Cele 4 puncte de pe corp pe care să le apeși pentru a te reumple de energie

Nu doar cafeaua și alte băuturi energizante au puterea de a-ți reda instant nivelul de vitalitate. Există o metoda mult mai „zen” de a-ți reîncărca bateriile fără prea mult efort. Este vorba despre cele patru puncte ale corpului care, odată stimulate, te ajută să îți reechilibrezi nivelurile de energie. Iată care sunt acestea:

 1. Cele două puncte de sub ochi – te ajută să te conectezi la propriul ritm intern
  Ceea ce ne face adesea să ne scadă brusc nivelul de energie este faptul că nu suntem aliniați la propriul nostru ritm. Societatea ne impune anumite standarde cu care nu toate organismele sunt compatibile.

Multora dintre noi ni se impune când sa ne trezim, când să mâncăm și când să muncim, în loc să hotărască propriul nostru corp toate aceste lucruri. Imposibilitatea de a ne asculta ritmul natural ne transformă în oameni stresați, obosiți și irascibili. Pentru a ieși din acest impas, specialiștii în acupunctură recomandă să stimulăm cele doua puncte ale obrajilor (situate sub ochi) – acestea influențează fluxul energetic, adică felul în care energia vitală circulă în jurul ochilor și apoi spre partea inferioară a corpului.

Masează aceste puncte de cel putin 2-3 ori pe zi în timp ce inspiri și expiri adanc și complet – astfel, vei reuși să ajuți organismul să se adapteze și să restabilească un ritm benefic.

 1. Cele doua puncte de sub claviculă – restabilirea direcției energetice
  Ca să le identifici, găsește micile „depresiuni” (adâncituri) de sub claviculă. Masajul acestor două puncte, în combinație cu exercițiile de respirație, te va ajuta să distribui energia prin toate meridianele organismului. Vei observa că te vei simți imediat plin de viață.
 2. Timusul – energia vieții
  Potrivit specialiștilor în medicina alternativă, timusul este glanda care controlează așa-numita „energie a vieții”. Aceasta se află chiar în mijlocul pieptului și joacă un rol-cheie în starea sistemului imunitar. Îți amintești cum simpaticul personaj Tarzan se umplea de energie după ce se lovea în piept? Ei bine, nimic nu e întâmplător! Stimularea acestei zone te ajută să reglezi mecanismele organismului și să îl ajuți să lupte împotriva factorilor nocivi.

 3. Punctele neurolimfatice ale splinei – eliminarea toxinelor
  Aceste puncte fac parte din sistemul limfatic, cel care ajută organismul să se curețe de toxine. Le găsești între coasta a șaptea și a opta, imediat sub stern. Masajul celor doua puncte ajută în lupta împotriva infecțiilor, în reglarea hormonală, reducerea nivelului de stres și metabolizarea mâncării.

Atenție: cu excepția timusului, trebuie să apeși punctele simultan, pe ambele părți (stânga și dreapta) ale corpului. Pentru a obține rezultate optime, repetă exercițiile de mai multe ori pe zi și de fiecare dată când te simți lipsit de energie. Doar cateva repetiții nu sunt suficiente.

Related:  Dezlegarea juramintelor