Prin cainta omul isi poate vindeca sufletul , corpul si destinul

 caintaPrin cainta, omul isi poate vindeca sufletul si prin urmare, corpul si destinul, toate acestea fiind interdependente.

loading...

„Ma tem ca sensul caintei il intelegem astazi intr-un mod destul de vag.
Studiind religiile mondiale, am inceput sa analizez notiunea de cainta. Aceasta este, inainte de toate, nu un sir de remuscari zadarnice, o autoflagelare sau regretul trecutului. Prin asemenea emotii, omul nu poate decat sa-si faca rau. A te cai inseamna sa-ti indrepti toate fortele asupra propriei tale schimbari si sa nu-ti mai repeti niciodata greselile. Cainta este procesul al carui sens consta in faptul ca explozia energiei, care apare prin constientizare, trebuie sa functioneze pentru creatie. In timpul caintei are loc ruperea lantului de cauze si efecte, in care o fapta atrage dupa sine pe urmatoarea. Mecanismul transmiterii informatiei de camp, adica acumularea, activarea si indeplinirea programelor negative prin emotiile si faptele omului, poate fi oprit prin cainta.

Mecanismul caintei trebuie inseparabil legat de o imagine corecta a lumii: pentru a constientiza incalcarea legii, trebuie sa cunosti legea.

La inceput, presupuneam ca doar programele formate de emotiile negative sunt blocate de cainta: ura, suparare, dorinta de a i se intampla cuiva ceva rau. Acum insa vad ca posibilitatile sale sunt cu mult mai mari; iar cele mai importante sunt transformarea puternica si armonizarea structurilor de camp.

La nivelul spiritual subtil, fiecare om intra in contact cu Divinul, asa cum orice celula este in contact cu intregul organism. Acest contact este imposibil de intrerupt, oricat de grea ar fi karma, oricum ar fi comportamentul omului.

Aspiratia prin iubire si cainta fata de Necunoscut, Divin, reprezinta accesul la un nivel mult mai subtil, inaltarea spirituala a omului si purificarea karmei. Omul este imperfect la exterior, dar in esenta sa, se aseamana cu Dumnezeu, caci el este creat „dupa chipul si asemanarea” lui Dumnezeu; apropiindu-ne de El, noi ne purificam.”

S.N. Lazarev

Loading...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.