Celulele reacţionează la stările de a fi conştient

Celulele reacţionează la stările de a fi conştient aşa cum o facem şi noi. Cu alte cuvinte, dacă o persoană furioasă se îndreaptă spre tine, probabil îţi va transmite starea sa de furie; dacă vă petreceţi timpul în preajma unor persoane bolnave, s-ar putea să vă îmbolnăviţi. Totul este energie şi tot ce ne înconjoară emite energie.

Nivelurile de energie sunt nelimitate. Dintr-o perspectivă spirituală, mânia este un nivel de energie inferior, în timp ce iubirea se află la un nivel superior. În cercurile spirituale, energia este denumită „stare de a fi conştient” sau „conştientizare”.

loading...

Dumnezeu, sau „conştiinţa absolută”, este comparat cu o oglindă uriaşă, în timp ce creaţia sa este înţeleasă în sensul că această oglindă este împărţită într-un număr infinit de elemente componente sau stări diferite de a fi conştient sau conştientizare. Aşa cum înţeleg eu lucrurile, o formă de viaţă, indiferent care ar fi ea, este o frântură din această oglindă, care exprimă într-o formă personală propria stare de conştiinţă sau putere de conştientizare. Odată cu naşterea creaţiei, accedem la viaţă inconştienţi sau în lipsa conştiinţei de sine, căpătând treptat conştientizare tot mai mare, ca reacţie directă la viaţa din jurul nostru.

Asemenea unui computer care este programat prin instalarea succesivă de programe, adică pe măsură ce este programat prin introducerea de tot mai multe date în memoria sa, având astfel capacitatea de a fi mai performant şi de a îndeplini mai multe funcţii, fiecare fragment individual al acestei „oglinzi a creaţiei” îşi va dezvolta capacitatea de exprimare pe măsură ce devine tot mai conştient de adevărata sa natură. Iar cum noi, oamenii, suntem părţi din acea oglindă, ne vom comporta asemenea unui calculator, cu alte cuvinte, cu cât vom acumula mai multă experienţă, cu atât vom conştientiza mai mult sau dobândi un nivel superior de conştiinţă.

Deşi fenomenul este greu de exprimat în cuvinte, dacă priviţi atent în interiorul dumneavoastră şi contemplaţi natura, veţi constata că toate lucrurile sunt practic reflectări ale unei esenţe unice. Cu alte cuvinte, fiecare lucru este, în felul său o reflexie a lui Dumnezeu şi toate reflectă lucrurile pe care le-a creat Dumnezeu. Şi celulele respectă această lege. Celulele dispun de conştiinţă. Ele se supun legii cauzei şi efectului, tot aşa cum o facem şi noi. Ceea ce introduci în organism este ceea ce vei scoate din organism. ADN-ul şi cromozomii din celule posedă tipare de memorie care depăşesc tiparele genetice simple. Ele poartă urmele „experienţelor” cotidiene prin care trec celulele, într-o manieră foarte asemănătoare celei în care şi memoria umană înregistrează experienţele zilnice.

Viruşii sunt proteine care afectează conştiinţa sau viaţa unei celule. Ei slăbesc celula, pregătind terenul pentru răspunsul imun şi declanşându-l. După cum afirmam anterior, natura nu perpetuează niciodată specimene neputincioase, ci îi elimină pe cei slabi. Numeroase proteine (asemenea viruşilor şi altora) au valoare de stimuli ce declanşează mecanismul care îi permite organismului să elimine slăbiciunea, astfel încât celulele slăbite să poată fi înlocuite cu celule rezistente.

Pentru celule, problema este că materialele de construcţie şi combustibilii obişnuiţi – alimentele pe care le consumă majoritatea oamenilor – nu mai pot susţine un nivel deosebit de conştiinţă sau conştientizare. Majoritatea alimentelor pe care le consumăm în prezent dispun de un nivel inferior de energie şi vibraţii, sau conştiinţă, ceea ce diminuează energia care ajunge la celule, prin urmare şi energia întregului organism, ducând astfel la boală şi moarte. Acest stil de viaţă sărac în energie, diminuează puterea de conştientizare a oamenilor în general, motiv care explică de ce pe lume există mai multă ură, răutate, bârfă şi minciună decât iubire.

Related:  Legea atractiei si fluxul starii de bine

Robert Morse

Interesant de citit si:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.