Curajul care incheie o relatie karmica

relatie karmica

Curajul care incheie o relatie karmica

Niciunui om nu-i poti darui mai multa iubire decat este el capabil sa primeasca. Expus la stimuli, orice om preia insa din vibratia celor de langa el, iar in vremurile actuale, in care vibratia planetei noastre creste si timpul se accelereaza, are loc o echilibrare in viteza a karmei la nivel planetar. Aceasta echilibrare karmica vizeaza desigur raportul intre Lumina si intuneric.

Traim vremuri in care, dincolo de karma individuala, prin care ni se intoarce tot ceea ce le-am facut altora in alte vieti, contribuim la karma colectiva. De aceea, tot mai multe fiinte de Lumina sunt trimise sa ne ajute sa facem fata invaziei de trasaturi negative pe care le manifesta din ce in ce mai inversunat aceia aflati printre noi care nu au ales Lumina. Cresterea capacitatii de a manifesta iubirea in toate formele sale reprezinta sensul evolutiei noastre ca fiinte constiente. Partea negativa, intunecata, este preferata celor care:

– sunt obsedati sa controleze, sa conduca si sa distruga viata altora;
– au sufletul negru de ura si razbunare; multi spun ca au si credinta in Dumnezeu, numai ca Dumnezeul lor este unul razbunator, care face dreptate (evident, dreptatea lor) si le implineste blestemele;
– dau dovada de o lacomie care-i impinge sa-i calce pe altii in picioare pentru a-si atinge scopurile.
Una dintre formele prin care se echilibreaza balanta karmica sunt bolile psihice. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) estima ca in 2020 despresia se asteapta sa fie principala cauza de imbolnavire in lumea civilizata, iar bolile mintale, care afecteaza o treime din populatia planetei, in Europa se indreapta spre primul loc pe lista cauzelor deceselor.

Explicatia sprituala este cat se poate de simpla: cu cat patrunde mai multa energie de vibratie inalta pe planeta noastra, cu atat lumina provoaca celalalt capat al polaritatii sa se manifeste, iar cei ce nu se trezesc din intunericul sufletului nu mai fac fata. Ei isi pierd fie viata cu totul, fie doar mintile. In relatii, in familii, in grupuri este nevoie acum mai mult ca niciodata de lucru cu Lumina pentru a reinstaura echilibrul la nivel global. Practic, Dumnezeu nu lasa niciun suflet ratacit nesupravegheat si asa se face ca fiintelor ce se nasc cu capacitatea de a face rau, pe drumul lor de viata unde li se da sansa sa se intoarca la Lumina, li se aloca niste calauze: un parinte, un copil, un partener, sot, sotie, care sa aiba o vibratie cel putin egala cu a lui, dar pe pozitiv. In interpretare libera, fiecarui demon aflat printre noi, Dumnezeu ii trimite in paza un inger pamantesc.

Persoanele cu tulburari psihice sunt cele care, de-a lungul succesiunilor de vieti au incalcat grav liberul arbitru al altora, i-au exploatat si i-au tratat fara respect, cu atrocitati justificate de complexul superioritatii. Practic, este vorba despre cei care nu si-au asumat responsabilitatea fata de consecintele faptelor lor! Iar ei nici in aceasta viata nu gresesc, au mereu dreptate si intotdeauna altcineva e de vina. Aceasta este reteta ce conduce adesea la tulburari de comportament si alte deviatii de natura psihica. Oameni care se cred Dumnezei mai presus de Dumnezeu. Cu cat raul dintr-un om este mai mare, cu atat Universul distribuie in jurul sau si in viata sa ajutoare care sa emita vibratie cat mai inalta, deci Lumina si Iubire, astfel incat sa-l sustina in procesul sau de echilibrare. Numai ca, prin Liber Arbitru, fiecare suflet are dreptul sa aleaga daca se intoarce sau nu la Lumina, iar in majoritatea cazurilor nu are loc transformarea, ceea ce perpetueaza grozaviile pe care le comite in continuare in aceasta viata.

Iar noi nu suntem niciodata responsabili pentru alegerile altora! Ficare are dreptul sa aleaga si trebuie sa o faca singur!

Noi ne sustinem unii pe altii, dar nu avem niciodata datoria sa traim viata altora! Cu cele mai bune intentii, daca alegem in locul lor suntem prinsi in aceeasi energie joasa. Nu putem alerga cu mantuirea dupa altii. Mantuirea este o chestiune de intimitate doar cu propriul suflet.

Oamenii fac rau pentru ca pot, prin alegerea partii intunecate. Lacomia si manipularea pe baza de victimizare (hotul care striga hotii) ii fac pe unii oameni avizi sa pastreze ce nu mai este al lor sau sa isi insuseasca ceea ce oricum nu le mai apartine. Frica de a pierde este un mare prag in relatii atat pentru cei buni, cat si pentru cei mai putin buni.

Din convingeri, din rusine sau vinovatie (acestea doua fiind sentimentele cu cea mai joasa vibratie), unii considera ca este datoria lor sa continue relatii care si-au incetat functia, unde nu mai au nicio responsabilitate pentru celalalt. Astfel se naste orgoliul de salvator sau de mantuitor. Dar orgoliul si nici mila nu sunt semne de iubire, ci dimpotriva, de absenta a ei!

Pe langa vibratia fiecarui individ in parte, relatia emite la randul ei o frecventa. Cand se trece dincolo de echilibrul in care se afla cei doi, relatia devine o sursa de energie joasa si dezbinare pentru toti cei din jur. Poti ajuta un partener doar pana la limita unde incepi sa-ti faci rau singur. Atunci ai fost deja inghitit in vibratia lui, eventual in dezechilibrul sau psihic, ti-ai pierdut puterea personala, nu-i mai esti de folos nici lui si nici tie. Frica a inghitit iubirea. Dar ca sa urci in Lumina, de cele mai multe ori e nevoie sa cobori in intuneric. Cand ti-ai dat seama ca nu e datoria ta sa alegi in locul nimanui, te-ai eliberat de orice angajament si e momentul sa il eliberezi si pe celalalt de ceea ce a devenit atasament. Un moment care poate dura ani de zile in care sa-ti aduni fortele pentru marele act de curaj.

In relatii, cel mai mare curaj este sa renunti, deci sa dai drumul, sa respecti drumul ales de celalalt. Iar intelepciunea suprema este sa stii sa te opresti la timp, inainte de a incepe sa incalci la randul tau liberul arbitru al altuia.

Valeriu Panoiu

One Reply to “Curajul care incheie o relatie karmica”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.