Iubire si relatii . Partenerul reprezinta o parte din tine

relatiiStii, in functie de stadiul de trezire in care te afli, uneori atragi in viata ta parteneri negativisti, mereu nemultumiti si orientati spre ipostaza de victima. Si asta doar pentru ca ei reprezinta o parte din tine. In psihologia jungiana, ei reprezinta partea ta ascunsa, umbra.

Ideea este ca cealalta persoana de care te plangi, cea negativista, care se vaita, despre care crezi ca se poarta ca o victima, reprezinta de fapt o parte din tine care simte la fel.

Prin urmare, intr-un mod foarte real, relatia pe care o atragi este una care se afla in tine. Prima cale de vindecare consta in a vindeca relatia cu propria persoana.

Trebuie sa-ti asumi in totalitate responsabilitatea si sa consideri ca aspectele legate de negativism, reprosuri si ipostaza de victima reprezinta propria ta mentalitate. Pe masura ce te eliberezi de ea, devii mai constient si dobandesti mai multa putere, cealalta persoana se va schimba si ea sau va pleca, deoarece energia ta n-o mai atrage.

Viata este un proces de trezire, si asta nu ca am dormi noi toti la modul propriu. Insa sunt multe aspecte care dor, pe care alegem sa le traim in continuare la fel.

Oamenii din jur, situatiile cu care ne confruntam, bolile de care suferim, toate si toti au rolul de a ne da indicii ca ceva nu este in regula. Nu cu noi insine ca si fiinte spirituale, ci cu modul in care privim lucrurile, cum ii tratam pe ceilalti si mai ales cum ne privim pe noi si ne judecam.

In esenta, in adancurile fiintei noastre, cu totii suntem minunati, nu exista un om in lume, oricat de rau ar fi considerat de unii, sa nu aiba un prieten, o persoana care sa il aprecieze.

Este valabil si cu mine si cu tine. Odata ce hotaram ca suntem minunati, este mult mai usor sa indreptam ceea ce alegem ca nu ne reprezinta in interiorul personalitatii noastre. Si cei de alaturi, in baza principiului oglinzii, ne ajuta mai mult decat credem.

Related:  Cerul nu-l ajută niciodată pe cel care nu trece la acţiune

Daca il putem privi ca ajutor pe cel care ne calca pe nervi, bataturi si altele, atunci am mai facut un pas spre trezire. Dupa inca alti pasi vom vedea ca viata e frumoasa, ca in filmul in care vita e bella. Asta pentru ca, asa cum spune Dan Gilbert, “sistemul imunitar al psihicului ne permite sa fim fericiti chiar si atunci cand lucrurile nu ies asa cum am planuit ” .

Joe Vitale

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.