Mantre – utilitate , semnificatii , mod de folosire

mantre

Daca doriti sa iesiti din diverse stari mentale, emotionale sau fizice negative, ati putea intona anumite mantre, care prin repetare, produc efecte binefacatoare asupra dvs. pe toate planurile: fizic (vindecare), mental (linistire, limpezire, impacare, armonizare) si spiritual (stari de iluminare). Ele pot fi cantate, pot fi rostite cu voce tare (japa, repetare) sau doar mental, cu pauze de constientizare (meditatie).

Se recomanda ca rostirea unei mantre sa nu fie facute mecanic ci cu atentia asupra cuvintelor, sa se rosteasca clar si constient.

108 este un numar cu semnificatii spirituale. Se recomanda intonarea mantrelor de 108 ori, nu va lua mai mult de 5-10 minute. Daca nu aveti timp sa rostiti de 108 ori, numarul de repetari trebuie sa fie divizibil cu trei: 3, 6, 9, 12, etc.

Numararea se poate face prin folosirea unor metanii, un sirag care sa contina 108 noduri, margele, bile, etc.

Importanta este practicarea zilnica, perseverenta, rostirea cu simtire si intentie constienta.

„Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ma…”. Mantra crestinismului, buna la toate: ajutor, protectie, intarire….

*OM SRI KALI NAMAH – mantra ce distruge negativitatea din subconstient si din jurul campului bio-energetic. Este recomandat sa o rostiti de 108 ori sau pana va veti simti mai bine.

*Om HRIM Shri Lakshmi BHYO Namaha- mantra Mahalakshmi. Zeita Lakshmi, un aspect al Shakti sau puterea feminina. Zeita Lakshmi guverneaza bogatia si prosperitatea.
Mantra cand este cantata cu devotament si credinta ajuta in atingerea obiectivelor si de a face profituri in afaceri.
Zeita Lakshmi va oferi bogatie si prosperitate. Daca sunteti afaceristi veti obtine profit.
Cantand, rostind aceasta mantra in mod regulat, Zeita Lakshmi va va binecuvanta cu frumusete si cu o stare de sanatate buna.
Daca sunteti angajati puteti fi promovati.
Vibratiile generate in timp ce se scandeaza aceasta mantra vor infuza cu energie pozitiva mediul.

*OM (SRI) NAMAH SHIVAYA – mantra ce distruge negativitatea din subconstient. Este recomandat sa o rostiti de 108 ori sau pana va veti simti mai bine. Mantra invoca gratia lui Shiva, ipostaza masculina a divinitatii care guverneaza aspectul de Transformare. Este o mantra care ajuta si la cultivarea puterii interioare si a detasarii.

*OM SRI AGNI NAMAH SRI RAM DJAIA RAM DJAIA DJAIA RAM OM SRI GURIA AGNI DJAIA RAM – mantra ce invoca imensele forte ale elementului FOC.

*Namah Om HRIM kshim shrim Shri Lakshmi nrisinhaye – mantra pentru succes si prosperitate, ofera protectie impotriva tuturor tipurilor de probleme din punct de vedere financiar, precum saracia.

*SO HAM– Mantra respiratiei, Mantra Meditatiei, mantra Hamsa; Mantra a fost numita mantra universala, datorita faptului ca vibratia este deja o parte din respiratie, si toata lumea respira. Sooooo … este sunetul de inhalare, iar hammmm este sunetul de expiratie. Pentru a practica aceasta mantra se incepe prin aducerea atentiei asupra ritmului respiratiei, apoi pe ispiratie se emite mental pe fiecare inspiratie silaba SO si pe fiecare expiratie HAM. Prin acest exercitiu mintea se calmeaza foarte repede. Prin lucrul cu aceasta mantra, practicantul isi reaminteste ca el este pura constiinta care le percepe pe toate. Prin practica se poate dezvolta o intelegere a unicitatii a tuturor fiintelor.

Related:  Tehnica pentru a curata subconstientul

*NARHIA GIARMIATOSH BUDDHA THARIRUPA – mantra care invoca forta lui Budhha.

*OM BUDDHA AMITABHA BUDDHA AMITAIUSA – mantra care invoca forta lui Budhha.

  • OM sau AUM considerata cea mai importanta dintre toate mantrele. Hindusii spun despre sunetul OM ca se afla la originea tuturor celorlalte sunete si ca a stat la baza formarii universului. Prin rostirea aceastei mantra pot fi atinse uriase realizari spirituale, precum deschiderea celui de-al treilea ochi sau chiar starea de iluminare.

*BUDDHA-AMITHABHA-BUDDHA-AMMTAIUSA – mantra ce invoca ajutorul lui Buddha.

*OM-SHRI-GURU-NAMASTE-OM – mantra care invoca contactul cu Marele Invatator.

*ALAUM-RAUM-OM – mantra care anuleza conflictele.

*TEYATA GATE GATE PARAGATE PARA SAMGATE BODHI SOHA, cunoscuta sub numele de sutra inimii. Mantra ajuta in a deveni mai generosi, rabdatori, constienti, perseverenti, focalizati si intelepti.

*KASTONAI LAPIASTERIUM-MANTO – mantra ce confera forta energiei psihice si fizice.

*OM – HRA – PATSA – NA – DHI – se foloseste in procesul de invatare, tine de procesele cognitive. Se inspira si apoi pe expiratie se pronunta mantra. Se vizualizeaza o coloana de culoare portocalie care coboara din crestetul capului in inima si se raspandeste apoi in tot corpul pentru curatarea aurei.

*A-LE-U, BA-O sunt folosite pentru a pregati meditatiile si invatarea. Ele folosesc la deblocarea energiei si permit curgerea celor spirituale.

*GA-MO-AL este folosita pentru cazul bolilor care au legatura cu ficatul, pancreasul, splina si rinichii.

*DOU-LAE, VO-A-A se adreseaza vindecarii si ameliorarii starii de sanatate pentru aparatul respirator.

*HA-JO-HA este o secventa cu efect regenerativ.

*ZOO-UR, CHO-RA sunt folosite in regresiile in vietile anterioare si in activitatile cu caracter experimental.

*TU-LA-RO este utila la tratarea artritelor, a inflamatiilor nervoase si a eruptiilor cutanate.

*OM SHANTI SHANTI SHANTI SHANTIHI – „mantra pacii”, aduce mai multa pace interioara si detasare.

  • SARVESHAM SVASTIR BHAVATU – „Fie ca toate fiintele sa obtina bunastarea, pacea, implinirea, linistea, fericirea si prosperitatea.” Mantra face o urare de bine intregii umanitati.

*YO-OOH-DA folosita pentru vindecari cu caracter spiritual.

*CO-LAE-AH este indicata pentru deformatiile fizice, sudarea oaselor fracturate (dupa ce au fost asezate in pozitie carecta), vindecarea dupa o interventie chirurgicala sau stomatologica.

*LAU-RR-U, BA-O se asociaza bolilor care afecteaza zona membrelor inferioare, indeosebi in ceea ce inseamna probleme circulatorii sau probleme musculare.

*MO-RAA-AH este folosita pentru a echilibra problemele dintre barbati si femei, indeosebi in problemele de ordin sexual.

*NO-OH-RAH, SO-MAA-AH sunt utile pentru autoacceptare si au legatura cu personalitatea si cu sufletul.

*O-OH-DA, FAA-RO va aliniaza cu frecventele spiritelor naturii.

*ZAU-RAAM poate fi folosit pentru stimularea energiilor, indeosebi a celor de vindecare inaintea sesiunilor de tratament.

Related:  Sunt responsabil pentru propria fericire

*KO-FAA-ROO, CHO-RA sunt utile atunci cand pacientii sunt copii, indeosebi daca ei sufera de afectiuni Karmice (sindrom Down, autism, retardare mintala). Ocolesc personalitatea si deschid problemele sufletului pentru ca mintea sa le inteleaga.

*TRI-AAH se recomanda pentru problemele de sanatate care se refera la regiunea bratelor si a umerilor.

*THU-MAAR va acorda sprijin in comunicare si in receptarea vibratiilor universale.

*AU-MA-LAAP este o secventa de protectie impotriva invadarii energiilor voastre si a negativitatii, ea plasand in jurul vostru un scut protector.

*OM GAM GANAPATAYE NAMAHA cunoscuta sub numele de „mantra lui Ganesha”. Ganesha este o ipostaza a divinitatii care ajuta la indepartarea obstacolelor de orice natura, indeosebi pe cele din calea evolutiei spirituale. Aceasta mantra ajuta in a pune un inceput bun actiunilor importante si aduce reusita in actiune.

*OM TARE TUTTARE TURE SOHA – cunoscuta sub numele de „mantra lui Tara”. Tara este o ipostaza feminina a divinitatii, compasiunea nesfarsita destinata tuturor fiintelor din Univers. Mantra aceasta este folosita pentru a elimina tot ce este impur in corp, in vorbire si in minte.

*(HARE) OM MANI PADME HUM (HUNG) – mantra universala care invoca fortele lui Buddha, utilizata pentru purificarea gandurilor si eliminarea extenuarii psihice si fizice. (Considerata „mantra lui Avalokiteshvara”. Avalokiteshvara este o ipostaza masculina a divinitatii, compasiunea nesfarsita destinata tuturor fiintelor din Univers. Se invoca compasiunea divinitatii, dar trezeste compasiunea noastra fata de toate celelalte fapturi. Traducere -„Bijuteria din floarea de lotus”.)

MANTRELE ELEMENTELOR SI SUPRA-ELEMENTELOR: (Elementele complementare se echilibreaza reciproc: de exemplu, excesul de apa este echilibrat de pamant si invers, etc.)
*1. Pamant – mantra: OM LAM AOUM LAM.
*2. Apa – mantra: OM VAM AOUM VAM
*3. Foc – mantra: OM RAM AOUM RAM
*4. Aer – mantra: OM YAM AOUM YAM
*5. Ether-Akasha – mantra: OM HAM AOUM HAM
*6. Lumina – mantra: OM HAM-KSHAM AOUM HAM-KSHAM
*7. Gand- mantra: OM AUM AOUM AUM

loading...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.