Semnificatia degetelor si mudre pentru vindecare emotionala

Degetul mare reprezinta focul, degetul aratator aerul, degetul mijlociu vazduhul, degetul inelar Pamantul si degetul mic reprezinta apa.
Simpla mentinere a degetelor timp de cateva minute zilnic, intr-un mod anume, contribuie la armonizarea tuturor celor 144.000 de functii energetice ale organismului. Ai putea tine fiecare deget timp de cinci minute.
Cu timpul vei deveni mult mai sensibil fata de propriul tau corp, vei tine in mod natural fiecare deget pentru perioada de timp potrivita pentru tine.

Degetul mare – Ingrijorare
Degetul mare (policele) este legat de inima si plamani, astfel incat, atunci cand va confruntati cu palpitatii si dificultati de respiratie, masati degetul mare si trageti de el in afara.
Ajuta in caz: insomnia, digestie (dureri de stomac), dureri de cap (in special baza degetului mare), stres si nervozitate (efect calmant), energia splinei si a stomacului. Folositoare celor care stau timp indelungat pe scaun.

Degetul aratator – Frica
Masarea lui este recomandata in cazuri de: dureri de dinti, dureri de spate, disfunctii digestive, diaree, constipatie, critica de sine, timiditate, tensiune muscular, energia rinichilor si a vezicii urinare.
Cand trebuie sa stai in picioare prea mult se poate masa acest deget.
Degetul aratator (indexul) este asociat cu stomacul si colonel.
Baza primei falange a degetului aratator este in legatura cu gura si masajul acestei zone are efecte anestezice in durerile dentare. In proeminenta musculara dintre degetul aratator si degetul mare se afla unul dintre cele mai importante puncte din presopunctura chineza, „Fundul vaii”, cu efecte terapeutice in afectiuni de cap.

Degetul mijlociu – Furie
Cei care se simt rau in timp ce calatoresc trebuie sa-si maseze degetul mijlociu. Si cei care nu dorm bine pot apela la aceeasi tehnica. Degetul mijlociu este cel care, la frig intens, degera primul. Are, de asemenea, legaturi cu circulatia deficitara si cu impotenta sexuala.
Ajuta pentru: tensiune arterial, oboseala general, ochi, vedere, iritabilitate, echilibrarea emotiilor, energia ficatului si a vezicii biliare
Utila cand trebuie sa citesti prea mult.

Degetul inelar – Suparare
Ajuta pentru: tiuit in urechi (tinitus), functiile respiratorii, mucus excesiv, afectiuni ale pielii. Echilibreaza energia plamanului si a intestinului gros. Cand trebuie sa te odihnesti prea mult (ex. Convalescenta.). Persoanele care au migrene frecvente si dureri musculare la nivelul gatului care apar din cauza circulatiei deficitare a sangelui, trebuie sa-si maseze degetul inelar.

Degetul mic – Efort
Ajuta pentru: disconfort cardiac (ex. palpitatii), balonare, insecuritate, irascibilitate. Energia inimii si a intestinului subtire. Cand trebuie sa mergi prea mult. Masarea acestui deget este foarte eficienta in stari de lesin sau pierdere a constientei. Daca un om a lesinat, prin strangerea puternica a unghiei si buricului acestui deget, el isi va reveni.

Centru palmei – Oboseala

Mudre pentru vindecare emotionala

Plasarea mainilor in mudrele potrivite poate ajuta la restabilirea echilibrului elementelor si, prin urmare, poate fi instalata vindecarea organismului.

Mudra acceptarii

mudre

Vindecare – Aceasta mudra este perfecta pentru depasirea sentimentelor de tristete, de rezistenta si te poate ajuta in cazul in care esti blocat in trecut.
Pozitie – Indoaie degetul degetul aratator astfel incat sa se odihneasca in spatiul dintre degetul mare si degetul aratator. Apoi, cu degetul mare atinge degetul mic. Asigura-te ca degetul mare este pozitionat exact pe unghia degetului mic.
Practica – La inceput aceasta pozitie se va practica 10 minute zilnic.

 

Related:  Iubirea te ajuta sa te vindeci

Mudra increderii in sine (ahamkara)

mudre

Vindecare – Aceasta mudra este perfecta pentru a te ajuta sa-ti recastigi increderea in tine si capacitatea de a-ti sustine cu tarie convingerile. Aceasta mudra aduce cu ea un sentiment de pace si de incredere si te poate ajuta sa-ti depasesti temerile.
Pozitie – Indoaie degetul aratator usor si atinge-l cu degetul mare, la mai putin de jumatatea superioara. Incearca sa pastrezi celelalte degete cat mai drepte posibil.
Practica – La inceput aceasta pozitie se va practica 10 minute zilnic.

 

Mudra energiei (apan)

mudre

Vindecare – Aceasta mudra este perfecta pentru a-ti oferi un impuls de energie pe tot parcursul zilei.
Pozitie – Atinge degetul mare si degetul mijlociu si inelar. Incearca sa pastrezi degetul mic si degetul aratator cat mai drepte posibil.
Practica – Ori de cate ori ai nevoie de un impuls de energie. Limiteaza-te la 10 minute la inceput.

 

Mudra intuitiei (bhudy)

mudre

Vindecare – Aceasta mudra contribuie la stimularea darurilor si abilitatilor intuitive. De asemenea, te ajuta sa ai incredere in tine insuti.
Pozitie – Cu varful degetului mic atinge varful degetului mare.
Practica – Cea mai mare eficienta o are in timpul practicarii meditatiei.

 

 

 

Mudra concentrarii (hakini)

mudre

 

Vindecare – Te ajuta sa iti dezvolti atentia si puterea de concentrare. De asemenea, te ajuta sa ramai prezent si iti limpezeste mintea.
Pozitie – Foloseste ambele maini si atinge varfurile degetelor impreuna.
Practica – Foloseste aceasta mudra ori de cate ori trebuie sa te concentrezi sau sa ramai prezent in timpul unei conversatii sau inaintea unei intalniri importante.

 

Mudra rabdarii (suni)

mudre

Vindecare – Aceasta mudra te ajuta sa ramai in momentul prezent si te poate ajuta sa-ti dezvolti rabdarea si intelegerea.
Pozitie – Atinge partea de sus a degetului mijlociu si degetul mare impreuna.
Practica – La inceput aceasta pozitie se va practica 10 minute zilnic.

 

Related:  Conştientizarea metafizică a sănătăţii

 

Mudra curajului (hansi)

mudre

Vindecare – Aceasta mudra te poate ajuta sa evoci sentimente de curaj si de asemenea, poate ajuta la ameliorarea sentimentelor de anxietate. Este benefica pentru usurarea sentimentelor de singuratate si izolare. De asemenea, poate stimula sentimentele de iubire si de acceptare de sine.
Pozitie – Atinge varfurile degetelor impreuna, cu exceptia degetului mic. Mentine degetul mic intr-o pozitie dreapta.
Practica – La inceput aceasta pozitie se va practica 10 minute zilnic.

 

Mudra iluminarii (uttarabodhi)

mudre

Vindecare – Aceasta mudra poate evoca iluminarea, un sentiment mai profund de constientizare si de constiinta spirituala. Aceasta mudra te poate ajuta si sa te eliberezi de blocaje, de temeri si iti poate calma sistemul nervos. De asemenea, este foarte buna in cazurile de trac.
Pozitie – Impreuneaza-ti toate degetele cu exceptia degetelor aratatoare si a degetelor mari. Tine degetele aratatoare intr-o pozitie dreapta.
Practica – La inceput aceasta pozitie se va practica 10 minute zilnic.

Sursa : uniuneaspirituala

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro