Daca ai probleme inseamna ca esti viu si functionezi

Daca ai probleme inseamna ca esti viu si functioneziProblemele sunt un semn de viata. Daca ai o problema mare, poti fi recunoscator pentru ea. Asta inseamna ca esti viu si functionezi. (De fapt, unii spun ca cel mai bun mod de a judeca o persoana este dupa dimensiunea problemelor pe care le are.)

Desigur, pentru majoritatea oamenilor, punctul de vedere general acceptat este ca dificultatile sunt rele. Cei mai multi oameni considera ca starea de lucruri ideala ar fi lipsita de greutati.

Prin urmare, daca avem dificultati, inseamna ca ceva este gresit. Drept rezultat, ajungem sa ne alocam o mare parte din energie plangandu-ne de mila. Ajungem sa ne spunem:”totul ar fi minunat daca as putea scapa de probleme!”.

Aceasta este vaicareala pesimistului. Pe de alta parte, optimistul vede problemele ca pe niste oportunitati. Daca te-ai confruntat cu o problema serioasa si ai rezolvat-o depasindu-ti fricile, vei sti imediat la ce ne referim. Dar cei mai multi dintre noi nu am facut asta, nu ne-am eliberat. Drept urmare, cei mai multi dintre noi nu pot crede ideea ca problemele sunt oportunitati mascate.

Lucrurile care ne produc suferinta, ne educa.

Situatiile nefavorabile ne deschid in fata ochilor o noua perspectiva diferita: de exemplu o lovitura a vietii (boala, accident) de deschide ochii aspura lucrurilor care merita cu adevarat in viata, care pareau banale pana atunci.

Ele ne invata sa ne manifestam recunostinta, sa apeciem orice mic ajutor pe care il primim, sa vedem cu alti ochi lucrurile pe care pana atunci le consideram normale, gen adapostul, familia, prietenii.
In situatii nefavorabile, in care suntem cu greu incercati ne manifestam potentialul ascuns, toate calitatile pe care nici nu banuiam ca le avem. Descoperim cateodata un alt om in noi insine, mai bun si mai puternic.

In situatii nefavorabile regasim oportunitatea de a face o schimbare, ceea ce avem de pierdut nu pare atat de important ca lucrurile pe care le putem castiga, de aici mai mult curaj de a actiona intr-o directie dorita.

Related:  Partenerul este asemenea unei oglinzi

 Jeff Keller

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.