Legea Atractiei Universale

Mediul exterior si experientele noastre de viata sunt rezultatul a ceea ce gandim in mod obisnuit sau predominant. Din aceasta cauza, secretul oricarei realizari sta in modul nostru de-a gandi.

Viata din interiorul nostru este controlata de minte iar, daca descoperim viata din interior putem gasi solutii in orice situatie pe care o intampinam. Cu alte cuvinte putem gasi cauza oricarui efect. In aceasta sta puterea mintii, chiar in posibilitatea de a controla si crea tot ceea ce este in jurul nostru.

legea atractiei Ceeea ce vedem in exterior este rezultatul gandurilor noastre , reflectia interiorului nostru. Daca putem redescoperi Izvorul ce alimenteaza in permanenta mintea noastra, care se afla in noi insine , vom descoperi Sursa puterii.

Viata este o desfasurare, o evolutie , nu un proces de acumulare. Noi nu putem atrage in lumea exterioara decat acele lucruri de care dispunem deja in lumea noastra interioara.

Charles Haanel ne evidentiaza faptul ca puntea de legatura cu lumea exterioara este mintea obiectiva (cum o numeste el). Cel care controleaza aceasta minte este creierul care ne ingaduie sa comunicam direct cu fiecare parte a corpului nostru prin intermediul sistemului nervos . Acesta la randul sau are o reactie la orice vine perceput de ochi, urechi, nas, maini si limba. Aceasta perceptie cu cat este mai aproape de adevar ne face sa traim senzatii din ce in ce mai placute si armonioase.

Legatura facuta cu lumea din interior este mintea subconstienta iar, organul acestei minti este plexul solar. In interiorul nostru devenim constienti de senzatii ca : bucuria, emotia, teama, respiratia, imaginatia, iubirea etc. In plus subconstientul , dupa cum bine stim, face legatura dintre noi si Mintea Divina.

Daca reusim sa coordonam aceste doua aspecte ale mintii , atat prezentul cat si voiitorul nostru vor fi controlate de noi.

Majoritatea invataurilor spirituale si stiintifice ne-au demonstrat ca exista o Sursa capabila sa gandeasca . Aceasta Sursa este omniprezenta, omniscienta, omnipotenta si deci se afla in fiecare din noi. Cu alte cuvinte , noi suntem manifestari ale Gandirii Divine care este Sursa a tot ce exista. Totul este inclus in Mintea lui Dumnezeu.

Scopul Creatiei este extinderea . In acest sens Divinul voieste ca noi, spirite libere , sa dezvoltam Principiul Iubirii dupa care Iubirea insasi a creat.

Capacitatea noastra de a gandi reprezinta modalitatea prin care noi ne putem conecta la Sursa noastra si astfel , daca dorim , sa manifestam Gandirea acesteia. ” Se crede ca mintea in sine nu este altceva decat o forma subtila de energie statica din care se naste o activitate numita gandire ” Walker. Gandirea reprezentand faza dinamica a mintii in timpt ce mintea in sinea ei este statica (linistita) .

Mintea Divina contine in ea insasi tot ce putem vedea si tot ce nu putem vedea cu ochiul fizic, tot ce puten auzi si tot ce nu putem auzi cu urechile corpului deoarece este atotstiutoare, omniprezenta si omnipotenta. Aceasta putere se afla in fiecare dintre noi , fiind noi insine creatii ale Mintii. Aceasta implica adevarul ca orice gand pe care il genereaza mintea umna , are tendinta sa se materializeze intr-o forma corespunzatoare. Deci gandul reprtezinta cauza si orice conditie exterioara reprezinta un efect. Din punctul acesta de vedere , este foarte important sa ne controlam gandurile pentru a ne putea controla viata exterioara.

Puterea se naste in interiorul fiecaruia dintre noi, se afla sub controlul nostru si se dezvolta prin exercitiu voluntar al principiilor exacte.

Cine intelege aceasta lege in adancul ei, iar prin repetitie ajunge sa isi controleze gandurile, acela poate aplica mecanismul acesta oricarei conditii exterioare. Cu alte cuvinte, poate coopera in mod constient cu legea atractiei , care reprezinta cea mai fundamentala lege care exista.

Din nefericire , marea majoritate a oamenilor traiesc exclusiv in lumea exterioara. Cu toate acestea suntem in timpuri de schimbari majore si tot mai multi sunt cei care se indreapta spre interior realizand ca fara aceasta lume launtrica , cea exterioara nu ar putea exista. Lumea launtrica este creatoare si tot ce exista in vietile noastre exterioare a fost mai intai creat in interior.

Pentru a putea avea succese si realizari este esential sa intelegem care este relatia dintre aceste doua lumi.Lumea interioara este cauza, iar cea exterioara efectul. Daca dorim sa schimbam efectul atunci trebuie sa ii schimbam mai intai cauza.

Viata nu poate fi exprimata in absenta mintii. Tot ceea ce vedem reprezinta o manifestare mintii din care si cu ajutorul careia au fost create toate cate sunt, care sunt extinse apoi mereu.

“Noi traim cu totii intr-un ocean insondabil alcatuit din aceasta substanta plastica a mintii, care este de-a pururi vie si activa. Ea este de o sensibilitate extrema, luand diferite forme, in functie de cererile mintii. Gandul reprezinta matricea sau tiparul prin care se exprima aceasta substanta.”

Daca intelegem si aplicam practic aceasta lege, vom inlocui ignoranta cu intelepciunea, dezacordul cu armonia, tirania cu libertatea si sarcia cu abundenta.

Noi vorbim adeseori de legea gravitatiei, pe care consideram ca o intelegem din punct de vedere stiintific, dar ignoram o alta lege la fel de minunata a manifestarii: legea atractiei care actioneaza in lumea gandurilor. Noi suntem familiarizati cu minunata manifestare a legii care atrage si sustine laolalta atomii din care este alcatuita materia, recunoastem puterea care atrage corpurile pe pamant si care mentine corpurile ceresti pe orbitele lor, dar inchidem ochii in fata atotputernicei legi care atrage catre noi lucrurile pe care ni le dorim sau de care ne temem, construindu-ne astfel o viata sublima sau de cosmar.

Atunci cand vom ajunge sa intelegem ca gandul este o forta sau o manifestare a energiei care are o putere magnetica de atractie, noi vom realiza enorm de multe lucruri in viata noastra, pe care pana atunci nu le-am inteles.

William Walker Atkinson

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.