Forta gandirii pozitive

Aceasta carte iti sugereaza tehnici si iti ofera exemple care demonstreaza ca nu trebuie sa te lasi infrant de niciun obstacol, ca poti avea o minte linistita, o stare buna de sanatate si o sursa de energie inepuizabila. Pe scurt, ca viata ta poate fi plina de bucurii si satisfactii.

Ai incredere in fortele proprii!
Crede in tine!
Ai incredere in abilitatile tale!

Fara o incredere smerita, insa rezonabila in puteriile proprii, nu poti avea succese si nu poti fi fericit. Insa ajutat de o incredere temeinica in propria persoana, poti reusi.

„Toate le pot intru Iisus Hristos, Cel care ma intareste.” (Filipeni 4:13)
„Dupa credinta voastra, fie voua.” (Matei 9:29)
„Daca aveti credinta (….), si nimic nu va va fi voua cu neputinta” (Matei 17:20).

Unul dintre cele mai importante concepte, un remediu sigur pentru lipsa de incredere, e gandul ca Dumnezeu este, de fapt, in sufletul tau si te ajuta.

Pentru a sintetiza, ce poti face acum pentru a-ti construi increderea in tine? Redau in continuare cele 10 reguli, cu rezultate foarte bune. Aplica acest program si vei dobandi, la randul tau, incredere in forta proprie.

1. Formuleaza si intipareste-ti pentru totdeauna in minte o imagine mentala in care obtii succesul in viata. Pastreaza aceasta imagine cu tenacitate. Nu ii permite niciodata sa se estompeze. Mintea ta va cauta sa o dezvolte. Nu te gandi niciodata ca vei esua – nu te indoi niciodata de realitatea imaginii mentale. Aceasta e cel mai mare pericol, intrucat mintea vrea mereu sa completeze ceea ce vizualizeaza. Vizualizeaza mereu „succesul”, indiferent cat de rau par sa mearga lucrurile pe moment.

2. De fiecare data cand iti vine in minte un gand negativ si despre puterile tale personale, da glas in mod intentionat unui gand pozitiv, pentru a-l anula pe cel negativ.

3. Nu construi obstacole in imaginatia ta. Diminueaza importanta fiecarui asa numit obstacol. Minimalizeaza-l. Dificultatile trebuie studiate, abordate si eliminate in maniera eficienta, insa trebuie vazute doar ca ceea ce sunt. Nu trebuie exagerate prin ganduri tematoare.

Related:  Celulele reacţionează la stările de a fi conştient

4. Nu fi prea impresionat de alte persoane si nu incerca sa le copiezi. Nimeni nu poate fi la fel de eficient pe cat poti fi TU. Nu uita uita totusi ca majoritatea oamenilor, in ciuda infatasirii sau conduitei lor increzatoare, sunt adesea la fel de speriati ca tine si sufera de aceleasi indoieli de sine.

5. Repeta de zece ori pe zi, aceste cuvinte dinamice: „Daca Dumnezeu e pentru noi, cine este impotriva noastra?” (Romani 8:13) (Opreste-te din citit si repeta-le ACUM, incet si increzator.)

6.Apeleaza la un consilier competent care sa te ajute sa intelegi motivele pentru care faci ceea ce faci. Afla care e originea sentimentelor tale de inferioritate si a indoielilor de sine care apar adesea in copilarie. Autocunoasterea duce la un remediu.

7. Spune, de sapte ori pe zi, urmatoarea afirmatie, repetand-o cu voce tare, daca e posibil: „Toate le pot intru Iisus Hristos, Cel care ma intareste.” (Filipeni, 4:13). Repeta ACUM. Aceasta afirmatie magica e cel mai important antidot de pe pamant pentru gandurile de inferioritate.

8. Fa o estimare realista a propriilor abilitati, apoi mareste-le cu zece procente. Nu deveni egoist, ci dezvolta o stima de sine sanatoasa. Crede in puterile eiberate de Dumnezeu.

9. Lasa-te in mainile lui Dumnezeu. Pentru a face acest lucru, afirma pur si simplu: „Sunt in mainile lui Dumnezeu.” Apoi credere ca primesti ACUM toata forta de care ai nevoie. „Simte-o” curgand prin fiinta ta. Spune ca „imparatia lui Dumnezeu este inauntrul vostru” (Luca 17:21) sub forma unei forte adecvate prin care poti face fata solicitarilor vietii.

10.Reaminteste-ti ca Dumneze este alaturi de tine si ca nimic nu te poate infrange. Crede ca PRIMESTI ACEA putere de la EL.

Forta gandirii pozitive – Norman Vincent Peale

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.