Dirijeaza-ti gandurile, controleaza-ti emotiile, hotaraste-ti destinul!

Nu este suficienta, insa ajuta enorm sa ai o gandire fara paienjenisuri, fara indoieli la fiecare pas, fara idei si convingeri proaste despre tine.
De ce?

A. Esti suma gandurilor tale. Iar acestea depind de mentalitatea ta, care poate fi pozitiva sau negativa.
Analizeaza-te o clipa.
Esti:
1. om bun?
2. om rau?
3. sanatos?
4. bolnav din punct de vedere psihologic?
5. bogat?
6. sarac?

Daca da, atunci:

  1. ai ganduri bune.
  2. ganduri rele.
  3. gandurile tale sunt sanatoase.
  4. ceea ce te imbolnaveste sunt chiar gandurile.
  5. gandurile tale au in centru bogatia.
  6. gandurile tale au in centru saracia.

B. Sentimente, emotii, pasiuni, prejudecati, convingeri si obiceiuri negative, ca sa scapi de aceste forme de balast mental trebuie sa adopti gandirea pozitiva in detrimentul celei negative.

C. Cand ai o problema, neintelegere cu cineva, prima persoana pe care trebuie sa o cercetezi esti tu. Daca incerci sa-l schimbi, combati, contrazici, apostrofezi pe celalalt, problema nu se rezova, nu dispare si va reveni sub alte forme. Incepe cu tine, cu acceptarea a ceea ce nu poti schimba si actiunea- atunci cand poti schimba.

D. Un singur cuvant poate duce la cearta, la neintelegeri, la nefericire. Un cuvant provenit din gandire negativa are efecte diferita fata de un cuvant provenit din ganduri bune. Acesta poate aduce linistea sau razboiul, acceptarea sau respingerea, iubirea sau ura, asa ca ai grija ce rasare din solul mintii tale.

E. Cuvintele categorice, cu caracter restrictiv, gen “intotdeauna”, “niciodata”, “mereu”, “toti”, “nimeni”, “imposibil” nu trebuie luate in calcul ca premise ale ratiunii, pana nu esti foarte sigur ca sunt folosite corect.

F. Cuvantul de baza e “nevoie”. Nevoia te impinge spre realizari inalte prilejuite sau te poate face sa cobori in deznadejde sau criminalitate. Alege sa te inalti atunci cand simti ca viata vrea sa te coboare.

G. Dirijeaza-ti gandurile, controleaza-ti emotiile, hotaraste-ti destinul!

Related:  Ce inseamna ca te iubesc?

Napoleon Hill si Clement Stone