Cum să faci față provocărilor karmice

Oamenii caută arareori cauze ascunse în spatele evenimentelor din viața lor. Ei nu pot înțelege de ce suferă. Suferința însăși trage o perdea subțire deasupra minții lor, ascunzând proveniența. Numai prin comuniunea profund interioară cu stări mai înalte ale conștiinței va deveni clar că toate neajunsurile, fie ele mentale sau de ordin fizic, sunt doar consecințele unui comportament greșit al persoanei in trecut.

Un înțelept are claritate interioară să perceapă cauza exacta a fiecărei întâmplări nefericite. Acesta poate descrie acțiunile care vor înlătura acea cauză care influențează viața unei persoane. Un om care s-a născut dezavantajat într-un fel trebuie să reziste cu stoicism tentației de a începe să-și plângă de milă. Să-ți plângi de milă înseamnă să diluezi puterea interioară de a trece peste asta. În schimb, poți afirma : „nu există obstacol, există doar oportunități!” Nu acuza pe nimeni, nici măcar pe tine. Învinuirea și acuzarea nu vor șterge ceea ce a fost făcut, dar vor demonstra dependența ta de circumstanțe asupra cărora cu adevărat ai pierdut controlul.

Caută-l pe Dumnezeu în tăcere interioară. Împacă te cu ceea ce este și ceea ce trebuie făcut despre acea problemă. Poți modela fiecare Karma dacă de azi înainte vei trai in întreaga cunoștință a sufletului. Respinge dictatele egoului tău. Ele sunt întotdeauna menite iluziei. Cu cat te apropii de Dumnezeu, cu atât mai sigur îl vei cunoaște ca Iubirea însăși Divina : Cel mai apropiat dintre cei apropiați, Cel mai îndrăgit dintre cei dragi. 

Paramahansa Yogananda

Related:  Schimbarea sistemului nostru de convingeri

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.