Rolul chakrelor in evolutia spirituala

chakreDe multe ori ne punem intrebarea de ce suntem atat de diferiti unii de altii. De ce nu simtim la fel , de ce unii sunt buni iar altii rai , de ce unora li se intampla prea multe necazuri iar altora nu . Scoala initiatica poate da foarte usor un raspuns. De-a lungul unui proces evolutiv omul , in nenumaratele sale incarnari, trebuie sa treaca prin toate cele sapte stadii evolutive. Acestea au legatura si cu buna functionare a celor sapte chakre principale si ridicarea energiei Kundalini.Oamenii se afla pe nivele evolutive diferite, de aceea ei au trairi si ganduri diferite deoarece scopul vietii este evolutia fiecaruia dintre noi .. Aceasta se poate realiza numai in planul fizic si in trup material. Oameni cu nivele diferite de evolutie se intalnesc pentru a invata impreuna si a trece examenele scolii vietii.

loading...

Exista trei tipuri de scoli ale vietii prin care omul trebuie sa treaca. Prima scoala este cea a suferintei, pentru ca, la inceput, omul nu poate invata decat prin suferinta. Depinde de fiecare dintre noi cat timp (cate vieti) vrem sa ramanem elevi ai acestei scoli.
A doua scoala este cea a invataturii si a intelepciunii. Elevii cei mai silitori din aceasta scoala devin invatatori si pentru altii.
A treia scoala este considerata cea mai grea. Este scoala iubirii. Este vorba de iubirea altruista si de recunoasterea lui Dumnezeu in fiecare om si in toata creatia Sa.

Exista nenumarate deosebiri si in privinta dezvoltarii corpurilor subtile. Cei care lucreaza mai mult cu corpurile subtile inferioare (astral si mental inferior) sunt persoane foarte atasate de material, posesive, de cele mai multe ori gandesc negativ. Cei care lucreaza mai mult cu corpurile superioare (cauzal, budic si atmic) au o deschidere spre semenii lor, au dezvoltat nenumarate calitati si virtuti si gandesc pozitiv.Buna functionare a celor sapte chakre principale ofera omului, pe langa o buna stare de sanatate, un comportament altruist si o inalta traire.

Cand chakra radacina este blocata, omul are o slaba rezistenta fizica si sufleteasca. Este mereu ingrijorat si traieste in nesiguranta. Viata pe Pamant pentru el este o povara, ar vrea sa traiesca fara griji si sa nu depuna niciun efort, daca s-ar putea, ar trebui sa fie ajutat si sustinut de toata lumea. Persoanele de acest tip de cele mai multe ori prezinta si o karma de iresponsabilitate. Ei au venit sa-si rezolve aceasta problema, de aceea in aceasta viata trebuie sa devina foarte responsabili, sa-si aleaga propria cale si sa se intareasca. Trebuie sa se realizeze in viata exclusiv prin propriile forte, fara ajutor extern.

Cand chakra sacrala – asezata la trei degete sub ombilic – prezinta blocaje, omul nu se apreciaza pe sine, cauta raspunsuri mai mult la altii, prezinta o rigiditate a emotiilor si o raceala sexuala. Viata i se pare trista si prea putin atragatoare. Aceste probleme de cele mai multe ori vin din copilarie, fiind vorba de lipsa de afectiune a parintilor. Devenit adult, la randul sau omul nu va sti sa se manifeste afectiv. Nenumarati bolnavi sufera din lipsa de iubire. Ei au nevoie de o mangaiere si de o vorba buna. In copilarie sigur nu au primit iubirea necesara si poate nici restul vietii.In legatura cu pretuirea de sine: multi oameni nu se apreciaza deloc si nu dau doi bani pe propria persoana. Acest lucru duce la slabirea campului auric, pierdere de energie si posibilitatea de a fi usor atacat la nivel auric de energii malefice.

Cand plexul solar prezinta blocaj, de cele mai multe ori este vorba de o persoana interiorizata. Exista nenumarate sentimente si trairi refulate care stagneaza in interior. Persoana vede peste tot numai obstacole care o impiedica sa-si realizeze dorintele, ii e foarte greu sa-si controleze emotiile si simte foarte des un gol in stomac. Ar dori sa se fereasca de orice noua provocare a vietii pentru ca experientele neobisnuite o sperie si nu se simte apta a lua parte la lupta vietii. Intr-adevar, viata este o lupta, iar evolutia este foarte importanta. Toate emotiile negative si frustarile trebuie eliminate, altfel organele aferente plexului solar se vor imbolnavi. Persoana trebuie sa se deschida spre a vorbi cu cineva care o poate intelege si ajuta pentru a nu mai aduce in interior atata suferinta. Acceptarea vietii si a problemelor de zi cu zi, precum si intarirea de sine reprezinta rezolvarea problemei.

Cand chakra inimii este blocata, persoana devine vulnerabila si dependenta de dragostea si simpatia altora. Daca este respinsa se simte ranita si se retrage in sine, este trista si deprimata, ii este teama de o noua deceptie si se fereste sa mai iubeasca. Acest lucru o face sa se indeparteze de oameni, sa se manifeste cu raceala si neparticipare, este dezechilibrata si sufera de depresie. Toate acestea exista pentru ca unii oameni nu se apreciaza si sunt dependenti de altii.

Cand chakra gatului este blocata, persoana are dificultati in a se manifesta si exprima fata de ceilalti, este retrasa si tacuta, se manifesta nesigur in fata altor oameni si se teme de felul in care va fi judecata. Uneori cand doreste sa-si exteriorizeze gandurile si sentimentele simte un nod in gat si vocea ii e strangulata. In astfel de cazuri trebuie cultivata aprecierea de sine si intarirea. Este posibil ca un blocaj al chakrei gatului sa aiba legatura cu o karma de violenta verbala. Cuvantul a fost folosit cu multa duritate si asprime fata de ceilalti, iar acum persoana sufera si este lovita de vorbele aspre si dure ale altora.

Cand chakra dintre sprancene (al treilea ochi) prezinta blocaje, persoana considera ca realitatea este constituita numai din lumea exterioara, vizibila. Dorintele vor fi mai mult de ordin material si emotiile vor fi necontrolate. Nu va accepta realitatea spirituala iar memoria va fi foarte slaba, vor aparea tulburari de vedere care vor constitui un avertisment ca trebuie sa priveasca si in interior.

Cand chakra crestetului prezinta blocaje, omul nu este definitiv eliberat de teama. Energiile chakrelor nu vibreaza la unison si nu realizeaza o armonie deplina intre ele. Daca persoana nu se deschide in fata adevarurilor spirituale, poate suferi de nesiguranta si inutilitate. Aceste senzatii trebuie privite drept un avertisment pentru a se dedica introspectiei. Teama de moarte poate sa se contureze mai pregnant in constiinta acestei persoane. Poate fi de ajutor practicarea unei activitati care sa i se para placute sau asumarea de noi responsabilitati, pentru a-si dovedi ca poate reusi.

Trebuie sa stiti ca blocajul unei chakre duce la manifestarea in fizic a unor boli. Din cauza a multe lectii neinvatate si neasumate, multe persoane se imbolnavesc. Cautand raspunsurile in medicamente, ei merg la efect si nu la cauza. Starea de sanatate reprezinta asumarea lectiilor existentiale iar boala este numai un mod de indreptare a elevilor nesilitori.Chakrele exercita influenta nu numai asupra sanatatii noastre fizice, ci si asupra starii psihice. Ele ne trimit „mesajele” lor prin dispozitie, sentimente si simturi. Cea mai mare parte din noi nu pot vedea chakrele, insa noi toti observam mesajele pe care ele ni le trimit.

Sa ne amintim cum descriem unele senzatii obisnuite: „in interiorul meu totul a cazut”; „mi-e greata din cauza fricii”; „inima mea s-a strans”; „simt un nod in gat”; „parca in cap au patruns ace”. Acestea sunt exemple ale acelui fapt, ca energia chakrelor comunica cu noi prin diferite senzatii si stari spirituale. In cazul unei sperieturi sau panici, auzind despre moartea cuiva sau despre o boala grava, puteti sa simtiti un fel de descarcare electrica, aproape o vibratie, in regiunea inghinala. Aceasta se intampla din cauza stimularii chakrei inferioare. Acest centru este legat de bazele vietii fizice: supravietuire, alimentatie, castigul de bani, asigurarea securitatii, stabilitatea si siguranta existentei fizice si de procesele biologice principale ale corpului.

Senzatia unei asteptari nervoase, care adeseori este descrisa ca o senzatie neplacuta in stomac, inainte de aparitia in public sau inainte de o discutie neplacuta (grea), este mesajul energetic al celei de-a treia chakre – centrul plexului solar. Ea este legata cu exprimarea personalizata, cu autodeterminare, cu manifestarea fortei si vointei personale. Chakra plexului solar influenteaza asimilarea – fie ca este vorba de hrana, informatie senzoriala sau idei. Nodul in gat – este mesajul celei de-a cincea chakre , chakra gatului. In acest caz sentimentele umplu peste masura centrul cardiac si se ridica spre gat – care este centrul de autoexprimare al vorbirii, care este legat cu comunicarea si autoexprimare.

Desigur, exprimand manifestarile chakrelor in acest fel, noi simplificam mult procesul complex al actionarii chakrelor asupra psihicului nostru, insa astfel putem sa prezentam, cum centrele energetice influenteaza viata noastra. Fiecare chakra intruchipeaza o oarecare calitate de baza. Prima chakra, sau centrul de baza, se refera la inradacinarea voastra in universul fizic, a doua chakra, amplasata in regiunea organelor genitale, raspunde pentru exprimarea sexuala, reproducere, pentru manifestari emotionale si relatii cu alti oameni. A treia chakra – este flacara vointei individuale. A patra chakra, chakra inimii, este mijlocitorul intre toate cele sapte centre, in ea se afla intelepciunea compasiunii, dragoste totala, capacitatea de a depasi si de a pastra armonia intre interesele interne si cele externe, intre „eul” vostru si univers. Toate aspectele autoexprimarii verbale fac parte din cea de-a cincea chakra. A sasea chakra – Al Treilea Ochi, amplasat intre sprancene, – raspunde pentru dezvoltarea inseninarii ratiunii, perspicacitatii, intuitiei si imaginatiei. A saptea chakra, sau chakra crestetului capului – este locul concentrarii constiintei pure, intelegerii universale si intelepciunii spirituale.

Daca cel de-al saptelea centru este suficient de sensibil, prin el puteti primi scantei ale sinceritatii divine, care la nivelul fizic se percepe ca intepaturile in scalp. Dupa cum vedeti, chakrele exercita influenta asupra tuturor aspectelor vietii. Dupa spusele colonelului Bradford, daca actionati cu pricepere – cu ajutorul practicii Ochiului Renasterii – veti putea sa incepeti vindecarea organismului si autoperfectionarea, precum si sa faceti reversibil procesul de imbatranire. Energia voastra vitala va putea decurge printr-un flux liber si in plinatatea lui, creand o sanatate fizica si psihica optima .

Sursa
Loading...

One Reply to “Rolul chakrelor in evolutia spirituala”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.