Sfaturi Pentru Cei Care Au Probleme In A Medita

Sfaturi pentru cei care au probleme în a medita și cum sa le depășeasca

Meditatie

Una dintre cele mai recente estimări mondiale arata că oriunde între 200 și 500 de milioane de oameni meditează cu regularitate la nivel global. Există o șansă destul de bună ca ați încercat la un moment dat sa meditati, sau cel puțin ați fost încurajați (mai ales dacă ați decis să citiți acest articol).

Mai jos voi enumera 4 dintre cele mai comune probleme in a medita – care impiedica pe mulți dintre noi sa mediteze și cum putem schimba asta. 

1. Credința preconcepută că meditația plictisește

În comparație cu obiectivele și sunetele vieții conștiente obișnuite, meditația poate fi cu siguranță stimulantă mai puțin  – mai ales la început. Una dintre cele mai mari puteri potențiale ale meditației este capacitatea de a ne aduce în momentul prezent fără distrageri clare, o realitate pe care mulți dintre noi nu am experimentat-o ​​de ani de zile.

Așadar, dacă sunteți o parte a mulțimii care continuă să renunțe la meditație pentru că credeți că va fi prea plictisitoare, vă provoc să vă întrebați: plictiseala este problema? Sau sunt, în schimb, atât de dependent de stimulare, sau, mai rău, de teamă să fiu singur cu gândurile mele?

Soluție: Implică-i pe alții! Fie configurați o provocare cu prietenii dvs. pentru a adăuga un element de concurență și responsabilitate, sau meditați cu un grup într-un spațiu public. Este uimitor cât de putin intimidant este să fii singur cu gândurile tale, dar nu ești singurul care intenționează să mediteze.

2. Presupuneri aleatorii

Dacă v-aș ruga să vă creați o imagine mentală reprezentativă pentru cuvântul meditație, ce v-ar veni în minte? Sunt dispus să pariez că vor apărea cel puțin unua (dacă nu mai multe) dintre următoarele elemente: răsăritul, apusul soarelui, un călugăr, munți sau cineva care stă cu picioarele încrucișate, etc.

Cu toate că aceste imagini sunt cu siguranță reprezentări exacte ale meditației, acestea nu reprezintă marea majoritate a celor 200 – 500 de milioane dintre noi care o practică regulat. Meditația se poate face în orice moment al zilei, într-un număr nenumărat de setări, pe un scaun confortabil și așezat sau așezat destul de normal. Deci, mai degrabă decât să-ți fixezi aceste așteptări nerealiste despre cum ar trebui să fie meditația, de ce să nu încerci doar să ți-o faci proprie, a ta?

Related:  Angajarea in calatorii personale de vindecare

Soluție: reamintește-ți că toți suntem oameni. Chiar și cei care pretind că au atins cea mai profundă inspiratie / intuiție în timp ce meditau au avut la fel de multe gânduri aleatorii în capul lor, așa că nu sunteți diferiti și santeti la fel de capabili.

3. Nerăbdarea

Trăim într-o lume în care un număr substanțial dintre noi nu sunt obișnuiți să aștepte, doresc ca lucrurile sa se schimbe instantaneu. Suntem urmariti de o satisfacție instantanee și atunci când ceva nu reușește, vom pierde rapid interesul și, în final, răbdarea.

Dacă doriți să meditați în mod regulat, dar răbdarea este o problemă pentru dvs., am o veste proastă: meditația nu vă va satisface niciodată nevoia de rezultate instantanee. Dar meditația este, de asemenea, unul dintre cele mai bune instrumente pentru a dezvolta o stare de spirit deosebita, care va da cu siguranta rezultate, in timp!

Soluție: Începeți prin a vă „forța” pentru a exersa răbdarea printr-un sistem de recompense și / sau pedepse. Stabiliți ceva cu care aveți de gând să vă răsplătiți pentru că meditați 7, 14 sau 21 de zile la rând. Sau chiar mai bine, stabiliți o pedeapsă (ex. Donarea a 100 EU pentru o cauză în care nu credeți) pentru că nu vă respectați obiectivul.

4. Exagerarea excesivă a gândirii

O secundă te concentrezi asupra respirației tale și înainte să știi că au trecut câteva minute, mintea ta a trecut printr-un șir de gânduri aleatorii pe care nu le-ai crezut niciodată imaginabile. După cum am menționat mai sus, acest lucru este mult mai normal decât credeți!

Partea pe care trebuie să ne concentrăm este asupra modului în care alegem să reacționăm la observarea faptului că mintea noastră s-a abătut, mai degrabă decât faptul că a gandit.

Există o diferență substanțială între a vă permite să vă enervați, în timp ce credeți că întreaga meditație este distrusă și doar sa observați că ați fost în derivă și sa vă readuceti la intenția inițială.

Related:  Forta gandirii pozitive

Soluție: Am evidențiat cuvântul deriva mai sus, deoarece consider că este una dintre cele mai bune soluții pentru această problemă. Când îți dai seama că mintea ta a în derivă, alege să faci o notă mentală calmă, că s-a întâmplat și apoi adu-ți înapoi gandurile, fie re-concentrându-ți atenția asupra respirației tale, fie făcând o numărătoare (or fa orice lucru cu un scop meditativ pe care mintea ta se poate concentra cu ușurință).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.