Lasati durerea sa plece. Lasati inima sa se deschida

Lasati durerea Cel mai mare blocaj in calea trezirii spirituale este afirmatia ca nu exista suferinta in viata voastra, ca nu exista durere. Daca nu simtiti durere, fie sunteti treziti, fie negati totul. Imi pare rau ca trebuie sa va dezumflu balonul, dar am sa va spun ca exista pe planeta foarte putine fiinte trezite si ca sunt slabe sansele ca voi sa fiti printre ele.

Va spun acest lucru, pentru ca sa fiti realisti cand e vorba de viata voastra spirituala.

Chiar daca ati atenuat durerea, a fi inghetat de frica nu este o manifestare chiar spirituala! Intr-adevar, toate zidurile de aparare psiho-emo-tionale pe care le-ati construit pentru a va proteja sunt doar blocaje care opresc prezenta iubirii. intr-adevar, le-ati construit pentru a rezista la abuzuri sau a le impiedica sa apara, dar ati pus piedici si iubirii. Ele imping iubirea inca si mai departe. Va inchid inimile.
Vedeti voi, nu va puteti trezi daca aveti inima inchisa. Primul pas in procesul de trezire este „sa va deschideti intotdeauna inima”. De indata ce inima este deschisa, simtiti toata durerea si rusinea pe care le-ati trait intelectual sau pe care le-ati reprimat. Acest lucru este inevitabil.

Lasati durerea sa vina. Lasati durerea sa iasa, pentru ca voi sa va puteti curata si purifica. Daca veti continua sa traiti in durere, veti trai o viata ingrozitor de limitata. Frici profunde si aparent coplesitoare vor intra in subconstientul psihicului vostru, impiedicandu-va sa traiti experienta sinelui adevarat, sau sa fiti deschisi inspre o apropiere reala cu altii.

Lasati durerea sa iasa. Lasati inima sa se deschida. Simtind durerea, incepeti sa lucrati asupra ei. Vedeti ca nu este coplesitoare. Vedeti ca puteti trai impreuna cu ea, fara sa fiti distrusi. Simtiti suferinta si mania si tradarea pe care nu v-ati permis niciodata sa le simtiti, pe cand erati copii sau chiar adulti. Lasati sa iasa la suprafata sentimentul reprimat de violentare. Nu puteti inceta de a mai fi o victima, pana cand nu atingeti motivul initial pentru care ati devenit victime.

Atingeti motivul pentru care va simtiti tradat. Atingeti judecatile pe care le emiteti despre voi insiva. Mergeti din ce in ce mai adanc, pana cand vedeti tradarea de sine si v-o insusiti. Nu, nu va pedepsiti pentru ea. Insusiti-v-o cu blandete si mahniti-va profund.

O lege spirituala spune ca nimeni nu te poate trada pe tine insuti, in afara de tine. Nu va postati in rol de victima. Aceasta va indeparteaza de a trai experienta intregii dureri a tradarii de sine. Lasati totul sa iasa. Lasati durerea sa plece. Lasati judecarea de sine si agresivitatea sa plece. Le-ati dus cu voi mult prea mult. Foarte putini oameni si-au creat propriul lor proces de vindecare. Nu au facut-o nici macar cei care incearca sa ii ajute pe altii. Mare parte dintre ei nu s-au vindecat launtric. Nu si-au insusit propriile lor drame de victime. Si atunci, cum va pot ei ajuta pe voi?

Altii nu va pot ajuta. Trebuie sa realizati aceasta vindecare voi insiva. Daca aveti nevoie de un antrenor, alegeti-va unul care a parcurs deja drumul. Fiti atenti, nu sunt multi care au facut-o. Daca priviti cu atentie, puteti vedea daca intunericul din ei a fost integrat, sau daca inca il alunga.

Orice persoana careia ii este frica de propriul intuneric nu se poate indrepta catre lumina. Oricine, care isi respinge propria stare de om si pretinde ca apartine numai spiritului, nu este integrat si nu este intreag. Nu acceptati un vindecator ranit, chiar daca are un nume angelic. Chiar daca altii il pretuiesc foarte tare.

Gasiti un antrenor care sa nu aiba ascunzisuri. Unul care sa poata spune: Da, am fost si eu acolo. Stiu ceva despre toate astea, dar nu stiu exact ce ti se va intampla tie. Tot ceea ce pot face este sa merg alaturi de tine, sa-ti dau puterea de a intra cat mai adanc in umbre si de a vedea ce se intampla. Tot ceea ce pot face este sa fiu ,prietenul’ – si nu „expertul’.

Nimeni nu este expert. Nu exista decat cei care au facut calatoria – si cei care nu au facut-o. Primii nu pretind ca ar avea un statut profesional. Prin calatoria lor, ei s-au smerit. Ceilalti au pretentii mari, care se spulbera la prima ocazie cand se identifica cu tine si apasa pe propriile lor butoane.
Persoana care a facut calatoria pana in iad si inapoi nu e nerabdatoare sa ajunga in ceruri. Nu apartine acelor taramuri. Miroase a foc si pamant. Are cute pe frunte, din cauza secolelor in care a stat sub apa. Frumusetea ii este pamanteasca. E o printesa vestejita, o mama si nu o mireasa virgina.
– Paul Ferrini

Related:  Comportamentul fata de oamenii dificili

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro