10 metode simple de a creste vitalitatea

vitalitateaIata cateva metode de a stimula vitalitatea:

 1. Aerul curat al diminetii este incarcat cu ioni negativi ce stimuleaza metabolismul. Cea mai buna metoda este sa practicam respiratia fie ea yoghina sau de qigong inaintea rasaritului.
 2. Apa de izvor sau cea purificata si energizata are proprietati ce stimuleaza schimbul intercelular de substante. Exista mai multe posibilitati de obtine apa energizata: prin sfintirea apei de catre preot, tehnica apei energizate folosite in qi gong, metoda de energizare a apei prin Reiki.

 3. Exercitiile de energizare folosite in yoga, qi gong, tai chi stimuleaza circulatia sanguina si cea limfatica si aduc oxigenul necesar in corp. Scopul acestor practici este acumularea de energie vitala.

  loading...
 4. Lumina solara este una din sursele cele mai puternice si mai rapide de incarcare. Te poti incarca privind soarele la rasarit si ori de cate ori simti nevoia. In lipsa lui foloseste tehnici de conectare din qi gong sau un aparat cu lumina ca a soarelui.

 5. Hrana curata si plina de energie este reprezentata de fructe si seminte comestibile ce contin tot ceea ce este necesar dezvoltarii unei noi vieti. Foloseste fructe proaspete si un mix de seminte crude, eventual hidrateaza-le pe cele foarte uscate. Vei avea necesarul de energie si in acelasi timp procesul de digestie este mult usurat.

 6. Alterneaza activitatile cu pauze in aer liber timp de 5-10 minute. Organismul tau se va energiza mult mai repede daca ii dai ceea ce are nevoie.

 7. Asculta muzica care iti place ca sa te stimuleze de cateva ori pe zi. Nu face exces cu melodii ritmate sau foarte energizante deoarece incep sa consume din energia pe care o ai.

 8. Zambeste si pastreaza o atitudine vesela. O gluma, un spectacol, o intalnire cu cel drag, cu copii sau cu prietenii te ajuta sa iti pastrezi starea de energie ridicata. Aloca maxim o ora pentru intalnire si nu consuma substante stimulante.

 9. Aloca mai mult timp pentru somn cu cel putin cu o ora. Schimba pozitia patului sau decorul, aeriseste camera de dormit si elimina activitatile legate de tableta, laptop sau televizor.

 10. Inainte de culcare este bine sa evaluezi cat timp ai acordat pentru refacerea corpului tau, sa spui o rugaciune de multumire, sa meditezi sau pur si simplu sa adormi simtind ca o sa te trezesti dimineata plin de energie.

Toate aceste metode se pot aplica in zilele in care ne simtim fara vlaga si obositi alocand mai mult timp pentru refacerea noastra prin odihna si relaxare.

„Trebuie sa ne amintim si ca „Eu sunt Dumnezeu” era numele nerostit la antici. Ideea era ca el nu trebuia rostit niciodata ca afirmatie sonora. Rostirea lui se facea in tacerea propriilor lor suflete, si singura situatie in care el era rostit cu glas tare era in vibratia naturala de autoritate, perfectiune si putere care se degaja din cunoasterea interioara.
Ideea este ca Tatal, care vede in taina, te va rasplati pe fata. Este numele Tacut sau fiinta Tacuta a lui Dumnezeu, realitatea launtrica si universala a intregii creatii.
Eu sunt Dumnezeu este martorul tacut dinlauntrul omului, al unei realitati Universale.

Aceasta idee era cuprinsa in afirmatia „Inainte de Avraam, Eu Sunt” , ca aspect formal al Dumnezeului universal, caci Dumnezeu intotdeauna a fost si va fi, in mod evident. El se referea direct la vechea lege Sanscrita a lui Avraam(Abraham): A-Brahm – lumina – un Dumnezeu. Apoi a venit David, Purtatorul-Luminii, cel ce a adus Lumina intregii omeniri, si Maria, Receptorul Principiului Creator. Puteti aduce totul pana la Avraam, care inseamna Copilul Christ, Uniunea tuturor fortelor pentru a ilustra in fata lumii Idealul Christic – ca omul este Dumnezeu.” – Baird T. Spalding

Loading...
Related:  Fericirea este un obicei – cultiv-o!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.