Relatia dintre spirit si aparitia bolilor in corp

aparitia bolilorSfaturi de o valoare inestimabila, prin care ne putem da seama care este relatia dintre spirit si aparitia bolilor in corp si ce putem face pentru a intelege cauza profunda a bolilor si a ne mentine sanatatea.

Precepte de imbolnavire:
Nu dati atentie corpului vostru. Mancati cat mai multe alimente de proasta calitate. Beti mult alcool. Daca sunteti stresati si obositi, ignorati acest lucru si consumati-va ultimele forte, depasindu-va limitele.

Cultivati experienta vietii ca fiind fara scop si fara valoare.

Faceti lucrurile care nu va plac, evitand sa le faceti pe cele care v-ar face placere. Urmati sfaturile si respectati parerile celorlalti, privindu-va pe voi insiva ca mizerabili si inutili.

Fiti ranchiunosi si hipercritici, in special cu voi insiva.

Umpleti-va spiritul cu imagini ingrozitoare si apoi fiti obsedati de ele. Fiti ingrijorat, daca nu tot timpul, macar majoritatea lui. Evitati relatiile intime, profunde, cu ceilalti.

Acuzati-i pe ceilalti de toate problemele voastre.

Nu va exprimati sentimentele si parerile intr-un mod sincer si deschis. Celelalte persoane s-ar putea sa nu le aprecieze. Daca este posibil, incercati mai ales sa nu va cunoasteti sentimentele profunde.

Scoateti-va din minte orice are vreo legatura cu umorul. Viata nu este o gluma.

Evitati sa faceti schimbari care ar putea sa va aduca satisfactii mai mari si bucurii in viata.

Cum sa deveniti si mai bolnavi (in cazul in care sunteti deja):

Ganditi-va la toate lucrurile rele care vi s-ar putea intampla. Alegeti imagini ingrozitoare si aduceti-le cat mai frecvent in minte.

Fiti deprimati, invidiosi si furiosi. Acuzati pe oricine si pe toata lumea pentru boala voastra.

Cititi articole, carti, priviti programe la televizor si ascultati personaje care va intaresc punctul de vedere ca nu exista nici o speranta, ca nu aveti nici o putere de influenta in desfasurarea bolii voastre.

Separati-va de toata lumea. Priviti-va ca pe un paria. Zavorati-va in camera voastra si contemplati moartea.

Urati-va ca v-ati distrus viata. Acuzati-va fara mila si fara incetare.

Duceti-va la diferiti medici, la specialist. Alergati de la unul la altul. Pierdeti-va jumatate din timp in salile de asteptare. Obtineti mai multe opinii contradictorii si multe medicamente experimentale si incepeti un program dupa altul fara nici un rezultat.

Parasiti-va ocupatiile profesionale, incetati sa lucrati la orice proiect, intrerupeti orice activitate care v-ar putea da vreun sentiment de bucurie si un tel.

Compatimiti-va pentru propria soarta. Daca va intovarasiti cu cineva, asociati-va in special cu persoane nefericite si pline de amaraciune. Intensificati-va reciproc sentimentele de disperare.

Sa nu aveti grija de voi insiva; ce folos ar avea? Cereti celorlalti sa faca ceea ce ar trebui sa faceti voi si apoi infuriati-va ca nu au procedat bine.

Ganditi-va cat de inspaimantatoare este viata si deveniti constienti ca intr-o zi veti muri, poate chiar foarte curand.

Precepte pentru mentinerea sau regasirea sanatatii:

Faceti lucruri care sa va dea un sentiment de implinire, de bucurie si de sens in viata, care sa va recompenseze eforturile. Vedeti-va viata ca fiind o creatie proprie si faceti in asa fel incat sa devina pozitiva.

Fiti atenti la voi insiva, ascultati-va nevoile interne la toate nivelurile, aveti grija de voi insiva, incurajati-va neincetat.

Eliberati-va de toate emotiile negative, de temeri, de invidie, de tristete si de furii. Exprimati-va sentimentele intr-un mod corespunzator, nu le retineti si invatati sa va iertati.

Mentineti in minte imagini si teluri pozitive, imaginea a ceea ce vreti cu adevarat in viata. Atunci cand apar imaginile inspaimantatoare reconcentrati-va pe imaginile ce evoca sentimente de pace si bucurie.

Iubiti-va si iubiti-i pe ceilalti. Faceti din acest sentiment telul si expresia primordiala a existentei voastre.

Creati-va relatii oneste, calduroase cu ceilalti. Incercati sa vindecati ranile legaturilor trecute cu insotitorii de viata sau insotitorii de drum.

Faceti fapte altruiste in mijlocul unei comunitati, al unui grup, sau la modul general fata de ceilalti.

Angajati-va in posibilitatea si in credinta existentei unei bunastari totale. Dezvoltati-va propriul program de vindecare, atragand spirjinul si sfaturile expertilor (terapeuti vizibili si invizibili), fara sa deveniti sclavul lor.

Acceptati-va fiinta impreuna cu tot ceea ce vi se intampla in existenta ca pe o oportunitate de a evolua si de a invata. Invatati tot ce se poate din fiecare experienta buna sau rea, apoi mergeti inainte.

Pastrati-va simtul umorului

Patrick Drouot

Related:  Frumuseţea este darul lui Dumnezeu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro