Eu sunt treaz din punct de vedere spiritual, dar…

„Eu sunt treaz din punct de vedere spiritual si sunt in proces de Ascensiune, dar cei din familia mea nu sunt interesati absolut deloc de spiritualitate. Ce o sa se intample cu ei?”

O sa va spun urmatorul lucru: eu imi iubesc enorm mama, ea m-a sustinut mereu de-a lungul vietii. Mama mea nu intelege prea clar cu ce ma ocup eu in acest domeniu spiritual si nici nu este interesata sa afle despre spiritualitate.
Mama mea o sa ascensioneze? Da, categoric, pentru ca este un om bun! Deci nu e necesar ca un om sa cunoasca limbajul folosit in domeniul spiritualitatii, sa fi facut cursuri in acest domeniu, sa fi facut nu stiu ce activari/ initieri; este suficient daca acea persoana este un om bun si face fapte bune – si va ascensiona.
Si sa stiti ca aceste doua lucruri nu sunt atit de usor de realizat, pentru ca a fi un om bun presupune sa lucrezi cu tine insuti in mod constant, iar sa faci fapte bune cere sa treci la actiune, ceea ce multi oameni nu fac. A face fapte bune presupune, de asemenea, sa nu-i judecam pe altii, ci doar sa-i ajutam.

Cred ca toti stim ca primul lucru pe care vrea sa-l faca o persoana imediat dupa ce se trezeste spiritual este sa-i trezeasca pe toti ceilalti oameni. Cand te trezesti, intr-o prima etapa, esti exasperat de modul in care gandesc/ se comporta oamenii “adormiti”…
Si eu am fost la fel, iar mama mea mi-a spus intr-o zi: “Daca tu esti asa spiritual si ii inveti pe altii sa ii accepte pe cei din jur asa cum sunt, sa nu-i judece, de ce nu poti sa ma accepti si pe mine asa cum sunt, «nespirituala»?”. Si avea atata dreptate!

„Eu sunt treaza din punct de vedere spiritual si stiu ca sunt in plin proces de ascensiune. Ce se intampla daca suntem casatoriti cu o persoana care nu are niciun interes pentru spiritualitate si nu este dispusa sa asculte nimic pe aceasta tema?”

Related:  Legea Atractiei , combinatia irezistibila dintre Gand si Dragoste

Daca tu si partenerul tau sunteti fericiti impreuna, asta este tot ce conteaza.
Dar relatiile construite pe baze nesanatoase nu vor putea fi relatii fericite.
In ultimele luni a fost o mare presiune pusa pe relatiile de cuplu, iar oamenii incep sa inteleaga: “Stai putin, asta nu e iubire! Asta este dependenta! Asta e posesivitate! Asta e abuz!”.

Daca ai un partener si vrei sa pastrezi acea relatie, dar simti ca nu esti fericita, discuta cu partenerul tau, comunicati sincer. Nu e cazul sa folosesti termenii tai “spirituali”, explica-i ce te nemultumeste in termeni pe care el sa-i inteleaga. Spune-i ca esti nefericita si explica-i de ce anume te simti asa. Pentru ca daca acea relatie este una adevarata, pe care ambii parteneri vor sa o pastreze, daca exista inca iubire de ambele parti, va veti asculta unul pe celalalt, veti face schimbarile necesare si veti reaprinde acel foc care v-a unit.

“Eu sunt treaz din punct de vedere spiritual, dar sotia mea nu este. Noi ne-am despartit, insa avem un copil si ma intreb ce o sa se intample cu el.”

In primul rand, copilul dvs este un suflet care a ales sa vina pe Pamant, iar divortul parintilor este o chestiune pe care sufletul copilului a ales-o deja inainte de incarnare, ca potential. Este o chestiune care este inclusa de obicei in contractul acelui suflet. Asadar, nu mai considerati ca acel copil este „o victima”.

In al doilea rand, sfatul meu este urmatorul: iubiti-va copilul si lasati-l sa faca ceea ce doreste sa faca, in ceea ce priveste spiritualitatea. Stiu ca este dificil sa-ti vezi propriul copil trecand prin situatii dificile, pe care tu i le-ai putea rezolva, insa daca esti constient, stii ca nu este cazul sa le rezolvi tu, ci e necesar sa il lasi sa treaca prin acele lucruri si sa le rezolve singur, fiindca e vorba de procesul sau de crestere/evolutie si de invatarea unor lectii.
Poti incerca sa fii un exemplu pentru copilul tau prin modul in care te manifesti si astfel, sa-l atragi catre spiritualitate, dar nu-i tine predici copilului si in niciun caz nu-i spune ca parintele care nu este interesat de spiritualitate „greseste” sau ca „nu este evoluat”.
Iubeste-ti copilul neconditionat, permite-i sa-si faca propriile alegeri in ceea ce priveste partea de spiritualitate si fii alaturi de el oricand are nevoie.

Related:  Cum sa-ti schimbi atitudinea cand nu poti schimba situatia

“Eu sunt treaz din punct de vedere spiritual, stiu ca sunt in plin proces de ascensiune, dar ma intreb ce se va intampla cu copilul meu, va ascensiona si el, chiar daca nu stie nimic despre spiritualitate?”

Ceea ce face un parinte pentru propria sa evolutie spirituala, in perioada cuprinsa intre nasterea copilului si pana cand acesta implineste 18 ani, are o influenta majora asupra acelui copil. Evolutia spirituala a parintelui aduce copilului beneficii extraordinare, chiar daca acel copil nu stie nimic despre spiritualitate.

Copiii care acum au pana in 14 ani s-au nascut cu o structura complet diferita de cea “obisnuita”, iar cand darurile lor vor fi activate, ei vor deveni un fel de genii in diferite domenii. Multi dintre ei sunt deja sclipitori, iar ceea ce gandesc, spun sau fac ne lasa cu gura cascata pe noi, adultii.
Copiii care acum au sub 8 ani au garantata Ascensiunea; cei care au acum intre 8 si 18 ani, in principiu, o au garantata si ei – unii sunt deja pe drumul cel bun, dar mai au nevoie doar de putin ajutor, ca sa faca saltul.
In orice caz, daca aveti un copil sub 18 ani, cel mai bun ajutor pe care i-l puteti da ca parinte este sa lucrati la propria dvs crestere/evolutie. In rest, iubiti-l neconditionat si lasati-l sa-si faca propriile alegeri in ceea ce priveste interesul pentru spiritualitate.

Nu pot sublinia indeajuns cat de important este sa ii lasati sa-si faca propriile alegeri, pentru ca acesti copii sunt maestri, sunt mult mai evoluati decat suntem noi. Da, e adevarat ca nu e usor ca dupa ce ai avut grija de ei atata vreme, sa decizi sa faci un pas in spate, sa-i lasi sa-si ia propriile decizii, sa-i sustii atunci cand au nevoie si sa cresti si tu, odata cu ei.
Copiii de azi ne dau noua, adultilor, niste lectii extraordinare.
Nu va mai faceti griji legate de ascensiunea copiilor vostri! Doar fiti un parinte cat mai bun pentru ei.

Related:  Biserica este plina de oameni dar nu are destui ucenici

Jason Estes