4 pasi spre succesul personal

succes personalCand obtii un succes personal, viata inceteaza sa mai fie o lupta; ceea ce era dificil, devine mai usor. Viata va mai avea problemele ei, dar iti va fi mai usor sa le vezi si sa le rezolvi. Usi care inainte pareau incuiate, incep sa se dechida. Te simti usurat si liber sa fii tu insuti si sa faci ce ai de facut. Vei fi mai bine inzestrat ca sa intampini viata pieptis. Obstacolele inevitabile ale vietii vor deveni ocazii sa fii mai puternic.

Exista 4 pasi pentru a realiza un succes mai mare in viata. Ei sunt:

Primul pas: Stabileste-ti intentia. Da-ti seama unde te afli acum si vezi limpede unde trebuie sa mergi pentru a realiza cumpana dreapta intre succesul exterior si cel interior. Oricat de mult ai lupta, daca mergi in directie gresita nu vei intalni in viata decat obstacole si nu vei ajunge niciodata acolo unde vrei. Actionand in armonie cu nazuintele sufletului tau si nu doar cu ale mintii, inimii si simturilor, vei fi pregatit deopotriva pentru succesul interior ca si pentru succesul exterior.

Al doilea pas: Obtine ce-ti trebuie. Invata cum sa obtii ceea ce iti trebuie cu adevarat. Nu e destul sa spui ”Vreau sa fiu eu”. Pentru a te cunoaste pe tine insuti si de a fi sincer cu tine, este bine sa intelegi cele zece diferite feluri de dragoste si sprijin de care are nevoie fiecare om. Intelegand ce-ti lipseste si cum sa obtii acel lucru, vei incepe de la sine sa cunosti succesul interior. O masina poate functiona bine, dar daca nu-i pui benzina, nu va merge. Tot asa, daca nu iti sunt implinite anumite nevoi de iubire, nu-ti vei putea gasi propriul eu.

starshiners.ro

Pasul al treilea: Obtine ce doresti. Intelege secretele succesului exterior fara a renunta sa fii credincios tie insuti si vei incepe sa ai tot ce vrei din lumea exterioara. Da-ti seama de importanta dorintelor puternice, credintelor ferme si sentimentelor pasionate in crearea si atragerea a ceea ce-ti doresti. Invata sa sporesti puterea dorintelor tale prin recunoasterea si transformarea sentimentelor si emotiilor disfunctionale.

Pasul al patrulea: Inlatura piedicile din calea succesului. Fii constient de piedicile obisnuite care pot sa te traga inapoi de la a avea ce-ti doresti si incepe sa cureti drumul spre succesul interior ca si pentru cel exterior. Invata sa treci peste oricare dintre cele douasprezece piedici care te pot tine pe loc: reprosul, depresiunea, nelinistea, indiferenta, pedeapa, nehotararea, amanarea, perfectionismul, ranchiuna, autocompatimirea, zapaceala si vinovatia. Capatand aceasta abilitate, vei incepe sa observi ca nimic din afara ta nu te trage inapoi.

Succesul personal este sa obtii ceea ce doresti si sa continui sa doresti ceea ce ai. Diferenta cea mare intre cei ce reusesc in viata si cei ce dau gres este priceperea de a se ridica din nou.

Succesul nu este o imaginara stare de gratie lipsita de conflict, dezamagire sau frustrare. In buna parte a-ti stapani succesul personal inseamna sa inveti cum sa transformi sentimentele negative in sentimente pozitive si experientele negative in invataturi folositoare. A fi cinstit cu tine insuti este un proces de crestere care implica multe schimbari, care cere sa incerci urcusurile si coborasurile vietii. A atinge succesul personal inseamna ca, daca ai cazut, sa stii precis cum sa te ridici din nou.

Dr. John Gray

Related:  Esti mai “treaz” decat familia ta?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.