Judecati de sine sau cum sa nu fii tu insuti

 judecatiIn cele din urma , nu te poti schimba suficient de mult pentru a fi la inaltimea judecatilor si opiniilor celorlalti . Este imposibil .

Exista prea multe judecati care se schimba constant , ca sa nu mai vorbim de faptul ca nu vei putea niciodata sa fii la inaltimea imaginii pe care ceilalti si-au creat-o despre tine . Daca vei continua sa incerci sa o faci , te vei judeca pentru ca ai dat gres si nu iti va mai placea de tine insuti .

Daca aceste judecati de sine se agraveaza suficient de mult , este posibil sa incerci sa evadezi de tine apeland la lucruri precum alcool , droguri , cumparaturi , mancat in exces sau orice altceva care te face sa uiti , deoarece nu iti place sa fii tu insuti .

Astfel , acceptarea judecatilor celorlalti va crea un obicei al judecarii de sine . Eliberarea de acest obicei necesita iubire neconditionata fata de sine . Aceasta este speranta si dorinta mea pentru tine — sa incetezi sa te mai judeci , si sa te iubesti exact asa cum esti . Totul in lume este perfect , inclusiv tu .

don Miguel Ruiz Jr . – Mic tratat de intelepciune
Invataturile esentiale ale lui Don Miguel Ruiz

Editura Mix 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.