Schimbare prin acceptare

A accepta A accepta pe deplin inseamna sa nu intri in conflict cu ceea ce apare in momentul de fata. Inseamna sa nu-l respingi, sau sa-l dai deoparte, sau sa te indepartezi de el, ci sa-l imbratisezi, sa-l tii langa tine, sa-l iubesti ca si cand ar fi al tau. Deoarece este al tau. Este propria ta creatie de care esti foarte multumit – doar daca nu cumva nu esti. Daca nu esti, vei opune rezistenta acceptarii, a ceea ce ai creat si – persista lucrul caruia ii opui rezistenta.

Prin urmare, bucura-te si te veseleste si, in cazul in care circumstanta sau conditia de acum sunt unele pe care alegi sa le schimbi, alege, pur si simplu, sa le traiesti ca experienta – altfel. E posibil ca aspectul exterior sau manifestarea lor exterioara sa nu se schimbe deloc, dar experienta ta interioara legata de ele poate fi schimbata si se va schimba pentru totdeauna, luand pur si simplu, o alta decizie in aceasta privinta. Aminteste-ti ca acesta este scopul tau. Pe tine nu te intereseaza modul in care apari in exterior, ci numai experienta ta interioara. Lasa lumea exterioara sa fie ceea ce este. Creeaza-ti o lume interioara, asa cum vrei tu ca ea sa fie. Acesta este intelesul expresiei: a fi din lumea voastra, dar a nu apartine ei.

A accepta ceva nu inseamna a refuza sa-l schimbi. De fapt, adevarul e chiar invers. Nu poti schimba ceea ce nu accepti – in special in tine insuti – dar si in afara ta. Prin urmare, accepta totul ca pe manifestarea divina a divinitatii din tine. Atunci te declari pe tine insuti ca fiind creatorul ei si numai atunci poti sa o „dez-creezi”. Numai atunci poti sa re-cunosti – adica sa cunosti din nou – puterea de a crea ceva nou, putere care se afla in tine. A accepta ceva nu inseamna a fi de acord cu aceasta. Inseamna, pur si simplu, sa o imbratisezi, chiar daca esti de acord cu ea sau nu.

Cum poti sa vindeci ceva ce nici macar nu tii langa tine? Inainte de a da drumul la ceva, trebuie mai intai sa-l tii strans, cu fermitate, in cadrul realitatii tale. Nu poti sa lasi sa cada ceva ce nu ai tinut mai intai in mana. Prin urmare, tine-te bine!

Dragostea si acceptarea sunt concepte care pot fi folosite unul in locul celuilalt. Pentru a schimba ceva, trebuie mai intai sa accepti ca acest ceva exista. Pentru a iubi ceva, trebuie sa faci acelasi lucru. Nu poti iubi partea din tine insuti care pretinzi ca nu este acolo, care consideri ca nu este a ta. Tu ai considerat ca nefiind ale tale multe parti din tine insuti pe care nu vrei sa le revendici. Nevrand sa revendici acele parti din tine insuti, ai facut sa fie imposibil sa te iubesti pe tine insuti pe deplin – si, astfel, sa-l iubesti deplin pe celalalt.

Prin dragoste si acceptare voi binecuvantati pe toti cei a caror viata o atingeti. Cand deveniti pe deplin iubitori si acceptati pe deplin, deveniti cei care binecuvanteaza pe deplin – si aceasta va face pe voi si pe toti ceilalti pe deplin fericiti. Nu schimbi nimic condamnand. Literalmente, le condamni la a fi repetate. A nu condamna nu inseamna a nu cauta sa schimbi. Faptul ca nu condamnati ceva, nu inseamna ca sunteti de acord cu acesta. Pur si simplu, inseamna ca refuzati sa judecati. Pe de alta parte, puteti alege altceva. Alegerea de a schimba nu trebuie intotdeauna sa provina din manie. De fapt, sansele voastre de a produce schimbari foarte palpabile cresc direct proportional cu scaderea maniei voastre. Oamenii folosesc adesea mania ca pe o justificare pentru a cauta schimbarea, iar judecata ca pe o justificare pentru manie.

Binecuvantati, binecuvantati, binecuvantati pe dusmanii vostrii si rugati-va pentru cei care va nedreptatesc. Trimiteti-le energiile voastre cele mai bune si gandurile voastre cele mai inalte. Nu veti putea face acest lucru decat daca veti vedea fiecare persoana si fiecare circumstanta de viata ca pe un dar, ca pe un inger si ca pe un miracol.

A fi recunoscator pentru ceva inseamna a inceta sa-i mai opui rezistenta, inseamna a-l vedea si a-l recunoaste ca pe un dar, chiar atunci cand darul nu este vizibil imediat. Recunostinta este atitudinea care schimba totul!

Du-te acum si binecuvanteaza toate lucrurile din viata ta. Aminteste-ti ca v-am trimis numai ingeri si ca v-am adus numai miracole!

N.D.Walsch

Related:  Tu poti schimba calea pe care mergi, poti transforma intunericul in lumina

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro