Gripa este o boala infectioasa care are legatura cu furia

Gripa defineste o stare cauzata de un virus care produce febra, frisoane, dureri de cap, dureri musculare, stranut, dificultate respiratorie etc. Gripa imi poate afecta corpul mai puternic decat o raceala si ma obliga sa stau in pat pentru o perioada.

Fiind o boala infectioasa, gripa este legata de furie, este un semn ca nimic nu mai functioneaza cum trebuie! E momentul sa ma intreb pe cine sau pe ce anume sunt furios? Simptomele cele mai frecvente indica mai mult ceea ce traiesc in prezent: febra este legata de furie, stranutul de critici, de faptul de a vrea sa scap de cineva sau de ceva etc. Adeseori este vorba despre o situatie conflictuala pe plan familial: sa spus ceva sau a existat o situatie pe care „nu o pot inghiti” deoarece au fost depasite anumite reguli sau limite. A existat o cearta in care aveam impresia ca spatiul meu vital a fost violat sau ca riscam sa pierd ceva sau pe cineva, care imi apartinea. Infleunta anumitor persoane din anturajul meu ma poate face sa ma indoiesc de judecata mea sau de capacitatea mea de a indeplini anumite sarcini.

Daca este vorba despre membrii familiei, este cu atat mai greu pentru mine, deoarece am incercat toata viata sa imi construiesc propria personalitate, detasandu-ma de familie. Deoarece vreau tot timpul sa obtin aparecierea lor (mai ales a parintilor mei), pot deveni confuz fata de cine sunt cu adevarat si ce alegeri am de facut. Am impresia ca sistemul meu de aparare natural a disparut Ma deranjeaza o persoana care reprezinta un fel de autoritate pentru mine. Multe cazuri de gripa sunt atribuite credintelor inradacinate in societate si fricilor. De exemplu: „Mi-a fost atat de frig astazi! Sigur o sa ma imbolnavesc de gripa !”

Trebuie sa ma intreb de ce am gripa.

Oare pentru ca am nevoie de odihna sau de o pauza? Ma oblig sa stau in pat pentru a nu imi indeplini responsabilitatile la munca sau in familie ?
Am o incredere scazuta in mine, ma las influentat de ceilalti si poate chiar invadat.
Virusul gripal face la fel si se infiltreaza in corpul meu, deoarece sistemul meu imunitar este „slabit” de „slaba” mea stima fata de mine. Sunt intr-o situatie in care ma opun, deoarece fac eforturi mari in viata de zi cu zi si am nevoie sa ma odihnesc.

Related:  Boala lui Alzheimer

Gripa poate aparea, de asemenea, intr-o situatie in care am trait o mare dezamagire, o deceptie sau o frustrare care ma determina sa nu mai simt ceea ce se intampla in jurul meu (am nasul congestionat) sau sa nu mai simt o persoana si am o respiratie dificila. Totusi, febra imi elibereaza corpul de toxinele care nu au cum sa iasa altfel.

Accept sa imi exprim emotiile si sa las sa imi curga lacrimile pentru a-mi decongestiona intreg corpul si pentru a lasa armonia sa se instaleze.

Jacques Martel

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.