Creatia . Tot ceea ce ai fost vreodata sau vei fi vreodata exista acum

creatia„EU SUNT Dumnezeu. De la inceput Eu vestesc sfarsitul si mai dinainte ceea ce are sa se intample. „- Isaia 46:9,10

CREATIA ESTE savarsita. Creativitatea este numai o mai profunda receptivitate, fiindca intregul cuprins-a tot spatiul si timpul, desi experimentat in secvente temporale, coexista, de fapt, intr-un infinit si etern acum. Cu alte cuvinte, tot ceea ce ai fost vreodata sau vei fi vreodata – de fapt, tot ceea ce omenirea a fost sau va fi vreodata – exista acum. Asta se intelege prin creatie, iar afirmatia potrivit careia creatia e savarsita inseamna ca nimic nu trebuie creat vreodata, trebuie numai manifestat. Ceea ce se numeste creativitate este numai a deveni constient de ceea ce deja este. Devii pur si simplu constient de portiuni crescande din ceea ce deja exista. Faptul ca nu poti fi vreodata ceva ce nu esti deja sau experimenta ceva ce nu exista deja explica experienta de a avea un sentiment acut de a fi auzit inainte ceea ce se spune, sau de a fi intalnit inainte persoana pe care o intalnesti pentru prima data, sau de a fi vazut inainte un loc ori un lucru pe care-l vezi intaia oara.

Intreaga creatie exista in tine, si este destinul tau sa devii tot mai constient de infinitele ei minunatii si sa experimentezi tot mai multe portiuni din ea.

Din moment ce creatia e savarsita si toate evenimentele au loc acum, intrebarea care se iveste firesc in minte este, „ce determina cursul timpului tau?”

Adica, ce determina evenimentele pe care le intalnesti? Si raspunsul este, conceptul tau despre tine. Conceptele determina cursul pe care il urmeaza atentia. Iata un test bun pentru a dovedi acest fapt. Asuma-ti sentimentul dorintei implinite si observa cursul pe care il urmeaza atentia ta. Vei observa ca atata timp cat ramai credincios asumptiei tale, atata timp se va confrunta atentia ta cu imagini ce au legatura clara cu acea asumptie.

De exemplu; daca asumi faptul ca ai o afacere minunata, vei observa cum, in imaginatia ta, atentia iti este focalizata pe incident dupa incident legat de acea asumptie. Prietenii te felicita, iti spun ce norocos esti. Altii sunt invidiosi si critici. De acolo, atentia ti se indreapta spre birouri spatioase, conturi bancare mai mari si multe alte evenimente asemanatoare pe aceeasi tema. Persistenta in aceasta asumptie va rezulta in experimentarea propriu-zisa, in realitate, a ceea ce ai asumat.

Acelasi lucru e valabil in privinta oricarui alt concept. Daca propriul tau concept despre tine este acela ca esti un ratat, vei intalni in imaginatia ta o intreaga serie de incidente in conformitate cu acel concept.
Iti e clar asadar cum tu, prin conceptul tau despre tine, iti determini prezentul, adica, portiunea particulara a creatiei pe care o experimentezi acum, si viitorul tau, adica, portiunea particulara a creatiei pe care o vei experimenta.
Neville Goddard

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.