Legatura dintre incalcarea legilor karmice si boli

incalcarea legilor karmice Oamenii ma roaga mereu sa scriu de care incalcare a legilor karmice este legata fiecare boala. Nu exista o legatura stricta si nici nu poate exista. Pe cat de individualizat este fiecare om, pe atat de individualizata este boala lui. Insa, desigur, exista o anumita interdependenta. Pancreasul, de exemplu, raspunde de relatiile dintre oameni.

Loading...

Daca aveti adesea pretentii la adresa unei persoane apropiate si apare dorinta de a rupe relatiile cu ea, isi poate face aparitia diabetul. Daca nu intentionati sa rupeti relatiile, dar va suparati mereu, veti avea probleme cu duodenul si cu stomacul, iar lucrul acesta, mai apoi, poate da complicatii si dureri de inima.

Daca ganditi aspru si urat despre o persoana apropiata, pot avea de suferit ficatul si vezica biliara.

Sa meditam asupra urmatoarei intrebari. De ce oare plexul solar, o acumulare de energie nervoasa, se afla alaturi de locul in care glandele participa activ la digerarea hranei? Pentru ca in procesul ingurgitarii hranei are loc cunoasterea lumii inconjuratoare. Omul digera hrana mai intai pe plan informational. Vazul, mirosul, gustul servesc ca intermediari intre cele doua sisteme informationale: hrana si organismul uman. Daca la acest stadiu informatia nu este asimilata corect, atunci fie va disparea dorinta de a manca aceasta hrana, fie n-o vor accepta stomacul si intestinele — se va declansa diareea.

La cantine si la restaurantele ieftine, intoxicatiile au loc, de cele mai multe ori, nu din cauza calitatii mancarii, ci din cauza starii celui care a gatit-o. Un bucatar bun inseamna, inainte de toate, bunatate interioara, lipsa dependentei de valorile umane, multa iubire in suflet.

O cunostinta mi-a spus odata: „Mama mea se ruga intotdeauna inainte sa prepare mancarea si toti remarcau ca ea gateste minunat”. Iar bunica mea a lucrat ca sora de caritate intr-un spital militar si a vazut de toate — si tifos, si holera — dar, cand o intrebam: „Bunico, tu ai fost bolnava vreodata?” ea imi raspundea: „Nu, niciodata. Inainte de a merge la munca ma rugam, spuneam: «Doamne, toate sunt dupa voia Ta» — si ma duceam la lucru”.

S.N.Lazarev

loading...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.