Gandesti si actionezi in viata cu trei minti diferite

Gandesti si actionezi in viata cu trei minti diferite. Prima o constituie mintea constienta, pe care ti-o folosesti in scopul de a asimila informatii noi, a le compara cu cele actuale si a le analiza in functie de valoarea si relevanta lor pentru tine, iar apoi te hotarasti daca vei actiona sau nu. Aceasta este mintea cu care iti conduci viata si e denumita adesea mintea obiectiva.

Cea de-a doua minte pe care o utilizezi este subconstientul. Mintea ta subconstienta reprezinta o baza de date uriasa, care inregistreaza fiecare gand, idee, emotie sau experienta pe care le ai de-a lungul vietii tale. Aceasta este denumita mintea subiectiva. Rolul sau consta in a-ti mentine toate cuvintele si actiunile in conformitate cu conceptul de sine si cu atitudinile, credintele, temerile si prejudecatile tale actuale. Mintea ta subconstienta nu rationeaza, ci doar se supune comenzilor tale.

De asemenea, mintea ta subconstienta este responsabila pentru desfasurarea functiilor corpului tau. Iti controleaza sistemul nervos autonom si bataile inimii, respiratia, digestia, memoria de baza si asa mai departe. Este asemenea unui calculator urias, atat de puternic si de exact, incat poate procesa un milion de comenzi pe secunda. Mentine un echilibru intre sutele de componente chimice din toate celulele tale, timp de 24 de ore pe zi.

A treia minte a ta este cea supraconstienta. Aceasta reprezinta legatura ta directa cu inteligenta infinita. Contine toate cunostintele si iti poate furniza toate ideile si raspunsurile de care vei avea nevoie vreodata pentru a-ti atinge orice obiectiv iti vei stabili. Aceasta minte este sursa inspiratiei, imaginatiei, a intuitiei si a presentimentelor. Functioneaza 24 de ore pe zi si iti va aduce chiar raspunsul potrivit la problema ta, exact atunci cand vei fi pregatit pentru aceasta. Este stimulat de obiective bine definite, imagini mentale vii si comenzi clare, pozitive sub forma afirmatiilor.

Atunci cand iti vei folosi toate cele trei minti in armonie, cu fiecare dintre acestea indeplinind functiile pentru care a fost creata, iti vei realiza mai multe obiective, mai repede decat ti-ai imaginat. Intrebuintarea adecvata a celor trei minti ale tale este esentiala pentru schimbarea modului tau de a gandi si a vietii tale.

Related:  Patru trepte catre intelepciune. Descopera sentimentele negative

Brian Tracy

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.