Nimic nu este definitiv si iremediabil

De fiecare data cand traiti un moment de tristete, de descurajare, ganditi-va ca nimic nu este definitiv si iremediabil, aceasta stare nu va dura mult, o bucurie va asteapta deja. Pana atunci, pentru a nu o trai in mod pasiv, spuneti-va ca este posibil sa folositi aceasta stare pentru lucrarea voastra interioara.

Suferintele sunt comparabile ingrasamantului sau chiar balegarului pe care il punem la radacina florilor si arbustilor pentru a-i face mai vigurosi, mai frumosi. Ei da, si aici exista o analogie pentru planul psihic si planul fizic. Daca veti studia cum reactioneaza psihicul vostru la o anumita solicitare ce vine din lumea exterioara sau din lumea voastra interioara, veti descoperi ca este posibil sa extrageti unele energii chiar din starile voastre profund negative.

Oamenilor le lipseste cunoasterea subtilitatilor vietilor interioare. Noi posedam un intreg laborator unde avem posibilitatea sa cautam elementele ce ne vor permite sa gasim un comportament adecvat. Este imposibil sa descriem aceste elemente in mod teoretic: fiecare trebuie sa le gaseasca personal, observand efectele produse asupra sa de evenimentele vietii zilnice.

Omraam Mikkael Aivanhov

Related:  Invocatii catre arhangheli pentru diferite trebuinte