A oferi altuia iubirea de care are nevoie, intareste iubirea in tine

A oferi altuia iubirea de care are nevoie, intareste iubirea in tine. A i-o refuza, iti diminuiaza constienta prezente iubirii. Cand aproapele tau se poarta necorespunzator si iti solicita atentia, el te dezgusta si tu te indepartezi de el. La urma urmei, stii ca nu-i poti satisface pretentiile. Indepartandu-te insa de semenul tau, tu ii refuzi iubirea. Si, refuzandu-i iubirea, ti-o refuzi tie insuti.

Aproapele tau nu vrea decat iubirea ta, dar el nu stie cum sa o ceara. De fapt, el este nelamurit in privinta a ceea ce este iubirea. Asa ca va cere bani sau sex sau altceva. El incearca sa te manipuleze ca sa capete ce vrea. Bineinteles ca tu nu vrei sa fii manipulat. Nu vrei sa-i incurajezi comportamentul nepotrivit, cedand pretentiilor sale.
Dar nici nu vrei sa il respingi. Deci, ce-i de facut?

Fii plin de dragoste fata de le. Da-i iubirea de care are realmente nevoie. Da-i ceea ce ii poti da – fara retinere. Si nu-ti face griji ca nu-i satisfaci pretentiile. Cu alte cuvinte, spune-i Da la a-l iubi si Nu la a fi manipulat. Spune Nu, dar nu-l alungi din inima ta. Nu il judeci si nu te separi de el. Refuzi sa fii o victima sau un calau. Ii oferi iubire, ca raspuns la gandurile sale marcate de frica. Ii spui: “Nu, prietene, nu-ti pot da ceea ce-mi ceri, dar voi gasi o cale sa te sprijin care ne va intari pe amandoi. Nu te voi respinge. Nu voi pretinde ca esti mai putin vrednic si valoros decat mine. Nevoia ta de iubire este la fel de importanta ca si a mea si eu o respect”.

Astfel ii vorbeste cel care iubeste, celui iubit. El nu ii spune: “Voi face ceea ce vrei”. El spune: “Voi gasi o cale care sa ne faca amandurora cinste”. Cel care iubeste este egal celui iubit. Amandoi reprezinta exprimarea reciproca a iubirii.

Related:  Fondul de ura si suparare se dezvolta si se transforma intr-un program de autodistrugere

Este important ca tu sa intelegi acest lucru. Multi dintre voi credeti ca daca nu spuneti “Da” pretentiilor celuilalt, nu actionati intr-un mod iubitor. Nu e adevarat. Nu spune intotdeauna “Da” pretentiilor celuilalt. Asta inseamna sa te iubesti pe tine insuti. Fii, te rog, bland cu tine insuti. Nu pune nevoile altuia inaintea propriilor nevoi.

Iubirea nu are nimic de a face cu sacrificiul.

Intelege, te rog, acest lucru. Unii vor crede ca trebuie sa spuna “Nu” oricui pentru a sa proteja de pretentiile lor. Nici asta nu este adevarat. Spunand oricui “nu” te cramponezi de frica de apropiere.

A-i tine pe ceilalti la distanta, fizic sau psihologic, este o strategie a fricii. Nu are nimic de a face cu iubirea.
Numai persoana autentica – cea care isi cinsteste propriul adevar – este capabila de a se apropia de altcineva. Numai persoana plina de compasiune – cea care cinsteste adevarul altcuiva – este capabila de a fi pe deplin ea insasi. Nu poti primi, daca nu te dai pe tine asa cum esti. Si nu poti da, daca nu ii primesti pe altii asa cum sunt.

Paul Ferrini

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.