Puterea alegerii

putereaMulte persoane, de destul de mult timp, au crezut in iluzia puterii. Gandesc ca puterea exista in lumea exterioara si ca trebuie dobandita, trebuie obtinuta. Ca lucrurile, circumstantele, situatiile, chiar si oamenii, trebuie cumva manipulati, controlati, adusi in pozitia in care vrei pentru a obtine ceva.

loading...

Multe persoane au crezut in iluzia aceasta a puterii si rezultatul a fost stres, separare, durere, suferinta. Dar acum, multe persoane incep sa se trezeasca din iluzia puterii, incep chiar sa foloseasca puterea iluziei. Incep sa inteleaga ca realitatea fizica nu exista cu adevarat in afara noastra. Ca noi suntem realitatea fizica, exista in noi. Ca puterea iluziei consta in a intelege ca e o iluzie. In a intelege ca asta e realitatea, si ca e de fapt creata in noi, si intelegand modul in care faci asta, intelegi modul in care sa o schimbi, intern, schimbandu-te pe tine. Si intelegand ca odata ce te schimbi, schimbi intreaga lume, pentru ca orice schimbare e o schimbare totala, nu o schimbare minora, ci una completa. Si cand stii ca realitatea fizica e doar o oglinda, o reflexie a celor mai adancite credinte ale tale, a celor mai intarite ganduri, a ceea ce crezi ca e posibil, cel mai probabil sa se intample, atunci poti sa folosesti iluzia oglinzii exterioare ca pe un ghid, o aluzie asupra gandurilor pe care le ai, asupra definitiilor in care crezi, asupra conceptelor la care aderi. Atunci poti sa o folosesti ca pe un sistem de feedback care iti arata daca preferi sa mentii sau nu acele credinte, acele definitii. Si daca nu, sa inveti sa le schimbi si sa vezi reflexia “realitatii exterioare” schimbandu-se odata cu schimbarea din tine.

Aici e provocarea: trebuie sa fie o schimbare neconditionata, o schimbare interioara neconditionata. Altfel spus daca pui conditii pentru ca sa te schimbi zicand: “O sa ma schimb DACA am parte dupa asta de efectul care vreau sa il obtin” – atunci faci schimbarea sa fie conditionata si inca iti asezi puterea in afara ta. Inca o proiectezi in afara ta spunand ca puterea schimbarii vine din afara, vine odata cu schimbarea exteriorului, in loc sa decizi simplu, ca schimbarea deja s-a produs in tine. Si ca acum esti cine iti place sa fii doar pentru a fi acesta! Netinand cont de ce se vede in jurul tau.

Altfel spus acesta e secretul schimbarii adevarate – te schimbi si te porti diferit decat inainte, chiar daca reflexia exterioara e aceeasi. Cand poti sa fii asta, cand poti sa te porti diferit decat pana atunci chiar atunci cand “exteriorul” nu s-a schimbat, atunci te-ai schimbat cu adevarat! Si atunci cand te schimbi cu adevarat, exteriorul nu are alta alegere, fiind o reflexie, ca o oglinda, decat sa se schimbe, sa iti oglindeasca cine ai ales sa fii.

Dar daca o faci ca sa ai parte de schimbare, scurtcircuitezi schimbarea si ea nu se mai produce. Pentru ca o faci conditionata. Asta e paradoxul in aceasta situatie, si puterea paradoxului in diferenta dintre iluzia puterii si a folosi puterea iluziei.

Iluzie – asta e realitatea – nu inseamna ca nu exista realitate, ci doar ca nu exista realitate in afara definitiilor care le alegi tu. Aceasta este realitatea. Nu inseamna ca nu exista ci doar ca realitatea consta in definitiile pe care le folosesti in sistemul tau de credinte, si acestea formeaza reflexia – iluzia care o vezi, care o percepi in jur.

Asta nu e doar filozofie, e fizica. Suntem energie. Energia e informatie. Suntem modele informationale. Suntem o perspectiva. Suntem un punct de vedere. Al constiintei, al Existentei insasi. Asta suntem fiecare din noi. Un punct de vedere. Si modelandu-ti, definindu-ti punctul de vedere a cine si ce crezi ca esti, si cine si ce crezi ca esti in stare sa fii, asta vezi reflectat.

Nu intotdeauna e o reflexie literala, poate sa fie destul de simbolica pentru ca oglinda realitatii, iluzia e capabila sa iti reflecte in multe moduri simbolice, reprezentative a multor stari si nivele de constiinta, sinele emotional, spiritual, mental si corporal.

Sunt multe cai prin care oglinda iti reflecta simbolurile credintelor pe care le sustii cel mai mult. Depinde de fiecare sa abia imaginatie, sa invete sa interpreteze realitatea din jur – lucrurile care le vezi, oamenii care ii intalnesti, totul are semnificatie. Nu exista accidente. Totul e o orchestratie, o coregrafie. Si depinde de fiecare sa primesti, in inima, in minte, in spirit, in corp, sa te deschizi la ceea ce realitatea are sa-ti spuna, la ceea ce reflexia iti arata despre tine, pentru a putea cu adevarat stapani puterea iluziei, in loc sa fii sclavul iluziei puterii – cum multi au facut-o timp de mii de ani.

In asta consta transformarea, ce se intampla in constiinta lumii – trezirea, deschiderea spre sine, spre mai mult din ceea ce esti. Realizarea a cine si ce esti cu adevarat, a cine esti creat sa fii, si predarea completa – acceptarea totala a cine esti. Pentru ca realitatea sa iti arate cine esti de fapt, in loc sa joci teatrul iluzoriu a cine crezi ca ar trebui sa fii – care te face doar sa alergi in cerc si sa obosesti. Si am fost foarte obositi de foarte mult timp, ca societate.

E timpul sa ne energizam, sa ne trezim, si calea pentru a face asta consta in cedarea in fata a cine esti. Accepta cine esti cu adevarat in inima: un visator, un creator plin de imaginatie. Accepta realitatea ca fiind o reflexie a ta.

Nu esti o victima, in niciun fel sau forma, la niciun nivel. Decat daca decizi ca asta e jocul pe care vrei sa-l joci. Si daca faci asta, iti este permis pentru ca esti intotdeauna sustinut, in orice decizi ca e adevarat. Creatia Infinita nu e nimic altceva decat Permisiune Neconditionata si Iubire. Si iti va permite prin suportul neconditionat si iubire sa ai parte de orice scenariu de joc care-l alegi. Chiar si jocul in care pretinzi ca nu esti iubit. Atat de mult esti iubit!

Si deci foloseste iubirea in avantajul tau, permite-ti sa te trezesti la aceasta iubire. Sa te iubesti. Sa intelegi ca orice, chiar orice e posibil in contextul realitatii care ai ales-o, si ca chiar acum extinzi definitia acestei realitati, acum ca intelegi, sau incepi sa intelegi puterea din spatele iluziei.

Pe masura ce te extinzi, posibilitatile se vor extinde, realitatea se va schimba. Si se vad deja simptomele schimbarii, spatiul si timpul devin deja mult mai instabile. Lucrurile nu mai sunt asa de rigide, si toate sistemele de credinta care au existat pe planeta, de mii de ani, toate ies pe masa, toate secretele, fricile, indoielile, impreuna cu toate posibilitatile de bucurie infinita, toate vin pe masa deodata pentru a ne da posibilitatea de a alege, pentru ca aceasta e cea mai perfecta unealta pentru libertate si putere. Abilitatea de a stii CA POTI ALEGE – care incepe cu realizarea ca asta e tot ce ai facut vreodata… sa alegi. Ceea ce primesti, e ceea ce ai ales, constient sau inconstient, sa crezi ca fiind cel mai probabil lucru pe care esti capabil sa-l primesti.

Acum ca incepi sa te vezi ca pe un aspect real al Infinitului, o sa stii ca Infinitul iti este deschis. Depinde de tine sa decizi exact cat din acest Infinit, cat extaz poti sa manevrezi in fiecare moment. Tu determini rata, tu esti valva, care decide complet rata de curgere a extazului. Pentru ca e energia ta ceea ce o sa o simti. Si depinde de tine sa alegi exact cum vrei sa iti simti vibratia, in ce context si in ce forma. Daca vrei sa iti simti propria-ti energie ca Bucurie, sau daca vrei sa iti simti propria energie ca Frica. Depinde complet de tine. Ambele pot fi instructive si educationale, daca alegi sa le folosesti in acest fel.

Bashar – “Learning the difference between: falling into the illusion of power …and learning to use the power of the illusion.”

Bashar

Loading...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.