Reiki

Reiki Reiki imbina utilizarea fortei vitale( ki),existenta in orice forma de viata,vie sau nevie,solida ,lichida sau gazoasa,cu caldura,increderea si puterea de vindecare a atingerii umane.Indiferent unde ne aflam,energia vitala universala este intodeauna disponibila.O purtam in noi si suntem inconjurati de ea.Corpul nostru o preia,la fel cum o si restituie mediului.Acest proces seamana cu inspiratia si expiratia si este de regula inconstient. Reiki este cunoscut in general ca tehnica de vindecare prin atingere.El poate deveni pentru cei care au fost initiati o parte a vietii.

 

Acum , puteti sa va faceti un cadou util pentru dumneavoastra , pentru cei dragi si pentru toata viata , profitand de oferta sarbatorilor de iarna . 

Vedeti oferta AICI

.
Semnificatia idiogramei
Cuvantul Reiki inseamna “Forta universala a vietii,Energia universala a vietii” si exact asta si este.Se afla peste tot,fara limite,din abundenta,este ecologica,favorabila mediului,lipsita de cruzime,gratuita.Limba japoneza,formata din silabe cu diverse sensuri,este poate una dintre cele mai bogate in intelesuri limbi actuale.De aceea Reiki,in japoneza,are multiple intelesuri pornind de la silabele din care este compus: Rei – intelepciune divina,minune,universal,luminozitate divina,omniprezent,omnipotent,stralucitor,etc. Ki – energie vitala,forta universala,forta generatoare a cerului si pamantului.La chinezi Ki este identic cu Chi,la hindusi cu Prana,la crestini cu Duhul Sfant,la francezi cu elan vital,iar Paracelsus o numea Numia.Toti acesti termeni desemneaza aceeasi energie fundamentala.
Simplificând, am putea afirma că Reiki este o metodă care se bazează pe valorificarea unora dintre principiile ezoterice bine reprezentate în Japonia în ultima parte a perioadei Meiji, o îmbinare iscusită a principiilor medicinii tradiţionale chineze cu tehnici de transfer energetic, cu budismul Tendai (prezent prin exerciţiile energetice), cu învataturi spirituale sau iniţieri şi, nu în ultimul rând, cu un puternic filon şintoist (prezent prin tehnicile de control energetic). Simbolurile au apărut ceva mai târziu în Reiki, avându-şi originile în budismul Tendai şi în şintoism. Sunt specialişti care cred că unele dintre ele au fost înlocuite cu unele provenind din Tibet.
Sensei Usui a valorificat toate aceste tendinţe într-o modalitate unică, permiţând oricui să fie conectat permanent cu sursa de energie vindecătoare, fără a fi strict necesari ani şi ani de practică spirituală, şi a învatat cum să se transmită această abilitate şi altor oameni, până în zilele noastre.
În Reiki nu veţi folosi propria dumneavoastră energie, ci fluxul energiei universale a vieţii, care va fi canalizat spre cei din jurul dumneavoastră prin intermediul mâinilor, ochilor, suflului sau intenţiei.

Pentru a întelege în profunzime ce reprezintă Reiki în civilizaţia şi cultura japoneză, trebuie să vedem prin intermediul ochilor japonezilor ce anume semnifică ideograma Reiki. Aceasta cuprinde două kanji, care pot fi scrise atât în forma veche a ideogramelor, cât şi în forma modernă, care simplifică puţin scrierea.

Rei are multiple semnificaţii, din care aş menţiona doar două:

(1) Spirit; aspectul spiritual al fiinţei

(2) Divin, harismatic, supranatural, misterios, celelalte ţinând mai mult de o interpretare plastică, poetică, mai greu de redat prin cuvintele unei alte limbi decât japoneza.

Ki – cea de a doua parte a ideogramei, poate fi definită în următoarele moduri:

(1) Suflet, energie dătătoare de viaţă

(2) Forţă invizibilă

Cu toate acestea, dicţionarele vă prezintă doar următoarele echivalenţe:

Rei – suflet, duh

Ki – spirit, suflet, duh, inimă / sentiment / intenţie,înclinatie

Oricum ar fi, acceptând o traducere tehnică sau poetică, de mai bine de 5000 de ani, în tradiţia şi cultura orientală întâlnim pretutindeni, sub diferite forme lingvistice, magicul cuvânt KI. El este magia care animă şi susţine viaţa, este spiritul manifest în această lume.

KI este totodată forţa vitală care leagă aspectele materiale şi spirituale ale creaţiei, este principiul universal care uneşte lucrurile, este o împletire între micro şi macrocosmos, pe care cel mai bine ar putea-o reprezenta conceptul creştin de lumină de la Duh Sfânt.

KI reprezintă vitalitate şi sănătate.

Acum , puteti sa va faceti un cadou util pentru dumneavoastra , pentru cei dragi si pentru toata viata , profitand de oferta sarbatorilor de iarna . 

Vedeti oferta AICI

Un alt înţeles este cel de sensibilitate, drept capacitate de a percepe forţele ce nu pot fi văzute cu ochii – undele sonore, curentul electric sau aurele corpurilor vii. William Blake spunea cândva că energia este plăcere eternă, iar orice operă de artă, fie ea poezie, nuvelă, pictură, sculptură, îşi datorează o mare parte a frumuseţii şi valorii tocmai prezenţei acestui KI.
Cuvântul Ki a pătruns în conştiinţa multor popoare datorită creşterii familiarităţii cu medicina tradiţională chineză, acupunctura sau artele marţiale. Poate tocmai de aceea, Ki este un cuvânt pe care multă lume îl asociază cu Reiki sau Ai Ki Do.
Hawayo Takata,marea maestra de Reiki,a descris Reiki in felul urmator:”Reiki – secretul cel mai inalt din stiinta energiei.Reiki este intelepciune si adevar”.In vremuri stravechi,pe cand nu era numit asa,Reiki facea parte dintr-un intreg care includea tehnici de vindecare si autoconstientizare,dezvoltare,perfectionare si mijloace de trai in armonie si fericire.A se vedea Principiile Reiki.
Iata alte câteva din definiţiile ce au fost date, de-a lungul timpului, acestui minunat sistem:

~ Tehnică de vindecare spirituală (Mikao Usui)

~Reiki este un sistem. Acolo nu există nici o superstiţie, doar fapte reale (Hawayo Takata)

~ Ştiinţă şi Artă (Hawayo Takata)

~Iată în jurul nostru un spaţiu vast, care ne înconjoară. Acesta este Universul. El este o enormă şi infinită energie, este ultima sursă a Creatorului. Ea nu vine de la soare, de la lună sau de la stele. Este o forţă fără limite, care face ca plantele să crească, iar păsările să zboare. Când o fiinţă umană are dureri sau probleme, atunci poate apela la aceasta. Ea este o sursă eterică, o mare putere, care ne revitalizează şi care restabileşte armonia. Aceasta este Natura, este Dumnezeu, puterea Sa pe care El a facut-o disponibilă pentru toţi copiii săi. În japoneză aceasta se numeşte Reiki (Hawayo Takata)

~ Cred că există o unică Fiinţă Supremă – Infinitul Absolut – o forţă dinamică, necuprinsă, ce guvernează lumea şi Universul. Ea este o putere spirituală invizibilă, care vibrează. Deci ea este absolută! O putem numi Reiki! Fiind o forţă universală, dată de Marele Spirit Divin, ea aparţine tuturor celor care o caută şi doresc să înveţe arta vindecării (Hawayo Takata)

~ Energia Universală a Forţei Vieţii (rev. Joseph Sparti)

~ Calea de a fi cât mai natural, de a fi tu însuţi în orice împrejurare

~ Reiki este Dragoste, Compasiune, Armonie, Adevăr, Încredere şi Lumină. Este o expresie a noastră înşine.
Caracter spiritual,dar nu religios.
Este important sa nu amestecam conceptul de spiritualitate cu cel de religie.Reiki nu are nicio legatura cu religia.Oameni din toate tipurile si sistemele religioase si culturi practica si sunt initiati pentru Reiki si beneficiaza zilnic de el.
Energia Reiki – o forta vitala.
Reiki este o anumita energie care ne ajuta sistemul de vindecare sa functioneze la potential maxim.Practicantul Reiki capteaza si asigura transferul de energie,adica o pune la indemana pacientului – a celui tratat- pentru ca el sa o absoarba,si controleaza fluxul acesteia.Prin reiki se primeste energia vitala,care alimenteaza sistemul propriu de vindecare si il face sa actioneze mai eficient.
Vindecarea.
Cand ne gandim la vindecare,consideram ca inseamna indepartarea simptomelor si a bolii.Totusi ar trebui avuta in vedere vindecarea la toate nivelele – minte,trup,spirit – deoarece lipsa de armonie la orice nivel si neconcordanta intre ele vor genera un dezechilibru care ,in cele din urma va duce la boala cu simptomele ei intr-o parte oarecare a intregului.Prin reiki avem posibilitatea sa contracaram acest fapt si sa restabilim armonia generala a intregului.Atunci cand ne ocupam de simptome,este foarte util sa ne amintim ca multe afectiuni fizice reprezinta manifestarea unor dezechilibre de durata existente la o persoana privita ca intreg si ca boala constituie un strigat de ajutor.De aceea trebuie sa privim persoana in totalitate ca un ansamblu de componente,nu partile sale luate separat.Daca inlaturam doar simptomele bolii,cauza lor va transmite alt strigat de ajutor,prin mutarea simptomelor in alta zona sau prin lipsa de raspuns fata de tratamentul aplicat.
Reiki este un exemplu de simplitate si acest lucru ne inseala uneori in ce priveste eficienta sa – mai ales in Occident,unde ne place ca lucrurile sa fie tehnicizate,sa poata fi demonstrate,sa existe manuale cu instructiuni detaliate si sa se lucreze rapid.Ne putem insusi bazele reiki-ului intr-un weekend si,din momentul acordarii,il putem folosi.doar ca fiecare are nevoie de un interval de timp propriu pentru a asimila energiile.Acest lucru se petrece in mod natural si este facilitat de practica regulata si constanta.

Reiki este atât blând cât şi puternic. Ajută la vindecarea afecţiunilor fizice şi psihice. Este întotdeauna benefic şi lucrează pentru creşterea eficienţei tuturor celorlalte tipuri de terapii. Un tratament are multe beneficii în plan fizic şi spiritual, incluzând stări pozitive de conştiinţă şi experienţe spirituale.

Reiki lucrează în armonie cu toate celelalte tipuri de tratamente contribuind la grăbirea procesului de vindecare.

Acum , puteti sa va faceti un cadou util pentru dumneavoastra , pentru cei dragi si pentru toata viata , profitand de oferta sarbatorilor de iarna . 

Vedeti oferta AICI

Reiki este multilateral.
Reiki poate imbunatati diferite aspecte ale vietii noastre.Printre acestea sunt: dezvoltarea proprie si constientizarea ,mentinerea sanatatii si a bunastarii proprii si a celorlalti – a copiilor,animalelor,plantelor.Poate fi de folos in cazuri de prim ajutor ( dar nu in locul ingrijirii medicale in situatii de urgenta) ,in caz de stres,frica,acasa,la serviciu,in spitale,pentru gatit,gradinarit,pentru vindecarea trecutului,sprijinirea prezentului si ajutor pentru viitor.Poate servi ca sprijin pentru alte metode de vindecare ,atat clasice ,cat si alternative.
Ce este Reiki ?

Este un sistem de evolutie spirituala prin care omul poate accesa sursa universala de energie, Duhul Sfant. In toate sistemele existente la ora actuala pe Pamant oamenii vorbesc despre aceasta energie, fie ii spun bioenergie, fie Lumina, fie prana, fie chi sau ki ea este acceasi. Diferenta intre sisteme este modul de a prelua aceasta energie si modul de utilizare. In qiqung, tai chi, tao ea este luata din atmosfera, de la stele, etc. in crestinism e luata prin rugaciune, prin impartasanie, prin apa sfintita de la preot care are acces direct la sursa universala (Duhul Sfant) iar prin Reiki ai de asemenea acces direct la sursa. Mai exista o diferenta, accea de vibratie a Luminii, iar la acest capitol Reiki-ul sta foarte bine. Maestrii Reiki avand o vibratie mult superioara celorlalte practici, mai putin a preotilor, cu toate ca exista maestrii Reiki care au vibratie superioara chiar si preotilor.

Reiki nu defineşte doar un sistem de vindecare – cum este el perceput de foarte multă lume – ci îndeosebi starea interioară pe care o dobândim atunci când intrăm în armonie cu tot ceea ce ne înconjoara şi reuşim, cu inima sinceră şi cu mintea deschisă, să putem primi adevărul divin, să-l menţinem în noi cât mai mult timp şi să-l dăruim şi altora. Atunci când atingem această stare aflăm semnificaţia REIKI, cuvânt magic nu numai pentru japonezi, şi trăim minunea permanentă care se întâmpla de fiecare dată când ne punem în acord cu Sursa.

Reiki este totodată o modalitate de a ne arăta respectul pentru Creatorul tuturor lucrurilor, o cale de a ne cunoaşte pe noi însine şi de a ne redescoperi permanent posibilităţile ascunse în casa sufletului fiecăruia dintre noi. Reiki înseamnă, de asemenea, respectul pentru predecesori, pentru toţi cei de la care am învăţat ceva, pentru flori, pentru plante, pentru animale, pentru minerale şi elementele naturii, toate acestea configurând minunata imagine a lui Dumnezeu. Reiki reprezintă o formă de manifestare a purităţii inimii noastre.

Ori de câte ori practicăm Reiki ne putem gândi că este o modalitate de a oferi prin efortul nostru personal o ofrandă lui Dumnezeu, prin care ne arătăm recunoştinţa şi respectul. Pentru că singurul şi unicul mare secret care există în Reiki suntem chiar noi, atunci când ne-am regăsit propriul drum.

Nu uitaţi: Ceea ce suntem – este darul lui Dumnezeu pentru noi!

Ceea ce facem – este darul nostru pentru Dumnezeu

Caracteristicile Reiki :
Enuntate de Inamoto Hyakuten (Fondator, Komyo Reiki Kai)
-Odata ce esti inițiat în Reiki, capacitatea de vindecare Reiki va fi a ta pentru tot restul vietii tale.
-Nu este nevoie de vreun antrenament special sau experienta, energia Reiki va “curge” de la sine (nu poti sa o directionezi sau sa o manipulezi ).
– Nu este necesara o concentrare constienta (a mintii).
-Un practicant Reiki nu este in pericol de a se confrunta cu lucrurile negative ale celorlalti (energii).
-Reiki ul este foarte compatibil cu celelalte modalitati de vindecare.
-Reiki functioneaza pe toate fiintele (umane,animale si plante) si functioneaza la toate nivelele: psihic,mental,emotional si spiritual.
-Reiki nu este deloc un sistem de credinta(religie).
-Reiki,iubirea,armonia si puterea de a vindeca a universului,ajuta si te ghideaza spre a-ti incepe cresterea spirituala, deoarece ReikI Ryoho este practic un drum spiritual.
-Reiki- ul este cel care face vindecarea,nu tu (tu,ca practicant Reiki nu realizezi nicio vindecare,dar esti esential pentru Reiki). Fara tine,Reiki nu poate lucra) Cu cat ego-ul este mai departe,cu atat canalul Reiki va fi mai pur.
Principiile Reiki :
Arta secreta a chemarii fericirii,
Vindecarea spirituala a tuturor bolilor,
Incepand de azi elimina teama,
Incepand de azi nu mai fi ingrijorat,
Incepand de azi devoteaza-te muncii tale,
Incepand de azi ai grija de semenii tai si de toate fiintele vii,
Dimineata si seara impreuneaza-ti mainile pentru rugaciune,
Rosteste aceste cuvinte din inima ta si canta aceste cuvinte.

Avantajele Reiki
Este un sistem accesibil oricarei persoane care doreste sa evolueze spiritual indiferent de sex, rasa, religie, profesie, nationalitate, convingeri filosofice. Este superior radiesteziei ca acces la energii si superior calugarilor ca numar de ingeri

Beneficiile reiki
Iată mai jos, prezentate în mod succint, câteva din efectele şi beneficiile Reiki:

· Ajută corpul să se autovindece
· Elimină durerea
· Reduce stressul, anxietatea, frustrarea
· Echilibrează organele şi glandele
· Oferă echilibru emoţional şi mental
· Echilibrează sistemul nervos
· Echilibrează energiile organismului
· Accelerează procesele de vindecare prin stimularea sistemului imunitar
· Detoxifică şi curăţă corpul, purifică totodată şi chakrele
· Curăţă şi elimină blocajele energetice
· Diminuază efectele secundare ale medicamentelor
· Reducerea consumului de medicamente
· Creşte conştiinţa spirituală
· Dezvoltă compasiunea şi respectul pentru viaţă
· Aduce o mare bucurie, pace interioară şi echilibru
· Creşte intuiţia, creativitatea, gândirea logică, clară
· Aduce exact ceea ce este necesar în viaţa practicantului în acel moment
· Nu are efecte nocive sau dăunătoare
· Nu crează dependenţă
Toate acestea au drept rezultat echilibru şi armonie în întregul organism.
Ce nu este reiki:
Reiki nu este un inlocuitor al tratamentului medical.
Reiki nu este un remediu pentru orice.
Reiki nu este un cult sau o secta.
Reiki nu este doar o terapie

.Nu este o religie.· Nu este o dogmă· Nu este spiritism

· Nu este o doctrină· Nu este o formă de control a minţii

· Nu este hipnoză. Nu este vindecare psihică

· Nu este imaginaţie· Nu este psihoterapie

· Nu este autosugestie· Nu este o tehnică medicală

· Nu este o metodă de diagnostic· Nu este un panaceu universal

· Nu este o medicină alternativă· Nu este un tip de meditaţie

· Nu este şamanism, magie· Nu este o tehnică de masaj

· Nu este bioenergie· Nu este o artă marţială

Acum , puteti sa va faceti un cadou util pentru dumneavoastra , pentru cei dragi si pentru toata viata , profitand de oferta sarbatorilor de iarna . 

Vedeti oferta AICI

Bibliografie :

Reiki , intre mit si adevar – dr .Ovidiu Dragos Argesanu

„Reiki calea armoniei”, editura Nemira 2002, autor Aurelian Curin

Manuale Reiki si altele .

Related:  Ce trebuie facut pentru a indeparta „reactia la stres” si care este rolul tratamentelor cu Energie Universala ?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro