Cum faci schimbari ramanand ancorat in prezent

In stare de abandonare (trairea intensa a momentului prezent), intelegeti foarte clar ce trebuie facut si treceti la fapte, facand cate un lucru pe rand si concentrandu-va asupra fiecaruia. Invatati de la natura: observati cum se implineste fiecare lucru si cum se desfasoara firul vietii, fara nemultumire sau nefericire.

Daca situatia dumneavoastra generala este nesatisfacatoare sau neplacuta, separati-va de ea chiar in acest moment si abandonati-va situatiei existente. Aceasta este lumina lanternei care strabate ceata. Starea dumneavoastra de constiinta inceteaza atunci sa mai fie controlata de conditii externe. Nu mai actionati pe baza reactiei si a rezistentei.

Analizati datele concrete ale actiunii. Intrebati-va: „Pot sa fac ceva pentru a schimba aceasta situatie, pentru a o ameliora sau a iesi din ea?” Daca da, intreprindeti actiunile potrivite. Concentrati-va nu asupra celor 100 de lucruri pe care le veti face sau va trebui sa le faceti la un moment dat, ci asupra singurului lucru pe care il puteti face acum. Aceasta nu inseamna ca nu trebuie sa va faceti niciun fel de planuri. Poate ca stabilirea unui plan de actiune este lucrul pe care il puteti face acum. Dar asigurati-va ca nu incepeti sa derulati in sinea dumneavoastra filme mentale, ca nu va proiectati in viitor, pierzand astfel Clipa de acum. Orice actiune veti intreprinde, este posibil sa nu isi arate roadele imediat. Pana cand se vor vedea rezultatele — nu va impotriviti situatiei existente. Daca nu puteti intreprinde nimic si nici nu puteti iesi din situatie, folositi situatia pentru a patrunde mai adanc in starea de abandonare, in Clipa de acum, in Fiinta.

Cand patrundeti in aceasta dimensiune atemporala a prezentului, schimbarea vine deseori in feluri ciudate, fara sa fie nevoie sa faceti mare lucru. Viata devine cooperanta, incepe sa va ajute. Daca factori interni ca frica, vinovatia sau inertia v-au impiedicat sa faceti ceva, ei se vor dizolva in lumina prezentei constiente.

Related:  Munca zilnica

Nu confundati abandonarea cu o atitudine de tipul „Nu ma mai deranjeaza nimic” sau „Nu imi mai pasa”. Daca va veti uita mai atent, veti descoperi ca o astfel de atitudine este contaminata de negativism, sub forma resentimentelor ascunse, astfel incat nu este deloc o abandonare, ci o rezistenta mascata. Cand va abandonati, indreptati-va atentia in interior pentru a verifica daca a mai ramas vreo urma de rezistenta. Fiti foarte vigilent facand acest lucru; altfel, un rest de rezistenta poate continua sa se ascunda intr-un colt intunecat, sub forma unui gand sau a unei emotii nerecunoscute.

Eckhart Tolle

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.