Principiul perseverentei : intotdeauna este prea devreme pentru a te da batut

telecredit.ro

problemaCand aveti o problema deosebit de grea si derutanta, poate ingrozitor de descurajatoare, exista un principiu de baza pe care sa-l aplicati iar si iar. Este simplu: nu va dati batut niciodata.

A va da batut inseamna a invita infrangerea. Si nu numai in legatura cu problema din acel moment. Renuntarea contribuie la infrangerea completa a personalitatii. Va conduce spre o psihologie a invinsului.

Atacati problema in mod diferit, daca metodologia pe care o utilizati nu da roade. Si daca noua abordare da gres, cautati o alta, pana cand gasiti cheia. Pentru ca exista o cheie, intotdeauna
exista, iar cautarea si ofensiva continua, inteleapta, neabatuta a problemei o va aduce la lumina.

loading...

In timp ce luam pranzul cu un prieten, am observat ca acesta avea obiceiul sa faca schite pe un servetel de hartie pentru a-si ilustra ideile. Se povestea despre cineva care se izbise de multe greutati, dar pe care le depasise; pentru ca nu se daduse batut, a ajuns in cele din urma la un rezultat spectaculos.
Schita infatisa un om aflat in fata unui munte gigantic.
„Cum o sa ajunga de partea cealalta a muntelui?”, m-a intrebat tovarasul meu de masa.
„Sa-l inconjoare”, am raspuns.
„E prea intins.”
„Ei bine, sa sape pe sub el”, am propus.
„Nu; e prea adanc. Uite cum face. Se ridica deasupra lui mental. Daca omul poate nascoci un mecanism care poate zbura la inaltimea de 12 000 de metri deasupra muntilor, atunci poate gasi si un mod de gandire care sa-l ridice deasupra unei dificultati cat un munte.”

Norman Vincent Peale

Loading...

Lasă un răspuns