Reprimarea emotiilor creeaza blocaje energetice si boala

reprimarea emotiilorPentru atingerea unei stări autentice de sănătate si de totalitate, timpul este irelevant. Majoritatea oamenilor se grăbesc atât de tare să-și restaureze starea de sănătate încât ratează mari șanse de creștere spirituală. Din acest motiv, lecția va fi repetată până la înțelegerea mesajului ei profund. Alți oameni cedează și își acceptă boala cu resemnare. Și această atitudine este negativă. Gândul că „suferă“ de o boală le amplifică tristețea.

Oamenii din aceasta categorie isi incep intotdeauna frazele cu „Eu cred”, si aproape niciodata cu „Eu simt”. Ei raspund clar si precis la intrebari, dar nu fac referire la sentimente.

De multe ori, reprimarea emotiilor se datoreaza experientelor traite in primii ani de viata, inclusiv la nastere, prenatal (in pantecul mamei).

Spre exemplu – Un copil care creste intr-o casa in care exista multa tensiune si violenta invata de mic sa-si reprime propria manie.

Invers, un copil care creste intr-o casa in care nimeni nu-si exprima sentimentele ajunge la fel ca parintii sai, nu neaparat nepasator, dar incapabil sa-si exprime emotiile.

Cei care isi reprima emotiile fac deseori parte din categoria impaciuitorilor; ei evita conflictele oriunde si ori de cate ori este posibil.
Ei sunt „bunii ascultatori”.

Chiar daca sunt plini de resentimente, rareori se plang sau si le manifesta, caci se tem sa nu explodeze si sa nu-si piarda controlul. La nivel fizic, mania lor este ingropata in interiorul ficatului, lucru care creeaza blocaje la nivelul meridianului ficatului.

In alte situatii, ei isi reprima plansul, pe care il considera un semn de slabiciune. Mesajul pe care l-au primit in copilarie si care le-a ramas in subconstient a fost: „Fii puternic!”, situatii in care copilul a trebuit sa invete de mic sa fie independent si curajos.

Atunci cand sunt folosite corect, plansul si mania reprezinta o eliberare naturala de energie….Ambele fac parte din procesul durerii, care ii permite individului sa „se detaseze” de o anumita situatie care s-a incheiat si sa elibereze astfel locul pentru noi experiente.
Lacrimile reprimate apar in corpul fizic sub forma fluidelor in exces, cum este guturaiului, sau sub forma umflaturilor la extremitati.

Alti oameni se tem sa nu-si piarda controlul daca devin prea emotivi. Emotiile devin astfel o umbra, care trebuie negata din toate puterile.

Conform Legii Universale a Echilibrului, tot ceea ce nu este exprimat in exterior trebuie sa fie exprimat in interior, pentru a restabili armonia.

Asa apar numeroase cazuri de eczeme (iritatii reprimate), astm (vorbire reprimata), diaree (teama reprimata), intoleranta la grasimi (manie reprimata) si multe altele.

Aceste cazuri demonstreaza faptul ca boala nu face altceva decat sa reflecte blocaje interioare ale fluxurilor vitale, adica in ultima instanta impiedicarea fluxului normal al vietii.

Sufletul va incearca intotdeauna sa gaseasca o cale care sa elimine energia aflata in exces in interiorul sistemului, fie prin intermediul corpului fizic, fie prin atragerea anumitor circumstante exterioare.

Spre exemplu: Sa spunem ca va detestati slujba. Aceasta vi se pare plictisitoare si va umple de frustrari. Toti cei din jur va irita, dar nu aveti curajul sa va cautati o alta slujba.

Brusc sunteti disponibilizat. Acum sunteti manios pe companie si va simtiti deprimat de faptul ca trebuie sa stati acasa cu zilele, care se transforma gradat in saptamani.

Din plictiseala, incepeti sa va sortati vasele din ceramica, si va aduceti aminte ca pe timpuri ati fost foarte interesat de aceasta arta, dar presiunea slujbei nu v-a permis sa va mai ocupati de ea.

In curand va dati seama ca aceasta este mai mult decar un simplu hobby si va decideti sa incepeti o afacere proprie, vanzand propriile dumneavoastra creatii. Energia maniei s-a transformat astfel in ceva creator si este folosita acum pentru cresterea spirituala a sufletului.

Daca omul isi constientizeaza blocajul energetic, el il poate elimina fara probleme si fara dureri, fara a fi necesara o boala fizica, o schimbare exterioara sau o experienta cathartica.

Numai energia statica conduce la boala.

Constientizarea conduce la libertate.

Dr.Christine R.Page

loading...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.