Energia neagra a mintii si cum o putem elimina

Energia neagraExercitiu pentru scoaterea umbrei spre lumina si eliminarea acesteia

Loading...

Umbra este ascunsa vederii si reprezinta energia neagra a mintii, iar pentru a o gasi trebuie sa ne decidem unei calatorii descendente. Aceasta este o calatorie ca sa mergem sa ne recuperam parti din viata noastra pe care le-am abandonat, deoarece ne-am simtit vinovati sau rusinati de ele, deci, evenimentele au trecut, insa rezidurile emotionale au ramas.

Rusinea, vinovatia si frica nu pot fi accesate prin gandire, deoarece, umbra nu este o regiune a gandurilor si a cuvintelor.

Calatoria de coborare incepe numai atunci cand gasim usa catre creierul inferior, unde experientele nu sunt sortate dupa ratiune, ci doar in functie de sentimente intense. In creierul inferior (identificat cu sistemul limbic si creierul reptilian) se desfasoara o drama continua.

Fara sa ne dam seama, intamplarile zilnice fac in creierul nostru inferior urmatoarele concluzii:
– Sunt in pericol, as putea sa fiu omorat.
– Trebuie sa pornesc la atac.
– Sunt atat de ranit incat n-o sa-mi revin niciodata.
– Oamenii m-au adus la disperare.
– Acum nu merit sa exist.
– Tot timpul sunt lipsit de speranta si sunt pierdut pentru totdeauna.
– Sunt blestemat.
– Acum nu ma mai iubeste nimeni.

Daca nu ar fi anterioarele sentimente, am trai intr-o stare de libertate totala, de bucurie si nelimitare. Am fi in unitate, adica, in starea de inocenta pe care o recastigam atunci cand energia ascunsa a umbrei a fost purificata.

Vom invata cum sa cautam pe bajbaite drumul in umbra. Energiile umbrei se cunosc atunci cand:
– Nu putem vorbi despre ceea ce simtim.
– Simtim ca nu mai detinem controlul.
– Simtim o strafulgerare de panica sau spaima.
– Dorim cu putere sa simtim, dar mintea ramane goala.
– Ne trezim ca izbucnim in lacrimi fara nici un motiiv.
– Ne place cineva in mod irational.
– Un argument rezonabil se transforma intr-o lupta.
– Atacam pe cineva fara a fi provocat.

Exista nenumarate alte feluri in care umbra se amesteca in situatiile noastre zilnice, dar acestea sunt printre cele mai obisnuite. Deci, o izbucnire a sentimentelor irationale, nu este acelsi lucru cu eliberarea lor. Izbucnirea nu inseamna purificare.

Energia umbrei se poate purifica prin pasii urmatori:
– Daca apare un sentiment negativ (furie, durere, neliniste, ostilitate, resentimente, mila de Sine, neajutorare, etc.)
– Vom cere sa fie eliberat.
– Acum vom trai sentimentul si-l urmarim unde vrea sa se duca.
– Sentimentul se va elibera prin respiratie, prin sunet sau prin senzatii corporale.
– Apoi, avem un sentiment de eliberare, combinat cu o intelegere a ce a insemnat acesta.

Ultimul pas este cel care spune toate povestea, doar atunci cand o energie a umbrei pleaca cu adevarat, deci nu mai este nici o impotrivire si vom vedea ceea ce nu vedeam inaintea acestei eliberari. Intelegerea si eliberarea merg mana in mana, deci, calatoria descendenta consta din a ne intalni cu umbra noastra de multe, multe ori. Sa avem rabdare cu noi insine si indiferent cat de putin credem ca am eliberat, sa ne spunem:
Asta este toata energia care a vrut sa fie eliberata acum.

Nu trebuie sa asteptam eruptii exagerate din umbra si sa ne facem timp pentru a medita asupra umbrei, cand ne acordam permisiunea sa simtim tot ce vrea sa apara ca sentiment.

Poate fi si un alt mod de eliberare a umbrei in scris:

Un element util pentru a declansa energiile umbrei este dicteul automat, deci, luam o bucata de hartie si incepem sa scriem propozitia:

Ma simt cu adevarat…………………..acum, apoi completati spatiul lasat cu orice sentiment care apare, de preferinta unul negativ, pe care dorim sa-l ascundem in aceasta zi si continuati sa scrieti, nu ne oprim ci scriem cat de repede putem si vom nota orice cuvinte ce ne vin in acel moment. Va recomand si alte propozitii ce pot fi folosite la acest exercitiu si care sunt:
– Ar fi trebui sa spun…
– Abia astept sa spun cuiva…
– Nu ma poate nimeni opri sa spun adevarul despre…
– Nimeni nu vrea sa ma auda spunand asta, dar…

Aceste elemente declansatoare, ne dau permisiunea de a ne exprima, insa scopul cel mai important este sa ajungem la un sentiment interzis. De aceea cuvintele scrise nu conteaza si odata ce am accesat sentimentul poate incepe munca de eliberare. Ea trebuie continuata pana la capat, sa cerem sa se elibereze si continua pana ce ajungem sa intelegem ceva nou din noi insine. Este nevoie de mult exercitiu pana se reuseste o eliberare cu adevarat profunda, insa pas cu pas zidurile impotrivirii se vor prabusi.

Umbra este implicita in mod subtil in viata noastra zilnica si nu este atat de ascunsa incat sa nu o putem aduce la lumina.
 Deepak Chopra

loading...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.