit. Atunci cand iti schimbi sentimentele fata de un subiect sau fata de o situatie, acestea se modifica la randul lor! Asta nu inseamna ca trebuie sa iti elimini in forta sentimentele negative. Aminteste-ti ca acestea nu sunt altceva decat o absenta a iubirii. De aceea, abordeaza aspectul pozitiv al problemei si cultiva iubirea! Astfel spus, nu incerca sa scapi de tristete sau de manie; aminteste-ti ca acestea vor disparea de la sine daca vei cultiva starea de iubire. Aceasta are capacitatea de a alunga orice sentimente negative.

Nu exista decat o singura forta a vietii, iar aceasta este iubirea. Nu exista decat doua posibilitati: fie sa te simti bine pentru ca esti plin de iubire, fie sa te simti rau deoarece iti lipseste iubirea. Toate sentimentele sunt gradatii ale iubirii.

Gandeste-te la iubire ca la un pahar cu apa. In cazul de fata, paharul este corpul tau. Daca paharul are putina apa, el este considerat gol. Tu nu poti umple paharul cu apa declarand razboi golului sau luptandu-te cu el. Golul dispare de la sine atunci cand umpli paharul cu apa. In mod similar, atunci cand nutresti un sentiment negativ, tie iti lipseste iubirea. Daca vei cultiva aceasta stare de spirit, sentimentul negativ va disparea de la sine.

Nu te opune sentimentelor negative. Exista un echilibru perfect in viata, care include chiar si sentimentele negative. Fara acestea, noi nu am putea sti ce inseamna sa ne simtim bine, caci nu am avea cu ce sa le comparam. De aceea, nu am putea intelege ce inseamna cu adevarat fericirea, pasiunea si bucuria. Tristetea ne ajuta sa intelegem imediat cat de bine este sa fii fericit. Pe scurt, noi nu putem elimina pentru totdeauna sentimentele negative din viata noastra, intrucat ele fac parte integranta din ea, iar fara ele nu am putea savura cu adevarat emotiile noastre pozitive!

Related:  Care este cel mai bun mod de a-i ajuta pe oameni?

Atunci cand te simti rau din cauza sentimentelor tale negative, tu le conferi acestora si mai multa putere. Starea ta de spirit nu numai ca se va inrautati, dar tu vei incepe sa emani din ce in ce mai multa negativitate. Sentimentele negative nu pot atrage catre tine viata pe care ti-o doresti. Starea ta de spirit depinde numai de tine. De aceea, daca simti ca te paste o depresie, cea mai buna modalitate de a scapa de ea este sa iti cultivi starea de bine!

Viata noastra ar fi bine sa fie amuzanta! Atunci cand ne distram, noi ne simtim bine si viata ne raspunde acestei vibratii daruindu-ne tot ce poate fi mai bun! Daca luam viata prea in serios, ea ne raspunde cu aceeasi moneda, silindu-ne sa o luam si mai in serios. Avem putere asupra vietii noastre si ne putem folosi de aceasta putere pentru a ne modela viata pe care ne-o dorim. In acest scop, primul lucru pe care ar fi bine sa il facem este sa ne inseninam si sa renuntam la a lua in tragic evenimentele traite!

Imagineaza-ti ca sentimentele negative sunt ca niste cai salbatici. Astfel, exista un cal al maniei, unul al resentimentelor, unul al acuzatiilor, unul al starii de spirit morocanoase, unul al iritarii. Impreuna ei alcatuiesc un intreg staul cu cai salbatici. Astfel, de cate ori te simti dezamagit(a) dintr-un motiv sau altul, intreaba-te: ”De ce te-ai urcat pe calul dezamagirii? Da-te jos de pe el chiar acum, caci nu-l vei putea controla si el te va conduce catre o dezamagire si mai mare! Nu cred ca iti doresti acest lucru!” Aceasta imagine metaforica ajuta sa intelegi ca daca te-ai urcat singur(a) pe un cal salbatic, la fel de bine te poti da jos de pe el. Mai mult, ajuta sa intelegi ca nu esti una cu sentimentele tale negative. Aceste sentimente nu ne definesc, ci reprezinta stari efemere de spirit pe care le-am ingaduit in aura noastra. Daca am urcat pe acesti cai salbatici, la fel de bine ne putem da jos de pe ei.

Related:  Sentimentele de astazi atrag evenimentele de maine

Rhonda Byrne

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.